A legjobb okos eszközök lakásbetörések ellen

forrás: Prím Online, 2013. október 24. 12:14

Magyarországon folyamatosan növekedik a betörések száma, az utóbbi 4 évben több mint 20 százalékkal emelkedett a bűncselekmény mutatója. Pedig a biztonsági eszközök választéka növekszik: a mechanikus védelmi rendszerek mellett egyre jobban terjednek az internet- vagy mobiltechnológia alapú  figyelőeszközök. A khdirektbiztositas.hu ezek közül válogatta össze a legjobb, egyszerűen összeállítható megoldásokat.

Videochat webkamerával
Sokan nem tudják, hogy egy egyszerű internetes videóchat szolgáltatás is átalakítható otthonfigyelővé. A népszerű Skype-alkalmazást használva például csupán bekapcsolva kell hagynunk otthoni gépünket, úgy hogy a számítógép kamerája a lakást mutassa. A trükk annyi, hogy az alkalmazásban két különböző fiókot kell nyitnunk, úgy hogy az egyik az otthoni webkamera képét adja, a másikkal pedig rá lehet csatlakozni a kamerára egy távoli gépről. Különlegesség, hogy ha a Skype mobilalkalmazását használjuk, akár okostelefonunkról is beléphetünk otthoni webkamerára, és akár külföldről követhetjük az ottani történéseket.

Éjjel-látó kamera iPhone-nal
Hasonlóan "okos" az Y-Cam ami egy Apple-környezetre fejlesztett wifi - azaz vezeték nélküli - hálózaton működő éjjel-látó kamera. Bár nem ad HD-képet, képes a képrögzítésre, azaz egy külföldi nyaralást követően akár utólagosan is visszanézhető a felvétel. Ehhez az eszközhöz is létezik mobilapplikáció kiegészítő, így akár iPhone-on is be lehet tekinteni a nappalinkba az éjszaka közepén.

Mozgásérzékelő USB-kábellel
Mindössze néhány ezer forintért beszerezhető a lakásriasztókról ismert mozgásérzékelő USB-s - azaz számítógépre köthető - verziója. Az internetről letölthető programok segítségével a mozgásérzékelő bekapcsolásához a legkülönbözőbb utasításokat lehet társítani - küldjön SMS-t a lakástulajdonosnak, riassza a távfelügyeletet, vagy küldjön e-mail a szomszédnak.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05