50 közismert személyiség vállalta, hogy tudásával és kapcsolataival fiatalokat támogat

Május 8-án jelentették be, hogy kik kerültek be az 50 tehetséges magyar fiatal mentorprogramba

forrás: Prím Online, 2017. május 10. 12:51

Kutatók, művészek, üzletemberek, média személyiségek, újságírók, kulturális intézményvezetők vállalkoztak arra, hogy 50 tehetséges magyar fiatal karrierjét egyengessék hat hónapon keresztül. 

A félszáz mentor között van többek között Al Ghaoui Hesna újságíró, Küllői Péter filantróp üzletember, Herendi Gábor filmrendező, Dr Ránky Katalin, a L'Oréal Magyarország alapítója, Novák Péter „kultúrmunkás”, Rúzsa Magdolna énekesnő, Bán Teodóra kulturális menedzser, Kotroczó Róbert és Kereszty Gábor média szakemberek, Süveges Gergő újságíró, Dr. Erőss Lóránd neurológus, Lackfi János költő, Dr. Beck György üzletember, Dr. Hardy Ilona és Kósa Erika üzletasszonyok, és Lőrinczy György, az Operettszínház főigazgatója. A programba idén rekordszámú, összesen 1034 fiatal jelentkezett az ország minden részéről: nagyvárosokból, kistelepülésekről, hátrányos helyzetű régiókból és a határon túlról. Az előválogatás után a neves szakemberekből álló zsűri végül 24 lányt és 26 fiút választott ki, akik kivételes adottságaik, szorgalmuk révén a jövő formálói, meghatározó személyiségei lehetnek Magyarországon és a világban. A fiatalok, akik majdnem 50 féle különböző területet képviselnek, személyiségükhöz vagy professzionális céljaikhoz párosított mentorral dolgozhatnak együtt a következő hónapokban. Ez az egyetlen olyan – magánkezdeményezésre indult – program Magyarországon, amelyben sikeres személyiségek ilyen nagy számban vállalkoznak arra, hogy több hónapon keresztül szorosan együttműködnek fiatal tehetségekkel. A La femme gondozásában megjelent 50 tehetséges magyar fiatal című kiadványban ismerhetjük meg közelebbről őket.

 

“Nagy szükség van ma Magyarországon a példaképekre. Az 50 tehetséges magyar fiatal program mentorai olyan példaképek, akik készek megosztani szellemi- és kapcsolati tőkéjüket. Ezzel nemcsak ötven fiatal fejlődését segítik, hanem fontos szerepet vállalnak egy olyan társadalom létrehozásában, amelyben a meghatározó szereplők nagyvonalúak és felelősnek érzik magukat az új generáció iránt. Hiszünk benne, hogy minden fiatalban ott rejlenek a tehetség csírái, és támogatni szeretnénk azokat, akik elkötelezetten, szorgalommal akarnak előbbre lépni. Ezért példaképek a programba jutott fiatalok is, akik eredményeikkel, hitükkel, kitartásukkal korosztályukat inspirálják.” – mondja Barta Zsolt, az 50 tehetséges magyar fiatal program alapítója.

 

Lukoviczki Réka (24) két évvel ezelőtt autóbalesetben vesztette el az egyik lábát. Azóta Robotlány (Robot Girl) néven tart motivációs előadásokat és workshopokat. Blogjában arról beszél, amiről más nem mer. Divatkampányokban vesz részt modellként, és síkfutásban paralimpikonnak készül. Álmainak megvalósításában mentora, Al Ghaoui Hesna bátorítja. Jentetics Kinga (29), Küllői Péter mentoráltja, az Apple kiemelt partnere lett PublishDrive nevű online könyvkiadással foglalkozó webes alkalmazásával. Kingára a nemzetközi nyilvánosság is felfigyelt, amikor nemrég bekerült a Forbes Európa 30 legmeghatározóbb 30 alatti média üzletembere közé. Laposa Julianna (26) népzenével foglalkozik; zenei mediátor diplomáját a Sorbonne-on szerezte; az következő hónapokban Rúzsa Magdolna kalauzolja zenei útján. Marjai Kamilla 15 évesen döntötte el, hogy az addiktológiával akar foglalkozni. Az életvezetési zavarokkal és függőségekkel küszködő fiatalokat segítő Megálló Csoportban találkozott először színházterápiával; mostantól Novák Péter is hozzájárul majd ahhoz, hogy még több emberen tudjon segíteni. Túri Tamás (23) formatervező elektromos triciklijével nemrég elnyerte a világ legnagyobb zsűrizett design versenyének elismerését, a nemzetközi A’ Design Awardot. Tervei közt szerepel olyan triciklik tervezése, amelyeket azok tudnak majd használni, akik nem tudják mozgatni alsó- vagy felső végtagjaikat. Ebben is támogatja dr. Illés Boglárka, ifjúságpolitikáért- és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkár. Tóth Máté formatervezőt Kósa Erika üzletasszony készül a világ üzleti térképére feltenni Noura (Nourishment Assistant) elnevezésű digitális műszerével, hogy minél több ember képes legyen fájdalommentes méréseket végezni önmagán arra vonatkozólag, hogy mit a legérdemesebb fogyasztania aznap egészsége érdekében.

