Készülékadomány a Samsungtól a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének

forrás: Prím Online, 2013. július 1. 12:55

Összesen 19 ezer látássérülthöz jut el a Samsung adománya, amely nem más, mint 22 házimozi-rendszer a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének. Ebből a a vidéki tagintézményeknek is jut.

A látássérült emberek elsődleges információhoz jutásának formája a hang. A Samsung által adományozott kiváló hangélményt nyújtó 3D Blu-Ray 3.1 házimozi rendszereket a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetsége megyei tagegyesületei fogják hasznosítani szabadidős tevékenységeik és egyéb rendezvényeik során. A Samsung hangrendszer különleges hangélményt biztosítva magas minőségű házimozi élményben részesíti a látássérült hallgatókat.

 

 

„Örömünkre szolgál, hogy a Samsung támogatni tudja nagy múltú, közel 100 éve működő érdekvédelmi szervezetünket” – mondta átadáskor Szakály Melinda, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Országos Szövetségének elnöke.

 

Magyarországi gyártóként a Samsung kiemelt felelősséget érez a magyar társadalom iránt, és igyekszik ott segíteni, ahol a leginkább szükség van rá. Így történt ez 2010-es árvíz esetén, vagy a 2011-es vörösiszap-katasztrófát követően is, tavaly pedig 100 millió forint összértékben adományozott a hazai gyermeksport-szervezetek számára. Emellett platina fokozatú támogatója a Magyar Olimpiai Bizottságnak immár 17 éve.

 

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hazánkban elsőként továbbított röntgenfelvételt egy diák 5G-n keresztül

2020. november 24. 12:01

A virtuális térben is nagyszabású startup találkozót szervezett a Hiventures

2020. november 21. 10:18

Robbanhat itthon év végén az e-kereskedelmi forgalom

2020. november 12. 15:52

EasyBID – a hirdetési bevételek növelése automatikusan

2020. november 2. 10:45
online sportfogadás