A check point bemutatta az első valós idejű, zero-day védelmi megoldást a web böngészők számára

forrás: Prím Online, 2016. augusztus 24. 15:21

Az új SandBlast Agent for Browsers védelmet nyújt a legújabb, web-alapú rosszindulatú programok, az adathalászat és a felhasználói jogosultságokkal kapcsolatos információk eltulajdonításával szemben.

A web-alapú rosszindulatú programok, az adathalászat és az emberi tényezőkön (social engineering) alapuló támadások számának exponenciális növekedésére reagálva a Check Point Software Technologies Ltd. (NASDAQ: CHKP) bemutatta a SandBlast Agent for Browsers with Zero Phishing technology nevű termékét. Az iparágvezető SandBlast termékcsalád legújabb tagja a biztonsági modell kulcsfontosságú elemeinek a böngészőbe való akadálytalan beillesztésével képes megvédeni a felhasználókat a fenyegetésektől. Valós idejű védelmet biztosít, miközben csökkenti a napjaink legfejlettebb támadásainak kivédéséhez szükséges erőforrásokat.

 

Az üzleti eredmények és az innováció optimalizálása érdekében a felhasználók zavartalan internethozzáférésre és a letöltött tartalmak, illetve emailek azonnali elérhetőségére számíthatnak. Ugyanakkor, a nagyvállalatoknak, miközben igyekeznek kivédeni az érzékeny ügyfél-információk és a saját szellemi tulajdonuk eltulajdonítását, meg kell küzdeniük a változó fenyegetésekkel, ugyanakkor fenn kell tartaniuk kritikus üzleti rendszereik hatékonyságát.

 

A webről letöltött fájlok a rosszindulatú programok elsődleges belépési pontját jelentik, és az adatok szerint ez a veszély folyamatosan nő. A szervezeteket megcélzó, web-alapú rosszindulatú programok, és az emberi tényezőkre építő támadások volumene és kidolgozottsága egyre nő, a cyber-támadók a védelmi rendszerek megkerülésének legújabb technikáit, valamint igencsak meggyőző félrevezetéseket alkalmaznak áldozataikkal szemben. A hamarosan megjelenő SANS felmérés előzetese, a Visszaélések a végpontokon: a SANS 2016-os, fenyegetésekkel kapcsolatos tanulmánya (Exploits at the Endpoint: SANS 2016 Threat Landscape Study) a következő megállapításokat teszi:

  • A válaszadók 41%-ának a tapasztalatai szerint a legpuszítóbb biztonsági események a rosszindulatú programok, u.n. drive-by letöltéssel jutnak be, ami azt jelenti, hogy a felhasználó egy létező, ám fertőzőtt weboldalt látogat meg. 
  • A szervezetek 80%-át az elmúlt 12 hónap során érte adathalászat támadás, sőt 68%-uk növekedést észlelt ezen a téren. 

 

Ha mindezekhez hozzátesszük, hogy a Verzion 2016-os, adatszivárgások vizsgálatával kapcsolatos jelentése szerint, az adatszivárgások 63%-ának a hozzáférési jogok lopása is része volt, gyenge, hibás vagy ellopott jelszavak segítségével, egyértelművé válik, hogy a webes támadások teljes körének kivédése kritikus fontosságú az üzletmenet biztonságának fenntartása szempontjából. 

 

 

„A terjeszkedésünk során egyre nagyobb kihívást jelent számunkra a végpontjaink biztonságának fenntartása, különösen amiatt, hogy a hackerek egyre trükkösebb, az emberi tényezőket kiaknázó technikákkal veszik célba az alkalmazottakat,” mondta Saul Schwarts, az se2 vállalati biztonsági menedzsere. „Egy egyszerű, könnyen használható böngésző-kiterjesztés, amely a felhasználók lelassítása nélkül védi ki a támadásokat, alapvetően megváltoztatja az egyre növekvő nagyságú mobil munkaerő munkáját, elsősorban az adathalászattal kapcsolatos támadásokból fakadó fenyegetések szempontjából.”

 

A végpontjaik védelmével kapcsolatos folyamatos küzdelem során a nagyvállalatok maximális biztonságot akarnak, miközben minimalizálják rendszereiken a különböző végpont-termékek futattásának, menedzselésének és telepítésének hatását. A böngészők számára kialakított SandBlast Agent megfelel ezen elvárásoknak:

  • Proaktív, valós idejű védelem a fejlett rosszindulatú programokkal szemben, mely biztonságos, helyre hozott tartalmat állít vissza pillanatokon belül.
  • A felhasználók hozzáférési adatainak megszerzését célzó, ismeretlen és zero-day adathalászat támadások blokkolását biztosító dinamikus elemzés.
  • Egyszerű, könnyen telepíthető böngésző plugin Internet Explorerhez és Chrome-hoz, mely perceken belül indítható és minimális költségvonzattal működtethető.
  • Az iparág legjobb eredménye a rosszindulatú programok felderítése terén, aminek alapja a fejlett sandbox technológia és a szabadalmazott CPU-szintű feldolgozás.

 

„A cyber támadások egyre összetettebbek és gyakoribbak, a nagyvállalatokat egyre inkább fenyegeti a veszély, hogy a böngésző-alapú támadások széles körének esnek áldozatául,” mondta Nathan Shuchami, a Check Point fejlett fenyegetésekkel szembeni védelemért felelős vezetője. „Az elérhető technológiák mellett a felhasználók kénytelenek megvárni a tartalom értékelését, vagy pedig több, intruzív szoftver telepítést követelik meg minden rendszerre. A SandBlast Agent for Browsers a lehető legmagasabb szintű védelmet kínálja a felhasználók számára egy egyszerű böngésző plug-inben, amely blokkolja a webes letöltéseken keresztül érkező, ismeretlen és zero-day rosszindulatú programokat, miközben másodperceken belül elérhetővé teszi a biztonságos tartalmakat.”

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jótékonysági akciók a STRAND Fesztiválon

Augusztus 20-24. között több száz programot vonultat fel Zamárdiban az idei STRAND Fesztivál. A szervező VOLT Produkció fontosnak tartja a közönség érzékenyítését, ennek érdekében az idei évben két ügyet is a zászlajukra tűztek: a hazai- és világsztárok bevonásával segítik a rászoruló gyerekek iskolakezdését, illetve a tanári pálya megbecsülése érdekében a MédiaUnióval közös kampányt is szerveznek. Az idei STRAND Fesztiválra százezernél is több vendéget várnak.

2019. augusztus 19. 11:57

Új vígjáték sorozat indul az HBO GO-n

A Danny McBride, John Goodman, Edi Patterson és Adam Devine főszereplésével készült Az erényes Gemston-ék című sorozat kilencrészes évadja augusztus 19-én indul az HBO GO-n és az HBO-n egy egyórás epizóddal, melyet aztán hetente újabb félórás epizód követ.

2019. augusztus 18. 12:23

A nők sokkal kritikusabbak a másik kinézetét illetően

Több ezren próbálkoztak már bejutni a Szépvagy.hu társkereső oldalra annak júliusi indulása óta, de ez egyelőre csak keveseknek sikerült. Az említett oldal egy zárt társkereső szolgáltatás, ahová csak az kerülhet be, akit a már bent lévők beszavaznak. Mivel a szavazás a feltöltött fotó alapján történik, így az első benyomás, a szimpátia, a másik kinézete fog dönteni arról, hogy a többiek beengedik-e az oldalra.

2019. augusztus 18. 10:01

Fesztivál maratonnal vár a hosszúhétvégén a PLÁZS

A PLÁZS augusztus 16. és 20. között egy fesztiválnak is beillő programsorozattal várja a felüdülésre vágyókat. A nappali balatoni és medence parti lazulást éjszaka feneketlen bulizás váltja, az öt nap alatt itt is hőhullámként csap le a Balatoni Retro Láz, Fritz Kalkbrennerrel jön a Gold Beach Electric Fest, a We Love Balaton pedig Don Diabloval erősít.

2019. augusztus 16. 08:57

Majka duplázik a PLÁZSon augusztus 10-én!

Nincs is jobb hely most a kánikula ellen, mint a Balaton partja. Pláne, ha a pancsolás és hűsölés mellett éjszaka belevethetjük magunkat az önfeledt szórakozásba. A siófoki PLÁZSon természetesen ezen a hétvégén sem lesz hiány buliból: pénteken PoolParty, Bailando - Latin Nights és Metzker Viki várnak, míg szombaton Majka tér vissza a nyáron másodjára egy masszív koncerttel a Hősök társaságában.

2019. augusztus 9. 15:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás