A Chrome vezet a böngészőharcban

Czipperer Dia, 2013. augusztus 12. 11:41

A StatCounter adataiból kiderül, hogy a Google Chrome már minden kontinensen vezető böngészőnek számít. Bár a küzdelem szoros, jól áll a szénája.

A StatCounter grafikáján jelentős zölddel jelölt területet látunk az egyes tortákon (lásd a képen). Ez az ábra a böngészők megoszlását mutatja kontinensekre lebontva, amelynél a zöld a Chrome-ot jelöli.

 

 

Bár Európában még mindig kiélezett a verseny a Firefox, IE és a Chrome között, itt is sikerült az utóbbinak felül kerekednie a csatában. Minden földrészen ez a három böngésző áll az első három helyen, más-más pozícióban.

 

Egy valami azonban állandó: a Chrome vezető helyet birtokol, ám a második helyet tekintve Óceániában, Észak- és Dél-Amerikában, Ázsiában az Internet Explorer nagyobb népszerűségnek örvend, mint a vetélytárs Firefox.

 

Szoros a küzdelem, néhol csak néhány százalékos előnnyel vezet a Chrome, ám világviszonylatban jelentősen elhúzva a többiektől bitorolja az első helyet (43%) – míg az Internet Explorernek 25%-ot, a Firefoxnak pedig 20%-ot sikerült megcsípnie.

 

Forrás: Statista.com

Trend ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a BÉT Legek között az OXO Technologies Holding

Idén is megrendezte a Budapesti Értéktőzsde a hazai tőkepiac kiemelkedő szereplőit és szolgáltatóit elismerő rendezvényét, a BÉT Legek 2023 díjátadó gálát. Az eseményen az OXO Technologies Holding Nyrt. ezúttal a „BÉT Xtend különdíjban” részesült.

2024. március 2. 12:23

SmartManFest: bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a digitalizáció világába a Széchenyi-egyetemen

Az ipar 5.0 innovációs és technológiai átmenet, valamint az ipari fokozatváltás a témája a Széchenyi István Egyetem programjának, amelyet a hagyományteremtő céllal életre hívott Smart Manufacturing Festival keretén belül rendeznek a győri kampuszon és az egykori kekszkockában, vagyis az egyetem Győri Innovációs Parkjában. Az érdeklődők március 6-án izgalmas előadások és laborlátogatások keretében pillanthatnak be a digitalizációs innovációk világába.

2024. március 1. 16:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30