Keresőoptimalizálás: előny a biztonságos kapcsolatot használó weboldalaknál

MTI Sajtóadatbank, 2014. augusztus 8. 14:46

A Google hivatalosan is bejelentette, hogy keresőalgoritmusában mostantól előnyt élveznek azok a weboldalak, amelyek biztonságos kapcsolatot használnak.

A Google webmester blogjában jelentette be, hogy mostantól a keresőalgoritmusának része lett a biztonságos internetkapcsolat. A HTTPS protokolt használó weboldalak előnyt élveznek a nem biztonságos weboldalakkal szemben – írja az ite.hu keresőoptimalizálással fogalkozó portál.

A nyilatkozat szerint a Google több hónapig tesztelte az új algoritmust, és a pozitív tapasztalatok alapján tette a nyilvános algoritmus részéve ezt a módosítást. A nyilatkozatot jegyző Gary Illes szerint: „a módosítás hatása nem jelentős, a keresések kevesebb, mint 1%-át érinti egyelőre, és súlya elmarad más fontosabb tényezőkétől, mint amilyen például a minőségi tartalom.”

Nőhet a jelentősége a jövőben

A nyilatkozat szerint, a biztonságos kapcsolat egyelőre nem jelent jelenős előnyt, mivel a Google időt akar hagyni a webmestereknek az átállásra, de a jövőben nőhet ennek súlya a keresőalgoritmusban, mivel a Google szeretné a weboldal tulajdonosokat arra ösztönözni, hogy a HTTP-ről, a biztonságosabb HTTPs-re váltsanak.

Bár a közlemény szerint a módosítás hatása nem jelentős, valójában az 1% körüli hatás nem elhanyagolható, ez egy közepes jelentőségű algoritmus frissítés súlyával ér fel.

A Google arra is ígéretet tett, hogy heteken belül részletes útmutatót ad ki a webmesterek számára, amely segíti a keresőbarát átállást a weboldal tulajdonosok számára.

Nem volt váratlan a váltás

A Google igen ritkán jelenti be, hogy egy-egy tényezőnek szerepe van a keresőalgoritmusában. Ezt csak azokban a kivételes esetekben teszi meg, amikor egyértelműen üzenni kíván a weboldal tulajdonosok számára. A Google számára - ahogy a közleményben is fogalmaznak - a biztonságos internet elsőrendű prioritás, ez indokolhatta a szokatlan nyíltságot a keresőóriás részéről.

A keresőoptimalizálással foglalkozók egyébként régóta várták ezt a bejelentést, hiszen a Google webspam elleni osztályának vezetője Matt Cutts, már tavasszal jelezte, hogy szeretné, ha a HTTPS kapcsolat előnyt élvezne a keresőalgoritmusban.
hirado.hu

Prim.hu - Kiemelt hír ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Módosult a Vodafone Magyarország hivatalos cégneve

A Vodafone és UPC közös történetének következő lépéseként változott a Vodafone Magyarország hosszú cégneve. A „Mobil” szó törlésével 2019. október 1-től a vállalat új neve hivatalosan Vodafone Magyarország Távközlési Zártkörűen Működő Részvénytársaság. A UPC felvásárlásával a Vodafone lakossági előfizetők számára is képes lesz konvergens, vagyis a mobil mellett vezetékes telefon és internet, valamint televíziós szolgáltatások nyújtására.

2019. október 15. 15:24

Megszavazta az Est Media rendkívüli közgyűlése a Delta-tranzakciót

A részvényesek felhatalmazásával folytatódhat a tranzakció, amellyel a magyar informatikai holding, a Delta Csoport megjelenik a Budapesti Értéktőzsdén, az Est Media Nyrt. rendkívüli közgyűlése ugyanis közel 90 százalékos többséggel megszavazta a Delta Systems Kft. nyáron bejelentett akvizícióját. A közgyűlés határozata értelmében a tranzakció zárásával, amelynek határideje december 20., a tőzsdei társaság neve Delta Technologies Nyrt.-re változik, utalva a vállalat saját innovatív termék- és szolgáltatásfejlesztésre, akvizíciókra és nemzetközi terjeszkedésre utaló stratégiájára.

2019. október 2. 15:51

Ez már a huszadik Internet Hungary - talán ez lesz a legjátékosabb

Alig több, mint két hét múlva kezdődik a huszadik - jubileumi - Internet Hungary konferencia Siófokon a Hotel Azúrban, ahová a rendezők több mint 2500 résztvevőt várnak, hogy azután hét teremben két napon át több, mint 300 nagynevű előadó oszthassa meg tudását, tapasztalatait vagy akár - mint például Jordán Tamás színművész - játékkal kapcsolatos élményeit. Mert ez a konferencia (sok egyéb mellett) a játékról, játékosságról szól, amit az üzleti életben - kicsit szárazabban - gamification-nek neveznek.

2019. szeptember 14. 09:04

Mit tehetünk a zsarolók ellen?

Magyarországon is rohamosan terjed a felhasználók adatainak pénzköveteléssel kísért titkosítása, amelynek kiemelt célpontja az üzleti szféra. Míg minden második kis- és középvállalkozás célkeresztje egy újabb zsarolóvírusnak, addig a Fortune 500 listáján sorakozó amerikai cégóriások közel 87%-át érte már hasonló jellegű támadás. A kártevők pedig akár egy álláspályázatra beküldött ártatlan önéletrajzon keresztül is beszivároghatnak. Szerencsére azonban van megoldás!

 

2019. szeptember 9. 10:56

Megérkezett a Google új szolgáltatása a magyar piacra

Az internetes vásárlások sikerét az határozza meg mind a vevők, mind a kereskedők számára, hogy milyen rövid úton lehet az érdeklődésből eljutni a sikeres vásárlásig. A vevők számára az a legfontosabb, hogy a termékről, a webshopról és az árról minél kevesebb kattintással minél biztosabb információt kapjanak. Hasonlóképpen a kereskedők számára is az a megtérülő taktika, ha minél kevesebb kattintással, konkrét vásárlási szándékkal érkező felhasználókat az oldalukra tudnak csábítani. 

2019. augusztus 28. 16:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újabb mérföldkő a hazai digitális oktatásban

2019. október 10. 18:44

Ma 20 éves a Wi-Fi

2019. szeptember 30. 11:26

Az ABB a világ legkorszerűbb robotikai gyárát építi Sanghajban

2019. szeptember 23. 09:37

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34
online sportfogadás