Az Office alkalmazások Windows okostelefonokra és tabletekre is elérhetők lesznek

Vértes Judit, 2015. április 27. 11:28

A hónap végére a Microsoft Office alkalmazások elérhetőek lesznek Windows telefonokon és tableteken is. A Windows Phone felhasználók végre kifejezetten a telefonra készített Word, Excel és PowerPoint alkalmazásokat használhatnak, melyek hasonlítanak a számítógépes változatukhoz.

A Microsoft Office appok okoseszközökre is elérhetők lesznek. Az alkalmazások univerzálisak, a felhasználói felület a különböző kijelzők méretéhez igazodik. Az alkalmazás teljesen olyan, mint az Androidra és iOS-re készült változatok. Egy dolog változott, a legtöbb parancsgomb a könnyebb kezelhetőség érdekében a kijelző alsó részén jelenik meg.

 

A tablet alkalmazás két-kezes műveletekre optimalizált: olvasás, dokumentumok formázása, összetettebb műveletek. Azok, akiknek hibrid eszközük van – mint például a Microsoft Surface – , érintőképernyővel, egérrel és billentyűzettel, mind a tablet, mind az asztali gép változatát tudják futtatni az alkalmazásoknak.  Az alapbeállítás a 25cm-nél nagyobb kijelző esetén az asztali gép alkalmazás lesz.
 


A Microsoft már az év elején bevezette az érintésbarát verziót, mely jól használható érintőképernyővel rendelkező gépeken.

 

Az új alkalmazások először teszt verzióban jelennek meg, és szükség van a Windows 10 tesztváltozatának telepítésére a futtatáshoz. A felhasználók visszajelzése alapján javítják majd az esetleges bizonytalanságokat.

 

Forrás: Mashable.com

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30