Rugalmasabb és innovatívabb akar lenni a Dell

MTI Sajtóadatbank, 2014. április 24. 09:10

2013 szeptemberében a Dell újra magánvállalat lett, és az átalakulás lezárulásával eltűnnek a rugalmasság és az innovációt akadályozó egyes korlátozások a Dell életéből - mondta el Dienes-Oehm Tivadar, a Dell Magyarországért, a Baltikumért és Izlandért felelős regionális értékesítési igazgatója a Dell szerdai sajtótájékoztatóján.

A tavaszi szezonindító sajtóeseményen Dienes-Oehm Tivadar elmondta, hogy a tőzsdei jelenléttel járó korábbi kötelezettségek néha akadályokat jelentettek. A Dell mint magánvállalat hosszabb távra tud tervezni, nem kell a negyedéves jelentések és az azonnali megtérülések miatt aggódnia. Ez a változás segíti a vállalatot, hogy a fő iparági trendekhez való alkalmazkodással jobban kielégítse a partnerei igényeit. A Dell 6000 ügyfele megkérdezésével és kapcsolódó iparági adatok felhasználásával készült felmérése szerint a legfontosabb trendek a felhőalapú szolgáltatások, a nagymennyiségű adatkezelés, a mobileszközök és a vállalati informatikai biztonság kérdései.
 

Serban Zirnovan a Dell Kelet-Európáért és Közép-Ázsiáért felelős szolgáltatói igazgatója az eseményen elmondta, hogy a megkérdezett vállalati ügyfelek 85 százaléka szerint számukra három év múlva közepes vagy jelentős fontossága lesz a felhőalapú szolgáltatásoknak. Nagy szerepe lesz az adatkezelésnek is, mert 2020-ra a világon kezelt adatmennyiség elérheti a 35 zettabyte-ot, míg a mobileszközök felértékelődnek, mert egyre többen saját hordozható készülékeiket viszik be munkahelyükre, hogy ott csatlakozzanak a belső hálózatokra. A biztonság is kulcskérdés, mert a megkérdezett cégek 80 százaléka volt kitéve az elmúlt évben jelentős biztonsági veszélynek.
 

A Dell szándéka, hogy ezekre a változásokra egyszerre adjon választ. Az elmúlt 6,5 évben azért költöttek 18 milliárd dollárt különböző technológiai cégek felvásárlására, hogy integrált megoldási lehetőségeket nyújthassanak házon belül, például a PowerEdge VRTX szervercsaláddal.
 

Serban Zirnovan hangsúlyozta, hogy a Dell nem titkolózás miatt lett magánvállalat, hanem, hogy megvalósíthassa céljait. Áprilisi adatok szerint VRTX szerverekhez kapcsolódóan a Dell értékesítési partnerei a hónap közepéig közel 7000 eladást és műszaki tanfolyamot zártak le világszerte.

Kulcsszavak: +céginfo Dell Dell-hu

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Változások a Bosch Rexroth igazgatóságában

A Bosch Rexroth igazgatóságának feladatait átszervezik. 2022. november 1-jén Thomas Donato (50) igazgatósági tag, aki korábban a mobil hidraulika üzletágért volt felelős, átveszi a globális értékesítési és gyárautomatizálási üzletág irányítását Dr. Marc Wucherertől (52), aki október végén saját kérésére távozik a vállalattól. Holger von Hebel, aki a kereskedelmi tevékenységekért, a beszerzésért, a logisztikáért, az informatikáért és a humán erőforrásokért felelős, átveszi Donatótól a mobil hidraulika üzletág vezetését. Így novembertől a Bosch Rexroth AG igazgatósága négy tagból áll: Dr. Steffen Haack, Thomas Donato, Holger von Hebel és Reinhard Schäfer.

2022. október 6. 16:55

Függetlenedik az Ingenico

Az Apollo Funds által történt felvásárlás sikeres befejezését követően az Ingenico, a fizetési- és kártyaelfogadási megoldások globális piacvezetője bejelentette, hogy független vállalatként folytatja működését, és új felügyelőbizottságot nevezett ki. A bizottság feladata, hogy segítse a menedzsmentet az Ingenico ambiciózus üzleti stratégiájának megvalósításában.

2022. október 6. 15:17

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Netezz biztonságban! – kreatív pályázatot hirdet diákoknak az ESET

2022. október 5. 15:10

Jól szerepeltek a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiáján

2022. szeptember 26. 18:20

Megvannak az idei Gyurós Tibor-díjazottak

2022. szeptember 21. 13:46

Hatalmas siker a tudományos Európa Bajnokságon

2022. szeptember 19. 18:00