Három család otthona válhatott zöldebbé a Samsung jóvoltából

forrás: Prím Online, 2014. július 1. 11:26

A Samsung Magyar Electronics Zrt. az idei WWF Föld Órája kezdeményezés egyik támogatójaként három szerencsés otthonában cserélte ki a hagyományos izzókat energiatakarékos és környezetbarát LED fényforrásokra, mellyel hosszú távon jelentős energiát takaríthatnak meg. A programhoz csatlakozóknak nem kellett mást tenniük, mint március 29-én 20 óra 30 perckor egy órára lekapcsolni a villanyt az otthonukban, és regisztrálni a foldoraja.hu weboldalon.

A környezetvédelemről és annak fontosságáról szinte nincs ember, aki ne hallott volna. Az első és egyik legegyszerűbb dolog pedig, amellyel mi, hétköznapi emberek is tehetünk valamit a Föld jövőjének védelméért, az a világítás, hiszen amellett, hogy a jelentős mennyiségű áramot fogyaszt a költségvetésből is nagy szeletet hasít ki. A WWF évről-évre ismétlődő kampánya is ezekre a problémákra hívja fel a figyelmet a világ legnagyobb civil önkéntes akciójával, a WWF Föld Órájával.

 

A kezdeményezés támogatása mellett a Samsung a könnyedén kivitelezhető környezetbarát életmódra is fel kívánta hívni a figyelmet, így három, a programhoz csatlakozó regisztráló otthonát tette zöldebbé. Az egyik szerencsés nyertes otthonában így például 26 darab 10,W-os LED fényforrás váltotta ki a 60W-os hagyományos izzókat, amelynek köszönhetően évente közel 100 ezer kWh energiát takaríthatnak meg, ami a LED-es fényforrások összesen 15 éves élettartama alatt több mint 700 ezer forintot jelenthet. Arról nem is beszélve, hogy ez idő alatt közel 300 darab hagyományos fényforrás hulladékká válásától és több mint 5000 kg szén-dioxid kibocsátásától is megkímélhetik a környezetet.

 

 

„Az elmúlt néhány évben repülőrajtot vett LED-technológiának köszönhetően az emberek egyszerűen, kompromisszomok nélkül is élhetnek környezettudatos életet. A hagyományos izzókhoz képest a háztartások így kevesebb energiát használhatnak világitásra, miközben a fényforrások hosszú élettartama miatt sokkal kevesebb hulladék keletkezik” - mondta el Tóth Ákos, a Samsung LED üzletágának termékmenedzsere.

 

A Samsung 20 éve világelső a félvezetők gyártásában, és ebből a pozícióból vált úttörővé a LED-es világítástechnológiában. A Samsung Magyarországon 2013 novemberében lépett be a világítástechnika piacára első lakossági és üzleti célra szánt LED fényforrásaival.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Lenny Kravitz és Marshmello is jön a VOLTra

A Telekom VOLT Fesztivál első fellépői között tucatnyi világsztár szerepel: többek között Lenny Kravitz, Marshmello, Passenger és Yungblud. Idén először jelentős kedvezménnyel diákbérlet is vásárolható, több kemping lesz, amelyek részeként a VOLT VILLAGE fullos szolgáltatásokat ígér, az early bird jegyakcióban pedig minden megvásrolt bérlet után egy fát ültet a VOLT. Aki pedig az idei emlékeket akarja felidézni, az aftermovie-t nézve itt megteheti.

2019. november 27. 10:16

Online sportfogadás a legjobb oldalakon

Számos online fogadóiroda van a piacon, és olykor nem egyszerű eldönteni, melyik is igazán megbízható ezek közül. A Pepebet erre kínál megoldást, és segít eligazodni az online sportfogadás útvesztőjében.

2019. november 20. 15:21

Már készülhetünk a 2020-as Szabadság Szigetére

Érdemes beírni a naptárba: 2020. augusztus 5-én indul az év legjobb hete, a Szabadság Szigetén. Aki a november 14-én déli 12 órától 24 órán át tartó “Szitizen Prime” akcióban vásárol bérletet a jövő évi Szigetre, nem csupán a legolcsóbban válthat hetijegyet, de exkluzív ajándékcsomagot is kap, a környezettudatosság jegyében.

2019. november 13. 11:30

A természetes fény és a beépíthető lámpák

A természetes fény lételemünk, pozitívan hat testi-lelki jóllétünkre. Nincs is szebb egy csodálatos napkelténél, mely beragyog otthonunk ablakán. A reggeli napfény képes az egész napunk hangulatát pozitívan befolyásolni. Viszont az évszakok és az időjárás váltakozása miatt sajnos nem érheti mindig kellő (nap)fény lakásunkat. Ezért is fontos nagy hangsúlyt fektetnünk a természetes és a mesterséges fények egyensúlyára. 

2019. október 16. 20:46

Az ideális őszi, otthoni program

Itt a zordabb, esős idő, tagadhatatlanul megérkezett az ősz. Még a gyerekek nagy kedvencét, a pocsolyákban való ugrálást is meg lehet unni egyszer. Ilyenkor a hűvös kinti program után nincs is jobb, mint a meleg szobában leülni és társasozni egy nagyot. Mikor a család apraja-nagyja összegyűlik, kezdődhet a maratoni társas party.

2019. október 16. 15:14

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23

Százmillió eurót fektet be az európai mesterséges intelligencia programba a Huawei

2019. november 8. 10:07
online sportfogadás