A high-tech kínai fellegvárával kötött együttműködési megállapodást a KÜRT

forrás: Prím Online, 2015. május 17. 09:27

Egy budapesti konferencián mutatkozott be Magyarországon az Invest Shenzhen, a 40 milliós vonzáskörzettel rendelkező, dél-kelet-kínai Shenzhen város önkormányzati tulajdonú befektetés-ösztönző vállalata. A kínai-magyar üzleti és technológiai kapcsolatokban jelentős mérföldkövet jelentő esemény ünnepélyes záróaktusaként a KÜRT Zrt. és az Invest Shenzhen stratégiai együttműködési megállapodást írt alá.

A dél-kelet-kínai Shenzhen 16 milliós kínai város, amely 40 milliós vonzáskörzettel rendelkezik. A város vezetése 30 éve célul tűzte ki, hogy a térséget a high-tech fellegvárává fejlesztik, és mára elmondható, hogy ezt a célt maradéktalanul megvalósították. A hihetetlen fejlődés alapja a Shenzheni Önkormányzat innovatív gondolkodása, a fejlesztések és know-how-k folyamatos keresése és implementálása. Az Invest Shenzhen ebben a környezetben működik kormányhivatalként. Többek között egyfajta inkubátorház funkciót is ellát, támogatja a fejlett technológiájú külföldi cégek letelepedését, befektetési tanácsadóként összeköti a start-up vállalkozásokat és technológiákat a befektetőkkel, illetve saját befektetési portfolióval és stratégiával is rendelkezik. Kiemelt területként kezeli az informatikai fejlesztéseket és technológiákat. Az Invest Shenzhen hozzávetőleg magyarországnyi költségvetéssel gazdálkodhat, ami jól érzékelteti a magyar cégek számára a térségben rejlő üzleti potenciál nagyságát.

A KÜRT Zrt., mint az egyik leginnovatívabb magyarországi informatikai vállalkozás, számos olyan technológia és fejlesztés birtokosa, amelyek egy része már jelentős külföldi sikereket könyvelt el, és amelyek iránt komoly érdeklődés mutatkozik a kínai fél részéről is. Ezek között megtalálhatóak a cég világhírű adatmentési technológiája; információbiztonsági fejlesztései, módszertanai és speciális kockázatmenedzsment szoftvere, a SeCube; pénzügyi kockázatokat előrejelző fejlesztése, az EWS; valamint a Big Data problémakörben végzett kutató-fejlesztő munkájának eredményei, melyek különböző szoftver termékekben öltenek testet (LogDrill, PetaPylon).

A kínai és a magyar vállalat közös érdekeinek kinyilvánítására és az együttműködés keretrendszerének megteremtéséhez május 15-én, a CBC Hungary Ltd. szervezésében megrendezett kínai-magyar üzleti konferencia ünnepélyes záróeseményeként stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a KÜRT Zrt. és az Invest Shenzhen.

„Biztos vagyok benne, hogy ez a megállapodás óriási lehetőségeket jelent mindkét fél számára. Kína mára a világ egyik technológiai nagyhatalma, fontos számukra, hogy a legkorszerűbb technológiákat képviselő vállalatokkal szoros együttműködést tudjanak kialakítani. Egyúttal a mi viszonyaink között szinte elképzelhetetlen méretű piac is, és például a Big Data fejlesztéseink értékesítése szempontjából Magyarországon sokszor ütközünk korlátokba a piac relatív kicsi mérete miatt, egyszerűen kevés az olyan méretű adatbázis, amellyel ki lehetne használni a fejlesztéseinkben rejlő potenciált. A kínai piacon ilyen gondjaink biztosan nem lesznek!”
– nyilatkozta Kmetty József, a KÜRT Zrt. vezérigazgatója.
 

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az újonnan kinevezett HTC vezérigazgató az 5G-re, az AI-re, az XR-re fókuszál

 A HTC bejelentette, hogy a mai naptól, azonnali hatállyal Yves Maitre veszi át a HTC elnökvezérigazgatói feladatkörét. Yves Maitre az Orange-tól, a világ egyik legnagyobb piacvezető telekommunikációs cégétől igazolt át a HTC-hez, ahol a fogyasztói eszközökért és együttműködésért felelős üzletág ügyvezető alelnökeként tevékenykedett, feladata pedig a kapcsolódó technológiai stratégia és üzleti ügymenetet felügyelete volt. 

2019. szeptember 17. 23:29

Egy ígéretes startup a fejlesztők kiválasztásának mestere

A Codesrank debreceni startup, amely a globális IT recruitment piac megreformálására készül, 365 millió forint befektetést kapott az MFB csoporthoz tartozó Hiventures-től, amit a közeljövőben egy olyan toborzói portál elindítására fordít, ahol a jelenlegi piaci megoldásokhoz képest sokkal olcsóbban és hatékonyabbana találhatják meg a tech cégek a számukra legalkalmasabb jelentkezőket,.

2019. szeptember 17. 22:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mától rendelhetők az Apple legújabb termékei

Nem omlik össze az ekereskedelem: egy év haladék az erős ügyfélhitelesítésre

2019. szeptember 11. 08:34

A budapesti ITU Telecom World kulcsszava az 5G

2019. szeptember 9. 23:51

Az ESET az egyetlen kihívó a végpontvédelem területén

2019. szeptember 3. 13:26

30 év a hazai KKV vállalkozások fejlesztéséért

2019. szeptember 1. 13:27
online sportfogadás