Elérhetőek az androidos tabletekre szánt Office alkalmazások

Farkas Norman, 2015. február 1. 14:02

Felkerültek a Google Play Áruházba az androidos Office alkalmazások végleges verziói. Úgy tűnik, a Microsoft felpörgette a fejlesztéseket, hiszen csak néhány hete jelent meg az Office for Android előzetes kiadása.

Csütörtökön (január 29.) nagy kő eshetett le az androidos készülket használó, de a Microsoft Office szoftverekhez szokott felhasználók szívéről, ugyanis – csupán néhány héttel az előzetes Offive dor Android után – elérhetővé vált a PowerPoint, a Word és az Excel Android rendszerű tabletekre szánt, végleges kiadása is a Google Play Áruházban.

 

Az ingyen letölthető irodai alkalmazások csak azokon a 7 hüvelykes, vagy nagyobb kijelzővel szerelt táblagépeken futnak, melyek fedélzetén az Android 4.4 KitKat, vagy frissebb operációs rendszer fut és ARM-alapú processzorral, illetve legalább 1GB RAM-mal rendelkeznek.

 

 

Az Engadget beszámolója szerint a Microsoft nagyon jó munkát végzett, a számítógépes felületről mesterien ültette át érintőképernyős környezetbe a programokat, még a sűrűbb Excel táblázatokban sem okoz nehézséget a kiszemelt cella/cellák kijelölése, és a szövegek, képek átméretezése is jól működik. Míg a Word és az Excel képesek álló és fektetett nézetben is futni, a PowerPoint esetében csak utóbbi helyzetben dolgozhatunk. Ezt az apró kellemetlenséget ellensúlyozhatja, hogy a PowerPointban az érintőkijelzőt kihasználva közvetlenül az ujjunkkal hajthatunk végre egy sor műveletet (pl. rajzolhatunk).

 

A használatuk megkezdése előtt a Microsoft fiókunkba való belépésre felszólító alkalmazások hasonló kezdőképernyőt kaptak, melynek bal oldalán a korábban megnyitott fájlok között böngészhetünk, jobb oldalán pedig az új dokumentumhoz választható sablonok sorakoznak. A baloldali oszlop alján egyéb dokumentumok megnyitására van lehetőségünk egy linkre kattintva. A fájljainkat nemcsak helyben, az eszközön tárolhatjuk, hanem a Microsoft OneDrive, a SharePoint, vagy a Dropbox felhőnkben is.

 

 

Fontos megjegyezni, hogy 10,1 hüvelykes vagy nagyobb kijelzővel szerelt táblagép esetén Office 365 előfizetésre lesz szükségünk a szoftverek használatához. A havi kb. 6,99 dollárba kerülő előfizetés néhány extra funkcióval is jár, ilyen a változások követése a Wordben, a „prezentáló nézet” a PowerPointban és az eszközök közötti dokumentumszinkronizálás.

 

A Microsoft szerint elég nagy népszerűség előtt áll az Office Androidon; a szoftvercsomag előzetes verzióját csaknem 250 ezer alkalommal töltötték le 33 nyelven, több mint 110 országból világszerte. Ez jól mutatja, hogy milyen sok androidos felhasználó ragaszkodik a PC-n bevált Office felületéhez és adottságaihoz.

 

[Forrás: Engadget]

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05