Oroszország árulja a ledöntött Steve Jobs szobrot

Czipperer Dia, 2014. december 8. 10:03

2011-ben, Steve Jobs halála után Oroszországban egy szobrot állítottak az Apple vezér emlékére. A közelmúltban azonban eltávolították helyéről az emlékművet, melyet most áruba bocsájtanak.

Piacra bocsájtják az oroszországi Steve Jobs emlékművet. A három éve felállított szobor nemrég beszédtémává vált, ugyanis hirtelen, minden ok nélkül eltávolították helyéről. Mindezt sokak szerint azért, mert a cupertinói vállalat jelenlegi feje, Tim Cook elismerte másságát. Egyesek szerint azonban azért volt szükség erre, mert a szobor kijelzője javításra szorult. Mindenesetre hivatalos álláspontot nem közöltek ezzel kapcsolatban.

 

Nos, a válaszokat azt hiszem, megkaptuk, hiszen most árulják a szentpétervári egyetem kampuszán emelt emlékművet, mely egy iPhone-t szimbolizál, és hátulján egy nagyméretű QR- kód található. Aki ezt beolvassa, Steve Jobs emlékoldalára jut el.

 

 

A 6 láb magas szobor kikiáltási ára 5 millió rubel, vagyis nagyjából 95 ezer dollár.

 

A szobor ledöntése kapcsán Horváth László, Amerikában élő internetes szakember is megfogalmazta véleményét, melyről bővebben a Világosság vagy sötétség, avagy miről szól Steve Jobs emlékművének eltávolíttatása című cikkünkben olvashattok.

 

Forrás: Techspot.com

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Civileket a Szigetre

Az idei évben is jelentkezhetnek a Szigetre azon civil szervezetek, melyek tevékenysége kapcsolódik a fesztivál Love Revolution filozófiájához és az erre épülő programok tematikájához. Az augusztus 5-11-ig tartó fesztiválra várják a szervezők a fiatalokat foglalkoztató témákban dolgozó, interaktív, többnyelvű programokkal szolgáló szervezetek jelentkezését. A civil Szigeten résztvevő szervezetek a saját tevékenységük megismertetésén túl a civilek közéleti szerepvállalásának fontosságára is felhívják a figyelmet.

2020. február 18. 19:15

Elkészült az ország legfrissebb randitérképe

Az elmúlt évben a teljes magyar lakosság közel 4%-a használt különböző internetes tárkereső szolgáltatásokat, akár weboldal, akár mobilalkalmazás formájában. Ez azt jelenti, hogy az egyedülállók harmada-negyede próbált meg társat találni az internet segítségével.

2020. február 14. 09:24

A magyar élvonal a VOLTon

A Telekom VOLT – az erős nemzetközi felhozatal mellett – hagyományosan a hazai élvonalban lévő zenekarok és előadók legnagyobb seregszemléje, a most bejelentett nevekkel együtt - csak a két nagyszínpadon - több mint 50 kedvenc lép majd fel a július 1-4-ig tartó soproni fesztiválon.

2020. február 6. 16:34

Unibet – online fogadás a minőség és a biztonság szolgálatában

A nagymúltú bukméker iroda, az Unibet több mint 20 éve van jelen a piacon, ezzel az egyik legrégebbi szerencsejáték szolgáltatónak számít. A fogadóiroda magas kezdőbónuszokkal, színes kínálattal és széleskörű funkcionalitással igyekszik kielégíteni a felhasználók elvárásait és igényeit.

2020. január 29. 20:51

Bet365 – két évtizede a sportfogadás szolgálatában

Közel 20 éves a Bet365 brit bukméker oldal, amely a különféle sportfogadásokon felül kaszinós játékokat is kínál a fogadni vágyó felhasználók számára.

2020. január 23. 20:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Nemzeti Közműszolgáltató nevében indult adathalász támadás

2020. február 25. 13:40

Lezárult a 28. Magyar Innovációs Nagydíj pályázat nevezése

2020. február 24. 11:45

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33
online sportfogadás