Átalakul a Firefox keresőfelülete

Czipperer Dia, 2014. november 26. 17:11

A Mozilla átkozmetikázza Firefox böngészőjét. Nemcsak az alapmotor, hanem a keresősáv is átalakul. Mindezt a gyorsabb böngészés érdekében eszközölték. 

Ahogy arról már korábban beszámoltunk, a Mozilla a Google helyett a Yahoot választotta a Firefox alapértelmezett keresőmotorjának. Tíz éves Google együttműködés után váltottak.

 

Mint kiderült, nem csupán ez az egy dolog változik majd, hanem a Firefox keresősávja is átalakul. A jövőben kifejezetten weboldalakra is is lehet keresni majd egyetlen kattintással. Elég beírni egy szót vagy annak egy részletét, majd kicsit várni, míg megjelenik a legördülő sáv, és csak ki kell választani a listából, mit is keres az illető pontosan.

 

 

Az egyes szavakat, kifejezéseket pedig adott oldalakon is fel lehet kutatni. A legördülősáv alján megjelennek az oldalak, amelyre rákattintva az adott site-ra navigál, méghozzá a beírt kifejezés függvényében. Így kereshetünk kifejezetten például a Google, a Wikipédia, az Amazon vagy a Twitter oldalán is.

 

Ha valaki használja és ismeri a Google Chrome-ot, annak ismerős lehet ez a megoldás, hiszen ott is ezen az elven működik a keresés – kivéve az oldalajánlókat. Lehet utánzásról beszélni, mindenesetre jó hír, hogy már a Firefoxban is gyorsabb lett a keresés, és hamarabb juthatunk releváns tartalomhoz. További előny pedig, hogy nem ekll a Yahoohoz idomulni, hiszen az alapértelemzett keresőmotort is bármikor, egy kattintással megváltoztathatjuk.

 

 

 

Forrás: Engadget.com

 

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Idén is a BÉT Legek között az OXO Technologies Holding

Idén is megrendezte a Budapesti Értéktőzsde a hazai tőkepiac kiemelkedő szereplőit és szolgáltatóit elismerő rendezvényét, a BÉT Legek 2023 díjátadó gálát. Az eseményen az OXO Technologies Holding Nyrt. ezúttal a „BÉT Xtend különdíjban” részesült.

2024. március 2. 12:23

Vezető amerikai egyetemet győzött le a Corvinus

A kaliforniai Berkeley Egyetem csapatát is megelőzve lettek bronzérmesek a Corvinus hallgatói Los Angelesben egy nemzetközi üzleti versenyen február közepén.

2024. március 2. 10:50

Webáruházi trendek – 2024. Hogyan szerezzünk új vásárlókat?

A webkereskedelemben zajlott le a legrohamosabb technológiai fejlődés az elmúlt évben. Nagy volt a verseny a logisztika gyorsaságában, rugalmasságában és az ügyfélélmény fokozásában. A mesterséges intelligencia használata is az e-kereskedelemben és logisztikában terjedt el leghamarabb. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Webáruházi trendek – 2024. Hogyan szerezzünk új vásárlókat?” című hibrid konferenciájának előadói elmondják, hová tart a webkereskedelem 2024-ben.

2024. március 1. 19:24

A Skanska elindította ESG+ elnevezésű irodai programját

Egy, az ESG-szabványoknak megfelelő iroda nem csupán a piaci változások és az EU előírásai miatt fontos, hanem a munkavállalók számára is hozzáadott értéket teremt. Ezért a Skanska kidolgozott egy ajánlatot a bérlők számára, ami olyan szolgáltatásokat tartalmaz, melyek a fenntartható munkahelyek megteremtésében és a nem pénzügyi jellegű jelentések készítésében nyújt támogatást.

2024. március 1. 17:42

SmartManFest: bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a digitalizáció világába a Széchenyi-egyetemen

Az ipar 5.0 innovációs és technológiai átmenet, valamint az ipari fokozatváltás a témája a Széchenyi István Egyetem programjának, amelyet a hagyományteremtő céllal életre hívott Smart Manufacturing Festival keretén belül rendeznek a győri kampuszon és az egykori kekszkockában, vagyis az egyetem Győri Innovációs Parkjában. Az érdeklődők március 6-án izgalmas előadások és laborlátogatások keretében pillanthatnak be a digitalizációs innovációk világába.

2024. március 1. 16:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30