Karácsonytól legálisan is hallgatható a neten a Beatles

MTI Sajtóadatbank, 2015. december 25. 12:28

A gombafejűek dalait eddig csak hanghordozókon és letöltve lehetett legálisan meghallgatni, megvásárolni, csütörtök éjféltől azonban kilenc szolgáltatónál válnak elérhetővé online.

Az online zeneszolgáltatóknál is elérhetővé válik karácsonytól a Beatles zenéje. A gombafejűek dalait eddig csak hanghordozókon és letöltve lehetett legálisan meghallgatni, megvásárolni. Csütörtök éjféltől azonban kilenc szolgáltatónál válnak elérhetővé online.

A Spotify mellett az Apple Music, a Deezer, a Napster, a Google Play Music, a Slacker, az Amazon Prime Music, a Microsoft Groove és Jay-Z amerikai rapper szolgáltatása, a Tinder teszi online meghallgathatóvá a Beatles-lemezeket.

Az online zenehallgatás ellen egyre több zenész emel panaszt. Taylor Swift amerikai énekesnő szerint például a szolgáltatással értékét veszíti a zene, ezért ő megtiltotta, hogy dalai megjelenjenek a Spotify-on. A Beatles ellenben itt is hallgathatóvá válik.

Amikor 2010-ben a zenekar dalait először tették letölthetővé az Apple iTunes-platformján, hatalmas volt az érdeklődés a liverpooli banda zenéje iránt.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24