A Huawei bepereli a Samsungot

forrás: Prím Online, 2016. május 25. 19:01

A Huawei a mai napon pert indított a Samsung ellen az Egyesült Államokban és Kínában, többek között az Észak-Kaliforniai Körzeti Bíróságon és a Shenzeni Középfokú Népi Bíróságon.

A per által a vállalat kártérítést követel azért, mert a Samsung megsértette a Huawei szellemi tulajdonjogát, beleértve számos celluláris kommunikációs technológiára és szoftverre vonatkozó szabadalmát, amelyet a Samsung telefonjai alkalmaznak. 

 

A Huawei nagyszámú szabadalom birtokosa a mobiltelefonos hálózatok terén, így a vállalat elkötelezett ezen szabadalmak korrekt, méltányos és non-diszkriminatív engedélyeztetése mellett. Azonban a Huawei úgy véli, hogy jogosult kártérítés kérésére olyan cégektől, akik engedély nélkül használják ezeket a technológiáit. Ding Jianxing, a Huawei Szellemi Tulajdonjogi Osztályának elnöke megjegyezte: „A Huawei hisz abban, hogy az iparági szereplőknek együtt kellene dolgozniuk, hogy nyitott, közös innováció segítségével előremozdítsák az ágazatot. Amellett, hogy tiszteletben tartjuk mások szabadalmait, meg is védjük a sajátjainkat. Számtalan szabadalom keresztengedélyezési megállapodással találkoztunk már ebben az iparágban, amelyek lehetővé tették a technológiák törvényes használatát, hiszen ez az alapja az okostelefon ipar egészséges fejlődésének. Ezzel a hitünkkel az évek során aktívan tárgyaltunk más iparági szabadalomtulajdonosokkal ilyen keresztengedélyezésekkel kapcsolatban. Ez idáig versenytársaink tucatjaival írtunk alá ilyen jellegű megállapodásokat.” – tette hozzá Ding. „Reméljük, hogy a Samsung tiszteletben tartja a Huawei kutatás-fejlesztési befektetéseit és szabadalmait, és felhagy ezek megsértésével, helyette pedig megszerzi a szükséges engedélyt, és a jövőben a Huawei-el együtt dolgozik majd azon, hogy előbbre vigye az iparágat.”

 

A Huawei az információs és kommunikációs technológiák, valamint az okoseszközök egyik vezető globális szállítója és jelentős mennyiségű szabadalom birtokosa. A vállalat emellett aktívan fektet K+F tevékenységbe: csak a 2015-ös évben 59,6 milliárd jüant (9,2 milliárd dollár), éves bevételének 15 százalékát invesztálta új technológiák, új termékek és vezeték nélküli kommunikációs szabványok kutatásába és fejlesztésébe. A Huawei tekintélyes beruházásai ezen a területen nagy mennyiségű értékes szabadalmat eredményeztek. A Szellemi Tulajdon Világszervezete (WIPO) szerint a Huawei Technologies 2015-ben immár második éve vezette a legtöbb nemzetközi szabadalmat benyújtott vállalatok listáját. A Huawei ebben az évben ugyanis összesen 3 989 szabadalmat nyújtott be, 456-tal többet, mint 2014-ben. 2015. december 31-ére a Huawei 50 377 szabadalma került elfogadásra szerte a világon. Ezek az LTE-hez, operációs rendszerekhez és felhasználói felületekhez kapcsolódó szabadalmak, amelyek mind rendkívül fontosak az okostelefonok szempontjából. 

 

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09