A Microsoftnak milliókat fizet az USA hadserege a Windows XP támogatásáért

Czipperer Dia, 2015. június 24. 15:28

Június elején az Egyesült Államok Hadserege egy 30,8 milliós szerződést írt alá a Microsofttal annak érdekében, hogy továbbra is támogassák azokat a gépeket, amelyeken Windows XP fut.

A Microsoft 2013 április 8-án végleg megszüntette a Windows XP támogatását. Ez tehát azt jelenti, hogy ugyan még számos gépen fut az egykor nagy népszerűségnek örvendő rendszer, a vállalat levette róla a kezét, és nem ad ki biztonsági frissítéseket hozzá.

 

Az Egyesült Államok Hadserege azonban kitartóan ragaszkodik a régi Windows verzióhoz, olyannyira, hogy külön fizetnek a Microsoftnak azért, hogy biztosítsa számukra a rendszer támogatását. A hadsereg 2017-ig bezárólag évente 9,1 millió dollárt fizet majd a redmondi szoftveróriásnak.

 

Minderre azért van szükség, mert bár 2013-ban elkezdtek áttérni más rendszerre, jelenleg még mindig legalább 100 ezer tulajdonukban lévő PC-n teljesít szolgálatot a Windows XP operációs rendszer. Persze nincsenek ezzel egyedül, hiszen a magánfelhasználók egy része szintén nehezen válik meg a jó öreg XP-től. A Net Application korábbi felmérése szerint idén márciusban még a PC-tulajdonosok 16,9%-a ezt a verziót használta.
 

Kép: computerworld.com
 

A hadseregnek azonban nincs oka aggodalomra, ugyanis a Microsoft a szerződés keretében vállalta, hogy biztosítja a biztonsági frissítéseket a rendszerhez, valamint az Office 2003-hoz, a Windows Server 2003-hoz és az Exchange 2003-hoz is.

 

Ugyanakkor az is kiderült, hogy bár 2017-ig kötött szerződést a két fél, elképzelhető, hogy ezt ismételten meghosszabbítják majd. Steven David, az Office of Naval Intelligence ügyintézője szerint nem valószínű, hogy 2017-ig befejezik az átállást más rendszerekre.

 

Forrás: Techspot.com

Céginfó ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Összeolvadnak az adesso magyarországi egységei

A nemzetközi képviselettel rendelkező IT-szolgáltató adesso Group megerősíti magyarországi pozícióját hazánkban működő leányvállalatainak összeolvasztásával. Az adesso orange Kft. és az adesso Hungary Software Kft. tevékenységeinek közös üzleti szervezetbe való egyesítésével a vállalat célja, hogy ügyfeleinek teljeskörű támogatást nyújtson az informatikai létesítmények SAP S/4HANA-ra és a felhőalapú technológiákra történő átállásában.

2023. március 31. 17:28

Új üzleti stratégiai vezető a CETIN Csoportnál

Új üzleti stratégiai vezérigazgató-helyettest nevezett ki a CETIN Csoport, a közép- és kelet-európai régió vezető távközlési infrastruktúra-üzemeltetője. Khalid Husseini április 1-jétől tölti be a pozíciót.

2023. március 31. 14:20

A Huawei nyújtotta be a legtöbb szabadalmat Európában tavaly

Ismét a Huawei tette a legtöbb szabadalmi bejelentést az Európai Szabadalmi Hivatal 2022-es szabadalmi indexe szerint. A vállalat immár negyedik alkalommal, harmadik egymást követő évben foglalja el az európai szabadalmi ranglista első helyét. A Huawei tavaly 4505 nemzetközi találmányt nyújtott be bejegyzésre, közel harminc százalékkal megelőzve a második helyezettet. 

2023. március 31. 10:13

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak a digitális marketingről szóló legjobb szakdolgozatok

2023. március 27. 12:43

Az Alzánál egyszerűbb lett az áruvisszaküldés és a reklamáció

2023. március 21. 09:59

Töretlennek tűnik a csaló e-mailek és SMS-ek terjedése – van megoldás

2023. március 14. 20:32

IT Akadémiát indított a BME VIK és a Qualysoft

2023. március 9. 14:08