Már nyelvvizsgát is szerezhetünk a Duolingo alkalmazással

Czipperer Dia, 2014. július 23. 11:21

A Duolingo nyelvoktató alkalmazás fejlesztője elindította a platform nyelvvizsgáztató szolgáltatását. A kezdeményezést a Google támogatja, célja pedig az, hogy akinek fontos a munkavállaláshoz illetve a továbbtanuláshoz a bizonyítvány, olcsón és egyszerűen hozzájuthasson.

Olcsó és elismert nyelvvizsga bizonyítványt kínál a Duolingo a magyar felhasználóknak. Ráadásul még utazni sem kell érte, ugyanis a világ bármely pontján megcsillogtathatják tudásukat a nebulók. A Duolingo Test Centeren keresztül zajlik a megmérettetés, így nem kell elutazni egy adott vizsgaközpontba.

 

A Duolingo nyelvoktató platform – melyről már korábban írtunk – célja, hogy ingyenes hozzáférést biztosítson azok számára, akik szeretnének nyelvet tanulni. Most pedig vizsgázásra is lehetőséget nyújt a megoldás. A Duolingo Test Centert bárki ingyen kipróbálhatja, majd segítségével mobilon keresztül számot adhat tudásáról egy átlagos vizsga árának töredékéért (kevesebb mint 5000 forintért).

 

Csalás kizárva

 

A rendszer egyszerűsége ellenére úgy épül fel, hogy megbízható és pontos eredményt ad. A vizsgázó a teszt kitöltése közben videókapcsolatban van egy vizsgáztatóval, így nyomon követhető, hogy az illető valóban nem használ semmiféle segédeszközt.

 

Egy átlagos vizsga idejének töredéke alatt kiderül, valaki megszerezte-e a szükséges tudást. Mindössze 20 percet vesz igénybe a Duolingo English Proficiency Exam, melyet aztán kiértékel a rendszer. A közleményben azt írják, „az University of Pittsburgh független tanulmánya megállapította, hogy a Duolingo English Proficiency Exam értékelési rendszere stabil, megbízható: az elért eredmények alapjában véve egyezést mutattak a sztenderd angol tesztnek számító TOEFL iBT összpontszámaival.”

 

Számos együttműködés

 

A Duolingo első egyetemi partnere a Carnegie Mellon University (CMU). Az intézmény a tanulástudomány és az adatelemzés terén vezető kutatóival szigorúan vizsgálja majd a rendszer hatékonyságát a kurzusaikra jelentkező, nem angol anyanyelvű tanulók esetében. Iparági oldalról pedig az alkalmazás első partnere az oDesk.com munkaerő-közvetítő oldal.

 

Ezen felül a Costa Rica-i kormánnyal, illetve az „Ideas en Acción” szervezettel is együttműködnek annak érdekében, hogy a vizsga iskolai terjesztésével is segítsen csökkenteni a vizsgázás költségeit.

 

Az alkalmazás az induláskor egyelőre csak Android platformra illetve a weben lesz elérhető, az iOS verzió csak később érkezik. A Test Center alkalmazás letölthető a Google Play áruházból.

Hirek.com - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

A hazai oktatási piac két meghatározó szereplője került egy kézbe, a Training360 Kft. tulajdonosai ugyanis úgy döntöttek, hogy megvásárolják a NetAcademia Oktatóközpont Kft.-t. A saját tőkéből megvalósított akvizíció eredményeként a Training360 e-learning tanfolyamainak száma 500-ra nő, a két vállalat együttes tavalyi árbevétele pedig várhatóan meghaladja a 3,4 milliárd forintot.

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

Ebben a kialakult nehéz helyzetben az ABB Robotika és Gyártásautomatizálás arra törekszik, hogy segítse ügyfeleit és partnereit a gyártásuk és az üzleti tevékenységük fenntartásában, miközben számos munkavállalójuk otthonról dolgozik.

2020. április 20. 09:20

Biztonságos megoldás vírustesztelésre az OnRobot grippereivel

A chessington-i egészségügyi tesztállomás kialakítását látván a PSI Technologies tudta, hogy kezében van a megoldás, amivel segíteni tud.

2020. április 14. 15:41

Már elérhetők az államilag támogatott kurzusok a Codecoolnál

A kormány által meghirdetett gazdaságvédelmi akcióterv részeként a válság által sújtott szektorokból kényszerűen kikerülők digitális átképzését 95%-ban fogja támogatni az állam, kamatmentes felnőttképzési diákhitellel segítve a tanulás ideje alatt a megélhetést. Magyarország vezető programozóiskolája, a Codecool üdvözli a kormány döntését és már kidolgozott karriertervezési és átképzési modellel várja a jelentkezőket, hogy a központi források kihasználásával néhány hónap alatt új, jövőbiztos karrierhez jussanak.

2020. április 7. 16:51

Több millióan kaphatnak ingyenes online védelmet áprilistól

A koronavírus járvány okozta rendkívüli gazdasági és társadalmi helyzetben három hónapig ingyen digitális védelmet nyújt a Panda Security minden meglévő és új vállalati ügyfelének, valamint tanároknak és diákoknak világszerte. A távmunkára és az online oktatásra való hirtelen átállás komoly biztonsági kockázatot jelent megfelelő technológiai háttér nélkül. Ezért a cég több mint 30 millió meglévő felhasználója és az új belépők számára biztosít díjmentesen kibervédelmi szolgáltatásokat az online támadásokkal szemben. A kezdeményezéssel a társaság célja, hogy a vállalkozások és az oktatási intézmények biztonsággal munkatársaikra és alaptevékenységükre koncentrálhassanak.

2020. március 31. 12:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás