Az Elgato Eve otthonfigyelő rendszer ügyel életünk minőségére

forrás: Prím Online, 2015. november 28. 11:44

Okosotthoni eszközeink nem csak technikai szempontból jelentenek előrelépést mindennapjainkban. Segítségükkel élhetőbb környezetet teremthetünk otthonunkban, biztonságban tudhatjuk értékeinket, és nem utolsósorban a tudatos életre is nevelnek. Az Elgato Eve otthonfigyelő rendszer helyettünk is ügyel életünk minőségére: segít javítani komfortérzetünket, és használatával energiát is spórolhatunk.

Az Apcom bejelentette otthonfigyelő rendszerét, az Elgato Eve-et, amely a kényelem mellett energiát is spórol nekünk. Az Elgato Eve Room beltéri levegőfigyelő készülék segítségével okostelefonunkon követhetjük lakásunk levegőjének változását. Az Eve Room szenzora ellenőrzi a széndioxid- és az illékony szerves vegyületek mennyiségét a levegőben, érzékeli a hőmérsékletet és páratartalmat is. Okostelefonunkkal összekötve így mindig ellenőrizhetjük, családunkat tiszta levegő veszi-e körül a szobában.

 

Az Elgato Eve Weathert kültérre tervezték, így mindig tudhatjuk, hány fok van kint, mekkora a páratartalom, frontérzékenyek számára pedig értékes adatokat mutat a légnyomás alakulásáról. A kinti és benti értékeket könnyen áttekinthető grafikonokon láthatjuk, az applikáció pedig havi és éves lebontásban is tárolja az adatokat.

 


Okosotthoni eszközeink segítségével otthonunkat energiatakarékosabbá tehetjük. Az Elgato Eve Door & Window figyeli, hogy nyílászáróink megfelelően zárva vannak-e, Bluetooth kapcsolaton keresztül pedig telefonunknak is jelzi az állapotot. Segítségével azt is látjuk, átlagosan mennyi ideig vannak nyitva ablakaink, így tudni fogjuk, mennyit szellőztetünk.

 

Háztartásunkban energiát takaríthatunk meg, ha a különféle fogyasztókat használaton kívül kikapcsoljuk, és a konnektorból is kihúzzuk. Az Elgato Eve Energy okoskonnektorral telefonunkon keresztül megszakíthatjuk a kapcsolatot készülékünk és a konnektor között, az applikáción keresztül pedig energiafogyasztásunkat is figyelemmel követhetjük.

 

Az Elgato Eve otthonfigyelő rendszer Apple termékekkel szinkronizálható, kompatibilis az Apple HomeKit alkalmazással is. Így akár az Eve rendszerét Siri-utasítások segítségével a hangunkkal is vezérelhetjük, anélkül, hogy megérintenénk telefonunk kijelzőjét. Az Elgato Eve applikáció mind a négy fajta eszközt egy applikációban kezeli, így egyszerre egy helyen érünk el minden információt otthonunkról.

Kulcsszavak: okos otthon Apcom megoldás

Kütyük ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Még élvezetesebb hibrid munkamegbeszélések a Logitech Sight AI kamerájának használatával

Bemutatkozott a Logitech AI-alapú asztali kamerája, a Logitech Sight, amely a Rally Bar vagy Rally Bar Mini elülső kamerákkal együttműködve intelligens módon rögzíti a tárgyalóteremben mozgó résztvevők legjobb perspektíváját és követi a beszélgetéseket. A hibrid munkavégzés világában a távolról dolgozók 43%-a számol be arról, hogy nem tud igazán bevonódni egy-egy megbeszélésbe - ezen a helyzeten segít a Logitech Sight kamerája, csökkentve a hibrid csapatok közötti egyenlőtlenségeket a tárgyalóteremben. 

2022. december 7. 13:59

Fejlessze a játékok hangzását a vadonatúj Philips TAG5106 fejhallgatóval

Az MMD, vezető kijelzőspecialista és a Philips monitors márka licencpartnere örömmel jelenti be egy vadonatúj prémium gaming headset bevezetését, amelyet a kényelem, a kiváló hangzás és a fejlett vezeték nélküli technológiák ideális kombinációját kereső játékosok számára terveztek. 

2022. december 1. 19:54

Áttörést jelenthetnek az EKG-t mérő okosórák a tünetmentes szívproblémák felismerésében

Az európai kardiológusok legfrissebb irányelvei szerint* az egyik leggyakoribb szívritmuszavar, a pitvarfibrilláció azonosítása az EKG-funkcióval rendelkező okosórákkal új távlatokat nyithat az orvoslásban. A kereskedelmi forgalomban is kapható okoseszközök folyamatosan fejlődő algoritmusai és technológiái hozzájárulhatnak az egyébként tünetmentes szívritmuszavarok hatékonyabb szűréséhez, ezáltal sok páciens időben orvoshoz juthat a problémájával. A Huawei friss felmérése szerint** a magyar válaszadók 78 százaléka használná az EKG funkciót az okosóráján. 

2022. november 30. 20:11

46 CES 2023 Innovációs díjjal ismerték el a Samsung munkáját

A Samsung 46 új termék- és szolgáltatásinnovációja nyerte el a CES 2023 Innovációs Díját, köztük három, a Legjobb Innováció elismerést is a Consumer Technology Association (CTA) szervezettől. Az évente átadott Innovációs díjak a kiemelkedő mérnöki és tervezői teljesítményét értékelik számos termékkategóriában.

2022. november 23. 20:35

Az új Casio karórát a látványos X-dizájn és az Alcantara bőr teszi különlegessé

A Casio nemrég bemutatta legújabb, a Honda Racinggel közös együttműködésben készített karóráját, az EQB-2000HR-t. A japán óragyártó Edifice almárkához tartozó karórája a „Speed and Intelligence” (Sebesség és Intelligencia) elnevezésű márkakoncepciónak köszönhetően született meg. „A számlapján ugyanaz az autentikus árnyalat jelenik meg, mint ami a Honda versenyautók oldalán található jelvényeken is látható” – hívta fel a figyelmet Nagy Sándor, a Casio termékmenedzsere. 

2022. november 19. 14:29

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A világ legígéretesebb kiberbiztonsági vállalatai közé került a Clarabot

2022. december 6. 21:30

Lezárult a 2022-es ’Az Év Honlapja’ pályázat!

2022. december 2. 13:58

Innovatív építőipari vállalkozás vezetőit díjazta a FIVOSZ

2022. november 29. 12:39

December 1. éjfélig lehet nevezni 'Az Év Honlapja’ pályázatra!

2022. november 23. 09:55