 

Ők csak néhányan a táncos, formatervező, egészségügyi szakember, üzletember, sportoló, kutató, karmester, filmrendező, zenész, cukrász, szobrász, költő, séf tehetségek közül, akik idén bekerültek a programba, hogy egyéni képességeikkel, hitükkel és az állandóságot megkérdőjelezni képes frissességükkel gazdagítsák az együttműködést mentorukkal. Az elmúlt évek tapasztalatai alapján a legtöbben jól tudják hasznosítani a programban megszerezhető új tudást, tapasztalatokat, és gyakori, hogy világpiacra betörni képes vállalkozások, műfaji határokat átlépő művészeti projektek, fontos új ismeretségek jönnek létre, és egy-egy tehetség széleskörű médianyilvánosságot kap. Az elmúlt évek díjazottjai közül többen már most készek arra, hogy a személyes fejlődésükhöz kapott segítséget továbbadják az utánuk következőknek: tizennégyen diákmentorként az idei évadban arra vállalkoztak, hogy tapasztalataikkal segítsék a programba frissen bejutottakat.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

45 díjat kapott a HONOR az idei MWC-n

A HONOR az idei MWC-n mutatta be új, mesterséges intelligencia-alapú stratégiáját, és bejelentette többek között a HONOR Magic6 Pro-t és a HONOR MagicBook Pro 16 AI PC-t érkezését is. Új készülékeit és technológiáit a nemzetközi sajtó is elismerte: 45 díjjal jutalmazta a céget.

2024. március 1. 13:02

Több időt igényel az álláskeresés, mint egy évvel korábban

Minimálisan csökkent az aktív álláskeresők aránya egy év alatt a hazai munkaerőpiacon, minden második dolgozó elégedett jelenlegi helyével, vagy legalábbis nem gondolkodik a váltáson. 1500 fő megkérdezésével készítette el rendszeres, negyedéves reprezentatív felmérését a Profession.hu 2024 elején, amelyben az álláskeresési státuszt és szokásokat vizsgálja.

2024. március 1. 11:35

Elképesztő! Így üldözi Max Verstappent a világ leggyorsabb drónkamerája

Max Verstappen már teszteli az Oracle Red Bull Racing legújabb modelljét, a 2024-2025-ös Formula-1 versenynaptárra fejlesztett RB20-at – de nemcsak a kiváló pilóta, hanem a médiacsapat is készül az új szezonra. Ralph „Shaggy” Hogenbirk, a Dutch Drone Gods tervezője és drónpilótája egyedi építésű modelljével csatlakozott egy körre a silverstone-i pályán.

2024. március 1. 10:10

A TCL az intelligens kijelzőtechnológia teljes spektrumát mutatta be az MWC-n

A TCL – a fogyasztói elektronika egyik vezető márkája és a világ két legnagyobb tévémárkájának egyike – részt vett a 2024-es barcelonai Mobile World Congress eseményen. A kiállításon bemutatta legújabb innovációit és intelligens összekapcsolt okoseszköz-ökoszisztémáját, amely kivételes felhasználói élményt kínál mind otthon, mind az úton lévőknek. Az új okostelefonok, csúcstechnológiás eszközök és okos routerek széles választéka mellett a TCL bemutatta eddigi legimpozánsabb televízióját is, a világ legnagyobb, 115 hüvelykes QD-Mini LED TV-jét.

2024. február 29. 21:34

A TCL két egymást követő évben is a világ 2. legjobb tévémárkája lett

Az Omdia piackutató vállalat ismét a TCL Electronics-ot, a vezető szórakoztatóelektronikai brandet választotta a világ második legjobb tévémárkájának.

2024. február 29. 21:05

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30