iOS-be invesztálna a Mozilla

Czipperer Dia, 2014. december 3. 15:51

A Firefox iOS verziója mindeddig váratott magára, ám úgy tűnik, a Mozilla beadja a derekát az Apple-nek, és az ő motorjukat használják majd a fejlesztés során.

A Firefox már egy ideje tervezi, hogy iOS alapú eszközökre is elérhetővé teszi Firefox böngészőjét. Ám eddig mindez nem valósult meg, ugyanis az Apple biztonsági okokra hivatkozva csak a saját belső kódokat enged használni. A Mozillával eddig nem sikerült megállapodniuk, mert a vállalat saját webmotorjával szerette volna véghezvinni a fejlesztéseket.

 

Úgy tűnik, a két fél mégis meg tud egyezni, hiszen Jonathan Nightingale, a Mozilla alelnöke elmondta, hogy iOS-en is szeretnék elérhető tenni a Firefoxot. Arról ugyan nem beszélt, hogy fog mindez megvalósulni, de valószínűleg az Apple motorját és egyedi felhasználói felületét használják majd, csakúgy, mint a Google a Chrome esetében.

 

Nightingale azt is hangsúlyozta, hogy nekik ott kell lenniük, ahol a fogyasztóik vannak. Ennek pedig egy fontos lépése az iOS verzió, hiszen az emberek szeretik ugyanazt a böngészőt használni az eszközeiken.

 

Forrás: Engadget.com; Kép: idownloadblog.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30