Wi-fi tölti az elektromos buszt

Czipperer Dia, 2013. november 20. 16:51

Elektromos buszról már korábban is lehetett hallani, ám a Wi-Fi segítségével töltődő elektromos busz egészen egyedülálló találmány. Az első ilyen járművet már tesztelték ia az Utah Állami Egyetemen.

Egy új elektromos busz töltéséhez Wi-Fi technológiát használnak, és ez nem megy a töltés rovására, ugyanis a tesztelés során már kiderült, hogy a busz gyorsan feltölt. A járgány az "Aggie Bus" nevet viseli. Egy korábban ismertetett megoldással ellentétben nem az útban elhelyezett kábelekből tölti fel magát az elektromágneses tekercsek segítségével, hanem Wi-Fin keresztül veszi fel a működéséhez szükséges löketet.

 

 

Az egyetem kereskedelmi és regionális fejelsztésének alelnöke, Robert T. Behunin is megerősítette, hogy ezzel a megoldással történelmi pillanathoz érkeztek, hiszen a járgány 5 kilowatt esetében 25,4 centiméteres távolságra az úttól, 90%-os energiaátviteli hatékonysággal működik. A buszt két évig folyamaotsan fejlesztették.

 

A témáról teljes egészében az Ecolounge-on olvashatnak.

 

Forrás: Ecolounge.hu

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új korszak jön az 5.5G, a mesterséges intelligencia és a felhő alapú megoldások integrálásával

A küszöbön álló 5.5G-korszak jegyében mutatta be legújabb innovációit és megoldásait a Huawei Technologies az idei Mobil Világkongresszuson. A vállalat várakozásai szerint az 5.5G technológia kereskedelmi forgalmazása már idén elkezdődik, amely lehetővé teszi új alkalmazási területek kiaknázását. A közelgő új, 10 Gigabites mobilszélessáv korszakában a szolgáltatóknak a kiváló minőségű hálózatépítésre kell törekedniük, hogy ki tudják használni az 5.5G technológia nyújtotta új lehetőségeket. A Huawei partnereivel együtt világszerte már több mint 20 városban működött közre 5.5G hálózatok kereskedelmi telepítésében és tesztelésében.

2024. február 28. 20:26

Helyi rugalmassági piacot tesztelnek Róma villamosenergia-hálózatán

A Róma áramellátását biztosító hálózat csúcsigénye a következő tíz évben várhatóan 2200 MW-ról 3300 MW-ra fog nőni. Ezzel a kihívással nincs egyedül az olasz főváros: a növekvő energiaigények és a megváltozó fogyasztói szokások miatt világszerte és Magyarországon is egyre szükségesebb a villamos hálózatok kapacitásának bővítése.

2024. február 28. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30