Tim Cook is csatlakozott a Weibo közösséghez

Czipperer Dia, 2015. május 12. 16:29

Az Apple feje nagy hangsúlyt fektet a kínai piacra. Tim Cook ennek jelét adva a kínai közösségi oldalhoz, a Weibóhoz is csatlakozott.

A Twitterhez hasonló kínai mikroblog oldal, a Weibo közössége szépen gyarapszik. Az oldal tábora most egy nem mindennapi figurával gazdagodott: Tim Cook is Weibo tag lett, aki már hitelesítette is fiókját.

 

Cook már egy posztot is közzétett profilján, melyben az alábbiak olvashatók:„Hello, Kína! Örülök, hogy visszatérhettem Pekingbe, hogy bemutassam az új, innovatív környezeti programunkat.”
 

 

A legfrissebb adatok szerint a Weibo közössége nagyjából 175,7 millió havi aktív felhasználóra rúg. Ez nagyjából fele a Twittert használók számának. Az oldal jelenleg az egyik legnépszerűbb ilyen szolgáltatás az országban. A konkurens WeChatnak több mint 500 millió havi felhasználója van.

 

Ahogy Kína környezeti és kulturális befolyása az évek során növekedett, az ország a világ elsőszámú gazdaságává vált. A Weibo mint közösségi oldal pedig az Egyesült Államokban is jól ismert név lett, és egyre több ismert ember regisztrál az oldalra, köztük Bill Gates, a Microsoft társalapítója, Kobe Bryant, NBA sztár, valamint színészek is jelen vannak az oldalon, például Tom Cruise, Robert Downey Jr. és Samuel L. Jackson is.

 

Ami Tim Cookot illeti, a Twitteren sem túl szószátyár, posztjai, tweetjei inkább a vállalat hírei köré összpontosulnak, és egy-két közösségi ügybe kapcsolódik be, többek között a jeges vizes kihívást is vállalta. Cookot ismerve számíthatunk majd pár meglepetésre tőle, így az Apple-fanoknak érdemes lesz követni az Apple-vezér oldalát.

 

Forrás: Mashable.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Samsung a legjobb öt között szerepel az Interbrand 2020-as rangsorában

A Samsung egy helyet előre lépett, és az ötödik helyezést érte el az Interbrand tanácsadócég által készített Best Global Brands 2020 listán. A vállalat története legmagasabb márkaértékével szerepel a listán, a 62,3 milliárd dolláros értékelés az először 2000-ben közétett érték több mint tizenkétszerese.   

2020. október 26. 10:54

Új magyar turisztikai startup indult

A koronavírus által leginkább sújtott iparágban, a turizmusban indult új magyar startup Everguest néven. Céljuk, hogy népszerűsítsék az országunk figyelemreméltó területeit, szállodáit és éttermeit a potenciális vendégek körében. A belföldi és külföldi közönségre egyaránt fókuszáló stratégia a magyar GDP, a szolgáltatásaik külföldre terjesztése pedig az export bevételek növeléséhez járulhat hozzá.

2020. október 26. 09:39

Az IoT jelenti az üzleti siker kulcsát

A Vodafone Business közzétette a globálisan közel 1700 vállalkozás bevonásával készült IoT Spotlight jelentést, melynek keretében azt vizsgálták, hogy a különböző IoT (Internet of Things – Dolgok internete) megoldások miként hatnak a vállalkozások működésére. Az idei riport érdekességét a vizsgált időszak adja, hiszen a világjárvány minden eddiginél jobban próbára teszi a vállalkozásokat, emellett pedig egyértelműen rámutatott a digitalizáció – így az IoT megoldások – szükségességére is. 

2020. október 25. 18:03

Véget vet az irodai időpazarlásnak egy új magyar applikáció

Az irodai dolgozóknak a legtöbb esetben az idő a legnagyobb ellenségük, sokan nem is tudják, hol szivárognak el a munkával töltött hasznos percek a nap folyamán. A Smart Project egy olyan vállalatirányítási rendszer, amely egyedi igények szerint gyorsítja fel az összes munkafolyamatot úgy, hogy az adminisztratív teendőkre fordított idő ezzel fordítottan arányosan csökken. Óvári Zoltán, az új magyar alkalmazás ötletgazdája arról beszélt, hogy fejlesztésük a beosztottaknak, a menedzsereknek és a cégvezetőknek is jelentős segítséget nyújt, hiszen a projekt folyamatait valós időben lehet követni, így az sem fordulhat elő, hogy a költségvetési határértéket túllépjük.

2020. október 25. 16:21

Tervezhető töltés és rugalmas fizetés

Bevezető áron használhatják a villanyautósok az E.ON november 24-től fizetőssé vált elektromos töltőit. Emellett a piacon egyedülálló megoldást is ajánl a vállalat az ügyfeleknek, akik nem csak alkalmanként, hanem kényelmesen havi elszámolással is fizethetnek majd a töltésért. Az energiacég a drivE.ON alkalmazás révén ügyfélbarát módon tervezhető töltést, a bevezetésre kerülő fizetési lehetőségekkel pedig rugalmasságot kínál.  

2020. október 25. 14:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás