Az Ultra HD-ban rejlik a versenyelőny

forrás: Prím Online, 2016. november 1. 11:27

Van-e jövője, és ha igen, milyen előnyei vannak a műholdas televíziózásnak? Hogyan lehet a legjobban kiszolgálni a nézőket, és ehhez hogyan járulhatnak hozzá a HD és az UHD tartalmak? Többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ a világ vezető műhold-üzemeltetője, a SES Astra is a Digital TV Central & Eastern Europe 2016 konferencián.

A telekommunikációs piac több mint 150, meghatározó szereplője vett részt az október 25-26-ai, budapesti szakmai rendezvényen. Kábel- és műholdüzemeltetők, OTT és Pay TV szolgáltatók, valamint tartalom-előállítók közép-kelet-európai képviselői fejtették ki véleményüket arról, milyen jövő előtt állnak a különböző szolgáltatások a régióban, és hogy a folyamatosan változó fogyasztói igényeket csak az előfizetőkkel együttműködve lehet megérteni és kiszolgálni.

 

Az idei Digital TV CEE konferencia résztvevői legfőképp a megfelelő eszközök fontosságát emelték ki, amelyekkel széleskörű ajánlatokkal és fejlett technológiákkal tudják kielégíteni az igényeket az új videoökoszisztémában.

 

A résztvevők megismerhették Kelet- és Közép-Európa iparági vezetőinek álláspontját és tapasztalatait arról, hogyan lehet és érdemes megtartani a jelenlegi ügyfeleket, illetve növelni az új szolgáltatások számát. Erre a célra kiválóan alkalmas eszköz az Ultra HD. A technológia komoly versenyelőnyt jelenthet a műholdas szolgáltatók számára, hiszen olyan képminőséget kínál, mely hozzájárul a fogyasztói élmény növeléséhez. A SES Astra az innováció terén vezető helyet foglal el a műholdas szolgáltatók közt, és elkötelezetten dolgozik az Ultra HD technológia bevezetésén és elterjesztésén.

 

 

A konferencia kulcstémái között szerepelt a műholdas televíziózás jövője a régióban, melyet „A műholdas TV szerepe Közép- és Kelet-Európában – Van még létjogosultsága?” című, központi kerekasztalbeszélgetésen érintettek részleteiben.

 

„Az Ultra HD minőségre képes készülékek egyre népszerűbbek és a boltokban is egyre szélesebb körben elérhetőek. Kérdés viszont, hogy ehhez rendelkezésre áll-e a néző számára megfelelő tartalom.  Ez az, amiben az Astra egyedüli, mert amíg a versenytársaink arra várnak, hogy kapacitásuk legyen ilyen műsorok sugárzására, addig nekünk már 26 UHD csatorna van a portfóliónkban. Ezekből hat Európában fogható, négy csatorna pedig ingyen is elérhető a magyar nézők számára” – mondta Leszek Bujak, a SES ASTRA közép-kelet-európai központjának értékesítési vezetője, aki szintén részt vett a panelbeszélgetésben.

 

A konferencia alatt az Astra folyamatosan, élőben sugározta a Fashion TV UHD minőségű műsorait az Astra keleti 19,2-es pozíciójából. A vállalat ezzel azt szerette volna bemutatni, milyen 4K tartalmakat kínálnak műholdjaik segítségével. Az Astra SES folyamatosan bővíti szolgáltatási portfólióját, partnereivel együttműködve például elindította az első Ultra HD csatornát Európában. Vevők és ügyfelek az Astra műholdról kapják a jelet, ahonnan a legtöbb UHD csatorna érhető el 4K minőségben – köztük pay-TV műsorok is. Műholdas flottája pedig már felkészült az új formátumú jelek továbbítására, amit számos élő műholdas UHD közvetítés sikere is bizonyít. Ilyen volt A kalóz című balettelőadás, melyet az Astra az ARTE európai kulturális csatornával közösen, április 2-án közvetített a Bécsi Állami Operaházból.

 

Az UHD-ról:

Az Ultra HD formátum, amit a mozik világában gyakran 4K névvel illetnek, a HDTV legújabb generációja. Képfelbontása a „közönséges HD” négyszerese (3840 x 2160), segítségével pedig a televíziós szórakoztatás új korszaka nyílhat meg. Az elemzők arra számítanak, hogy 2025-re már közel 800 UHD csatorna adása lesz elérhető világszerte.

 

Az UHD előnyei

  • Az UHD kép négyszer akkora pixelsűrűségű, mint a jelenleg népszerű full HD
  • Élethű képminőség, tűéles képek
  • Remek színvisszaadás: erősebb kontrasztok, élénkebb színek
  • Extrém mélységélesség: döbbenetes látványvilág
  • Igazi moziélmény az otthonában – a képernyőhöz közelebb

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jótékonysági akciók a STRAND Fesztiválon

Augusztus 20-24. között több száz programot vonultat fel Zamárdiban az idei STRAND Fesztivál. A szervező VOLT Produkció fontosnak tartja a közönség érzékenyítését, ennek érdekében az idei évben két ügyet is a zászlajukra tűztek: a hazai- és világsztárok bevonásával segítik a rászoruló gyerekek iskolakezdését, illetve a tanári pálya megbecsülése érdekében a MédiaUnióval közös kampányt is szerveznek. Az idei STRAND Fesztiválra százezernél is több vendéget várnak.

2019. augusztus 19. 11:57

Új vígjáték sorozat indul az HBO GO-n

A Danny McBride, John Goodman, Edi Patterson és Adam Devine főszereplésével készült Az erényes Gemston-ék című sorozat kilencrészes évadja augusztus 19-én indul az HBO GO-n és az HBO-n egy egyórás epizóddal, melyet aztán hetente újabb félórás epizód követ.

2019. augusztus 18. 12:23

A nők sokkal kritikusabbak a másik kinézetét illetően

Több ezren próbálkoztak már bejutni a Szépvagy.hu társkereső oldalra annak júliusi indulása óta, de ez egyelőre csak keveseknek sikerült. Az említett oldal egy zárt társkereső szolgáltatás, ahová csak az kerülhet be, akit a már bent lévők beszavaznak. Mivel a szavazás a feltöltött fotó alapján történik, így az első benyomás, a szimpátia, a másik kinézete fog dönteni arról, hogy a többiek beengedik-e az oldalra.

2019. augusztus 18. 10:01

Fesztivál maratonnal vár a hosszúhétvégén a PLÁZS

A PLÁZS augusztus 16. és 20. között egy fesztiválnak is beillő programsorozattal várja a felüdülésre vágyókat. A nappali balatoni és medence parti lazulást éjszaka feneketlen bulizás váltja, az öt nap alatt itt is hőhullámként csap le a Balatoni Retro Láz, Fritz Kalkbrennerrel jön a Gold Beach Electric Fest, a We Love Balaton pedig Don Diabloval erősít.

2019. augusztus 16. 08:57

Majka duplázik a PLÁZSon augusztus 10-én!

Nincs is jobb hely most a kánikula ellen, mint a Balaton partja. Pláne, ha a pancsolás és hűsölés mellett éjszaka belevethetjük magunkat az önfeledt szórakozásba. A siófoki PLÁZSon természetesen ezen a hétvégén sem lesz hiány buliból: pénteken PoolParty, Bailando - Latin Nights és Metzker Viki várnak, míg szombaton Majka tér vissza a nyáron másodjára egy masszív koncerttel a Hősök társaságában.

2019. augusztus 9. 15:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás