Európába érkezik a Google Glass

Czipperer Dia, 2014. június 25. 16:41

Az Egyesült Királyságba érkezik a Google okosszemüvege. A hónap végétől másodikként a sorban itt is kapható lesz az eddig csak az Egyesült Államokban elérhető Glass.

A Google hétfőn kiadott közleményében számol be arról, hogy a 2012 áprilisában bemutatkozott Google Glass ezután már nem csak az USA állampolgárainak kiváltsága lesz: július végén ugyanis az öreg kontinensre is megérkezik, és az Egyesült Királyságban kezdi meg hódító útját.

 

A bejelentéssel együtt a vállalat egy videót is közzétett, ahol bemutatják az eszközt használat közben London utcáin. A BCC szerint a Google a Közlekedési Minisztériummal is tárgyal a bevezetés előtt arról, az eszközt hogyan lehet biztonságosan használni vezetés közben. Az USA több államában is tiltják a jogszabályok, hogy a volán mögött is lehessen viselni a szemüveget.

 

Több vállalat is pozitív fogadtatásban részesíti a szemüveget. A British Airways arról beszélt, hogy az utasok viselhetnék majd a szemüveget repülés közben, egészen addig, amíg nem válik szükségessé a biztonsági mód az utazás alatt. A Tesco pedig nemcsak megenegedné viselését a vásárlás közben, hanem saját alkalmazást is fejlesztene a Glasshoz.

 

Az okosszemüveg angol ára magasabb az amerikainál: 1000 brit fontért, vagyis 1700 dollárért lehet majd hozzájutni (az USA-ban 1500 dollárba kerül). A célcsoportot főként a fejlesztők jelentik, mivel egyelőre csak egy prototípusról van szó, de bárki hozzájuthat, aki elmúlt 18 éves, angol bejelentett lakcíme és saját bankkártyája van.

 

Aki szeretné kipróbálni a Google találmányát, megteheti a londoni bemutató napokon június 27-én és 28-án.

 

 

 

Forrás: Mashable.com

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mégis van mozi! Autósmozi nyílik a budapesti Árkád tetején

Jó hírünk van azok számára, akik már a Grease és a Szeretném, ha szeretnél óta tudják, meg akarják tapasztalni az autós mozizás varázsát. Június 13-tól a PANAM autósmoziban forgathatják vissza az idő kerekét. Az autósmozi érintésmentes eszközökkel vár, így a koronavírus ideje alatt sem maradunk biztonságos szórakozás nélkül. A helyszínt a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetőtéri parkolója biztosítja, ahol a tervek szerint hosszútávon élvezhetjük majd a szabadtéri filmnézést.

2020. május 26. 10:33

Home office és a mögötte rejlő nehézségek

Manapság egyre több ember végez különféle munkákat otthonról, ami gyökeresen megváltoztatott számos munkamenetet és szokást. Valójában ennyire egyszerű technikailag a home office, és milyen előnyei, illetve hátulütői vannak?

2020. május 20. 13:52

Állati találkozások

Az emberi kíváncsiság az állatvilágra is kiterjed: igyekszünk minél közelebb férkőzni hozzájuk, hogy mindent megtudjunk róluk, és közben olyan felvételeket is készíthessünk, amelyek több száz like-ot érnek majd a közösségi oldalakon. A Viasat Nature természetcsatorna ezúttal vadállatokról elkapott, hihetetlen egyedi képeket mutat be kedden este 8-tól az Elképesztő állati találkozásokban. Soha nem tapasztalt légyottoknak lehetünk szemtanúi ember és állat, állat és állat között, amelyek hol szívszorító, hol győzedelmes véget érnek. És íme néhány dolog, amit jó tudni, ha valaki vadállatok lesére indulna!

2020. május 19. 10:22

Ez az a nap! 2021 a Puskás Arénában

A kialakult járványhelyzet miatt – a labdarúgó-Európa-bajnoksághoz és az olimpiához hasonlóan – az idénre tervezett Ez az a nap!  is 2021-ben kerül megrendezésre.

2020. május 8. 13:07

Mégis lesz óriási retrobuli Szegeden

Ha nem is az eredeti időpontban, de idén is, ezúttal augusztus 20-án a legnagyobb hazai retrobuli, a szegedi Deja Vu Fesztivál nyitja a fesztiválszezont Dél-Magyarországon. Az újításokkal és meglepetésekkel készülő háromnapos rendezvényre az eredeti időpontra megváltott jegyek természetesen érvényesek.

2020. május 7. 15:59

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás