Idén 10 éves a Firefox

A Mozilla örökbe fogadta az állatkert két kis lakóját

Czipperer Dia, 2014. január 29. 13:11

Idén ünnepli 10. születésnapját a Firefox, a világ egyik vezető böngészője. A vállalat az évforduló alkalmából örökbe fogadta a Fővárosi Állat- és Növénykert két kis vörös pandáját, Ambrust és Aurorát. Utóbbi a Firefox következő verziójának neve is.

Tíz éves múltra tekint vissza a Mozilla fejlesztésű Firefox böngésző. A vállalat közel egy éve egy nyílt forráskódú mobil operációs rendszert is kifejlesztett Firefox OS néven, amely folyamatosan frissül a partneri kapcsolatoknak köszönhetően. A rendszer 2013. október 9-én mutatkozott be hazánkban. A Firefox mobil operációs rendszere hamarosan más eszközökön, televíziókon és táblagépeken is funkcionál majd.

 

 

A vállalat társadalmi felelősségvállalása részeként és az évforsuló alkalmából örökbe fogadta a Fővárosi Állat- és Növénykert két vörös pandáját, Ambrust és Aurorát. A támogatásból pedig az állatkert minden lakója részesül az állatkert örökbefogadási szabályai szerint.

 

 

A választás nem véletlen, hiszen a vörös panda faj angol elnevezésben firefox néven is ismert. Az Aurora egyébként a Firefox következő verziójának a neve is egyben.

 

A böngésző 10. születésnapja alkalmából, az örökbefogadás mellett a Mozilla magyarországi közössége a kilátogatókat családi programokkal várta az állatkertben, és legújabb okostelefonjukat is bemutatták a látogatóknak.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30