Vadonatúj LTE fejlesztések a ZyXEL-től

forrás: Prím Online, 2016. március 4. 09:34

A Mobil Világkongresszuson muttata be „Connected Home”, azaz Összekapcsolt Otthon koncepcióját a ZyXEL. Fejlesztéseivel a tajvani gyártó elsősorban a felhasználók integrációját, a felhő alkalmazások egyszerűsítését, valamint a mobilsávszélesség lefedettségének maximalizálását célozza meg. 

A vállalat egyik kiemelt terméke, az LTE4506 router minden modern igényre választ adó teljesítményt nyújt az otthoni hálózatokban – támogatja a 802.11ac sávot, a legújabb 11ac Wi-Fi technológiával duális Wi-Fi szolgáltatásokat biztosít, és egyszerre 32 felhasználót képes biztonságosan kiszolgálni. 

 

A 4G és LTE-A képes Wi-Fi HomeSpot Router az egyetlen olyan eszköz az otthoni mobil router kategóriában, mely az LTE 6. csoportba tartozik, és 300Mbps sebességgel továbbítja a felé különböző technológiákkal érkező adatokat. Az eszköz kompatibilis LTE, DC-HSPA+/HSPA/UMTS és EDGE/GPRS/GSM rendszerekkel is, és kétszer olyan gyorsan működik, mint a 4. csoportba tartozó hordozható korábbi modellek. Az eszközhöz micro USB csatlakozó, rugalmas töltés és gigabit LAN port is tartozik, ezzel ideális lehet bármilyen családi házhoz vagy kisvállalkozáshoz, ahol gyors és megbízható internet-csatlakozásra van szükség. „Az LTE4506 elsősorban az otthoni felhasználóknak készült. Gyorsabb hálózati csatlakozást, egyszerű telepítést tesz lehetővé, emellett kezelni képes az olyan nagy adatforgalmat generáló tevékenységeket is, mint a mobilvideó streaming, a HD tartalmak vagy az online játékok” – mondta Treso Tamás, a ZyXEL regionális értékesítési menedzsere. 

 

Az LTE4506 mellett a rendezvényen a gyártó teljes LTE portfólióját is felvonultatta, beleérte a kültéri 7410 4G routert, az LTE 7460 multi-mode routert és a WAH7706 hordozható LTE-routert – melyek mindegyike a gyors vezeték nélküli kapcsolatokra specializálódott. „Európa 79 millió 4G felhasználójának igényeit próbáljuk kielégíteni, hiszen a 802.11ac valamint a 24/7 mobilsávszélességet használó multi-eszközök elterjedése exponenciálisan nő” – tette hozzá Treso Tamás.  A „Internet of Things” trend immár a valóság, a globális kutatásokkal foglalkozó Statista előrejelzése szerint a 4G felhasználók száma 2020-ra 267 millióra növekszik.

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Digitalizáció a KKV-knál - ahogy a mesterséges intelligencia látja

Manapság mindenki mindenről a ChatGPT-t kérdezi meg, úgyhogy - gondoltam - mi is kipróbáljuk, megnéztük, hogy milyen hírt írna a mesterséges intelligencia arról, hogy hol tart a digitalizáció Magyarországon a kis- és középvállalkozásoknál. Íme:

2023. február 4. 21:32

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30

Számos díjjal jutalmazták az LG innovációit a 2024-es CES-en

2024. január 29. 16:07