A Chrome vezet a böngészőharcban

Czipperer Dia, 2013. augusztus 12. 11:41

A StatCounter adataiból kiderül, hogy a Google Chrome már minden kontinensen vezető böngészőnek számít. Bár a küzdelem szoros, jól áll a szénája.

A StatCounter grafikáján jelentős zölddel jelölt területet látunk az egyes tortákon (lásd a képen). Ez az ábra a böngészők megoszlását mutatja kontinensekre lebontva, amelynél a zöld a Chrome-ot jelöli.

 

 

Bár Európában még mindig kiélezett a verseny a Firefox, IE és a Chrome között, itt is sikerült az utóbbinak felül kerekednie a csatában. Minden földrészen ez a három böngésző áll az első három helyen, más-más pozícióban.

 

Egy valami azonban állandó: a Chrome vezető helyet birtokol, ám a második helyet tekintve Óceániában, Észak- és Dél-Amerikában, Ázsiában az Internet Explorer nagyobb népszerűségnek örvend, mint a vetélytárs Firefox.

 

Szoros a küzdelem, néhol csak néhány százalékos előnnyel vezet a Chrome, ám világviszonylatban jelentősen elhúzva a többiektől bitorolja az első helyet (43%) – míg az Internet Explorernek 25%-ot, a Firefoxnak pedig 20%-ot sikerült megcsípnie.

 

Forrás: Statista.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46