Szilárd alapok minden SAP-alkalmazáshoz

forrás: Prím Online, 2017. január 24. 10:33

A legtöbb üzleti alkalmazás esetében magasak az elvárások a rendelkezésre állással kapcsolatban, és ez különösen igaz az SAP-megoldásokra. Bármilyen leállás komoly kieséseket okozhat, ezért az alapul szolgáló rendszereknek is mindig kifogástalanul kell működniük. 

Az SAP-szoftverekkel dolgozó vállalatokat és szakembereket általában csak az érdekli, hogy a program megfelelően fusson, és ehhez mindig minden rendelkezésre álljon. A SUSE egyik legfontosabb célkitűzése, hogy segítsen ügyfelei számára minimalizálni az állásidőt, ezért a vállalat szakértői három hasznos tanáccsal szolgálnak ahhoz, hogy az SAP-t futtató rendszerek működtetése probléma- és leállásmentes lehessen. 

 

 

1. Tervezzünk minden esetre!

A SUSE az SAP-alkalmazások futtatására optimalizált SUSE Linux Enterprise Server for SAP Applications platform fejlesztése során azt tartotta szem előtt, hogy az a nap 24 órájában képes legyen megfelelő alapot biztosítani a kritikus fontosságú alkalmazások futtatásához. Váratlan esemény azonban még így is bármikor közbejöhet. Legyen szó hardveres meghibásodásról, emberi hibáról vagy éppen természeti katasztrófáról, az egészen biztosan a legrosszabbkor jön. Ilyen eseteknél rendkívül hasznos, ha egy olyan nagy rendelkezésre állást biztosító komponens is megtalálható a rendszerben, mint például a SUSE Linux Enteprise High Availability Extension.

 

A SUSE megoldása hatékony grafikus és parancssoros eszközöket tartalmaz, amelyek segítségével a vállalatok egyszerűen fürtözhetik fizikai és virtuális rendszereiket, hogy folyamatosan működtethessék SAP-szolgáltatásaikat. A termék öt különféle, nagy rendelkezésre állást, illetve katasztrófa utáni helyreállítást kínáló lehetőséget tartalmaz SAP-megoldásokhoz és az SAP HANA-ban használt adatokhoz, így minden vállalat megtalálja az igényeinek és a költségvetésének megfelelőt.

 

2. Állítsuk vissza az adatokat villámgyorsan!

Az természetesen rendkívül hasznos, ha gond esetén a szervezetek gyorsan újra működésbe tudják venni SAP-megoldásaikat, de ezeken kívül az SAP HANA-rendszereken, a memóriában futó adatokra is szükség van a megfelelő működéshez. Erről képes gondoskodni az SAP-termékekben megtalálható System Replication funkció, amely automatikusan menti az adatokat a backup rendszerben. 

 

A SUSE már korábban kidolgozta az első automatizált System Replication (SR) recovery megoldást, amely magában foglal egy egyszerű konfigurálást és automatizálást biztosító varázslót. Emellett lehetőséget biztosít a vállalatok számára hogy kiválasszák, hova kívánják áthelyezni a szolgáltatásokat probléma esetén, és előre meghatározott forgatókönyvek szerint gyorsan meg is valósítsák azt. A megoldást integrálták a SUSE Linux Enterprise High Availability Extension technológiával, így minden beállítható a HA/DR (nagy rendelkezésre állás és katasztrófa utáni helyreállítás) környezet konfigurálása során.

 

3. Kerüljük meg a problémákat!

A rendszereket muszáj naprakészen tartani. Ha a Linux közösség egy tagja felfedez egy biztonsági rést a Linux kernelben, azt azonnal be kell foltozni, hiszen nem engedhető meg, hogy hackerek hozzáférhessen a vállalat adataihoz. Az ehhez szükséges frissítések telepítéséhez azonban újra kell indítani a rendszereket, ami leállást eredményez, és ezzel együtt kiesést az üzleti működésben és a bevételben.

 

Ilyen esetekben jön jól a SUSE Live Patching technológiája, amelynek köszönhetően leállás nélkül telepíthetők a frissítések. A fejlesztés gyakorlatilag áthidalja a biztonsági problémát, így az SAP-alkalmazások is folyamatosan futhatnak, és a felhasználók sem érzékelnek semmilyen fennakadást a működésben. 

 

2016 ősze óta a SUSE már az SAP HANA, express edition megoldásának futtatására is alkalmas, amelynek segítségével a Microsoft Windows és Mac OS X felhasználók is könnyebben és kényelmesebben fejleszthetnek SAP HANA-alapú alkalmazásokat.

 

A Live Patching technológiáról szóló videó:

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

MKB VideóBANK: már értékpapírszámla és SZÉP Kártya számla is nyitható digitálisan

Az MKB Bank Ügyfelei számára elérhetővé vált a megújult MKB VideóBANK szolgáltatás, mellyel az eddiginél jelentősen több témában kérhetnek segítséget az új digitális csatornán. Mostantól a napi bankoláshoz kapcsolódó ügyek intézésén túl már értékpapír- és SZÉP Kártya számlanyitásban is segítséget nyújthat az MKB VideóBANK.

2020. szeptember 30. 18:35

Az Oracle automatizált biztonsági eszközöket nyújt felhős ügyfeleinek

Az Oracle bejelentette új felhőbiztonsági szolgáltatásait, az Oracle Cloud Guard-ot és az Oracle Maximum Security Zones-t.  Ezzel az Oracle az egyetlen felhőszolgáltató, amely plusz költségek nélkül kínál beépített eszközöket ügyfeleinek a biztonsági kockázatok gyors és hatékony csökkentésére. 

2020. szeptember 30. 16:41

Debrecenben is elérhető a Közlekedési Mobiljegy

Sikeresen elindítja a Nemzeti Mobilfizetési Zrt. a debreceni Közlekedési Mobiljegy szolgáltatását is, így már 7 megyei jogú városban, valamint a BKK, a GYSEV és a Volánbusz járatain érhető el applikáción keresztül a közösségi közlekedésben résztvevők számára a készpénzmentes, virológiai kockázatot csökkentő megoldás.  

2020. szeptember 30. 13:50

Együttműködési szándéknyilatkozott kötött a DJP és az EFISZ

Együttműködési szándéknyilatkozatot írt alá Veres Mihály, az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) vezetője és dr. Gál András Levente, a Digitális Jólét Program (DJP) szakmai vezetője a digitalizáció különböző területein való jövőbeni együttműködésről, különös tekintettel a pénzügyi digitalizáció, a fintech és az Okos Város fejlesztésekre.

2020. szeptember 30. 10:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07
online sportfogadás