Több Android appot töltenek le, de az iOS a nyereségesebb platform

Czipperer Dia, 2015. október 20. 14:21

A két rivális platfrom, az Android és az iOS folyamatos harcban áll egymással. Az alkalmazások versenyében sem más a helyzet. Úgy tűnik, mindkét platform másban erősebb, de az tény, hogy az iOS nyereségesebb, mégha jóval kevesebb alkalmazásletöltéssel is büszkélkedhet.

Nem vitatott tény, hogy az Android és az iOS jelenleg a két legnépszerűbb mobil operációs rendszer a piacon. Mindkettő erős növekedést mutat éves viszonylatban, azonban jelentős különbség mutatkozik köztük mind népszerűség, mind pedig bevételek terén.

 

Az App Annie legutóbbi kutatási jelentése szerint világszerte a Google Play appok uralját a piacot a letöltéseket tekintve. Az arányuk 90%-kal magasabb, mint az iOS alkalmazásoké.

 


Bár a Google Play több appletöltést tudhat magáénak, azonban a bevételeket tekintve már más a helyzet. Itt az Apple vezeti a listát. Mindez nem is tűnik ördögtől valónak, ha belegondolunk abba, mennyivel több ingyenes alkalmazást kínál a Google Play áruház. Ezeket ugyan többen töltik le, így a nagyobb forgalom az előbbi javára írható, a bevételek azonban a fizetős alkalmazásokból érkeznek, melyeket az App Store generál nagyobb számban.

 

A harmadik negyedéves adatokat tekintve a bevételek 80%-kal nagyobbak voltak az App Store-nál, mint a Google Play áruházban. A második negyedévben ez az arány 70%-ra rúgott. Ez egyben egy kirajzolódó trendet is előre jelezhet, vagyis, hogy az emberek egyre nagyobb számban fizetnek a minőségibb appokért: legalábbis az iOS usereket tekintve ez a kép rajzolódik ki.

 

Forrás: Techspot.com

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Hetvenmillió forint műszaki támogatás közösségi tévéknek, rádióknak

Tizenkilenc közösségi televízió, rádió és kisközösségi rádió közel 70 millió forintot kap műszaki fejlesztésekre – erről is döntött a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa e heti ülésén. A grémium nyertest hirdetett egy székesfehérvári és egy kiskőrösi helyi frekvenciapályázaton. 

2021. szeptember 25. 18:55

Új microSD kártyákat mutatott be a Samsung

A Samsung bemutatja az új PRO Plus microSD és az újratervezett EVO Plus microSD kártyákat. A 2021-es kártyákkal a vállalat a felhasználók széles körének nyújt ideális megoldást, legyen szó otthoni vagy professzionális körülményekről. Az új microSD kártyák számos különböző kapacitású kivitelben, kiemelkedő olvasási és írási sebességgel , valamint időtálló kialakítással érkeznek.   

2021. szeptember 25. 15:59

Apple dokkoló, óvodai fejlesztőprogram és vegán smartfood az iPonNovation győztesei között

Közel száz izgalmas startup mérette meg magát a regionális szinten is különlegesnek számító iPonNovation versenyén, melynek eredményhirdetésére szerda este került sor. A hagyományteremtő program döntőjébe hat vállalkozást válogatott be a szakmai zsűri, a végső döntést pedig közösen hozta meg velük az iPon és a HRP. A program szakmai irányítását Kovács Péter vezetésével az XO.company vállalta.

2021. szeptember 25. 14:07

Magyar fejlesztésű elektromos buszokat mutattak be

Részben magyar know-how-val és összeszereléssel készülő elektromos buszokat mutattak be Ráckevén. A Goldi Mobility Kft. magyar és szingapúri mérnökökkel közösen kifejlesztett járművei teljesítményben és minőségben is magas színvonalat képviselnek, ráadásul ár-érték arányban is élmezőnyben vannak. Elkészült emellett Magyarország első hidrogén üzemanyagcellás drónja is, amely 4.5 órát tud repülni folyamatosan akár 5000 méteres magasságban is.

2021. szeptember 25. 11:50

A MENTA konferencián hirdették ki a 2021-es Gyurós Tibor-díj nyerteseit

Az IVSZ - Szövetség a digitális gazdaságért szakmai zsűrije idén is a MENTA konferencián jelentette be az év menedzsere, az év digitalizációs projektje, az év innovációja díjak nyerteseit, és nevezte meg 2021 digitálisoktatás-nagykövetét.

2021. szeptember 25. 10:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46