Google: 12 év után forradalmi váltás

Lecserélte keresőalgoritmusát a vállalat

Czipperer Dia, 2013. szeptember 27. 13:44

Tegnap jelentette be hivatalosan a keresőóriás, hogy mintegy 12 év után lecserélte "szívét", vagyis keresőalgoritmusát. 2001 óta nem történt hasonló lépés a vállalat életében.

Már egy ideje tapasztaljuk, hogy a Google találati listája nem a régi már, ez annak köszönhető, hogy már egy hónapja él az új algoritmus, ám ez eddig nem volt publikus. A váltást nagyjából augusztus 20-a körüli időpontra tehetjük.

 

 

Tény, jobb kisebb változásokat rendszeresen hajt végre a Google, évente akár több száz alkalommal is, ám hasonló módosítás utoljára 2001-ben történt.

 

A változásoknak köszönhetően új elemekkel gazdagodott a keresőmotor, amely Hummingbird, azaz Kolibri névre hallgat. Újdonsága, hogy értelmezi kereséseinket, vagyis, ahogy az ite.hu-n olvashatjuk: „Például arra a kérdésre, hogy: ”Hol vásárolhattok a legközelebb egy iPhone5-ös készüléket”, már nem elsősorban webáruházakat sorol a kereső, hanem a keresési kifejezések alapján feltételezi, hogy valóságos üzletet keresünk, és helyzetünk alapján a hozzánk fizikailag is legközelebb eső üzletet próbálja meg megmutatni”.

 

Az állatos névadás nem egyedi a Google életében, korábban is adott már állatnevet algoritmus frissítéseknek. A Pingvin és Panda nevekkel is találkozhattunk már, melyek frissítések voltak, és azzal a céllal hozták létre őket, hogy a gyenge tartalmú weboldalakat, vagy manipulált weboldalakat kiszűrje a találati listából.

 

A mostani név stílszerűen arra utal, hogy a teljesen új algoritmus olyan gyors és precíz, akárcsak a kolibri madár.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Itt a teljes körű magyar megoldás az azonnali fizetésre

Bemutatkozott a nagyközönségnek a koronavírus okozta társadalmi és gazdasági problémák enyhítésére és kezelésére szervezett informatikai versenyen a magyar tulajdonban lévő és kizárólag magyar fejlesztőket foglalkoztató Organic elektronikus fizetési megoldása.

2020. április 6. 18:13

A Vivre.hu támogatja a hagyományos kiskereskedőket

A Vivre, Románia és Kelet-Közép-Európa egyik vezető online lakberendezési és dekorációs áruháza arra ösztönzi az offline üzlettel rendelkező kiskereskedőket, hogy forgalmazzák termékeiket a Vivre.hu oldalán.

2020. április 6. 16:55

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

2020. március 31. 12:57

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11
online sportfogadás