Az Euronics hálózata az elsők között teljesítette az új online kassza előírásokat

forrás: Prím Online, 2017. június 1. 15:25

Az ország egyik legnagyobb műszaki áruházláncának minden boltja már az új jogszabálynak megfelelő pénztárgép-verzióval működik.

Az elsők között vált az országban teljes egészében ONLINE 2.0 szabályoknak megfelelően frissített bolthálózattá az Euronics, ennek eredményeként az áruházláncnál május eleje óta már az új pénztárgépek és az AEE FirmWare verzió állnak működésben.

 

A megvalósítást végző Laurel nemcsak az elsők között szerezte meg az online kasszákra vonatkozó ONLINE 2.0 szabályoknak megfelelően módosított pénztárgép-forgalmazási engedélyt, hanem március vége óta már több – összesen nyolc – újabb engedélyezteti eljárást is sikeresen lefolytattak.

 

A következő hetek során a Laurel kasszafejlesztő csapata a többi új rendszer engedélyeztetésére összpontosítva tovább folytatja a már meglévő engedélyek refiskalizációját. „Elismerés számunkra, hogy minden eddigi engedélyeztetési kérelmünket kifogás nélkül elfogadta a szabályozó hatóság. A nyár folyamán több ezer pénztárgép frissítése történik meg” – mondta Bessenyei István, a Laurel tulajdonos-ügyvezetője.

 

„Mivel az Euronics is az elsők között kapta meg a 9/2016-os jogszabálynak megfelelő engedélyt, műszaki áruházláncunk minden boltja immáron az ONLINE 2.0 szabályoknak megfelelően módosított pénztárgép-verzióval működhet. A Laurel szakmai felkészültségének köszönhetően az engedélyünk sikeresen, az általunk kívánt igen rövid határidőre megújításra került. A telepítés a terveknek megfelelően zajlott, az átállással járó technikai kihívásokat pedig partnereink támogatásával és rugalmasságával gyorsan és hatékonyan kezeltük a boltok folyamatos működése mellett" - Kóbor Attila, az Euronics IT-igazgatója.

 

Mint ismeretes, tavaly szeptemberben jelent meg a Nemzetgazdasági Miniszter 36/2016. (IX. 27.) NGM rendelete, mely módosította a jelenleg hatályos 48/2013 (XI.15.) NGM, illetve a 9/2016 (III.25) rendeletet. A megjelent módosítás értelmében az ONLINE 1.0 rendeletnek megfelelő pénztárgépeket (a jelenleg érvényes forgalmazási engedélyek alapján) 2017. január 1-ig lehetett üzembe helyezni. A meglévő engedélyek frissítésének beadási határidejét 2017. április 30-ig hosszabbította meg a rendeletmódosítás. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Webáruházi trendek – 2024. Hogyan szerezzünk új vásárlókat?

A webkereskedelemben zajlott le a legrohamosabb technológiai fejlődés az elmúlt évben. Nagy volt a verseny a logisztika gyorsaságában, rugalmasságában és az ügyfélélmény fokozásában. A mesterséges intelligencia használata is az e-kereskedelemben és logisztikában terjedt el leghamarabb. A PP Konferenciaközpont és a BKIK „Webáruházi trendek – 2024. Hogyan szerezzünk új vásárlókat?” című hibrid konferenciájának előadói elmondják, hová tart a webkereskedelem 2024-ben.

2024. március 1. 19:24

A Skanska elindította ESG+ elnevezésű irodai programját

Egy, az ESG-szabványoknak megfelelő iroda nem csupán a piaci változások és az EU előírásai miatt fontos, hanem a munkavállalók számára is hozzáadott értéket teremt. Ezért a Skanska kidolgozott egy ajánlatot a bérlők számára, ami olyan szolgáltatásokat tartalmaz, melyek a fenntartható munkahelyek megteremtésében és a nem pénzügyi jellegű jelentések készítésében nyújt támogatást.

2024. március 1. 17:42

SmartManFest: bepillantást nyerhetnek az érdeklődők a digitalizáció világába a Széchenyi-egyetemen

Az ipar 5.0 innovációs és technológiai átmenet, valamint az ipari fokozatváltás a témája a Széchenyi István Egyetem programjának, amelyet a hagyományteremtő céllal életre hívott Smart Manufacturing Festival keretén belül rendeznek a győri kampuszon és az egykori kekszkockában, vagyis az egyetem Győri Innovációs Parkjában. Az érdeklődők március 6-án izgalmas előadások és laborlátogatások keretében pillanthatnak be a digitalizációs innovációk világába.

2024. március 1. 16:05

Kulináris segédek: íme néhány praktikus konyhai eszköz a mindennapokhoz

Gyorséttermi menü, pár perces készételek vagy más, könnyen elkészíthető alternatívák – alig jut idő a konyhában tevékenykedni, ezért minden más megoldást előnyben részesítünk. Az otthon főzés azonban egy olyan művészet, amely az egészséges életmódot, a kreatív önkifejezést és a közösségi kapcsolatokat is erősíti. A Konyhakiállítás alkalmából a Gorenje szakértői összegyűjtötték azokat a megoldásokat, amelyek segítségével egyszerű, mégis hatékony konyhai munkafolyamatokat alakíthatunk ki, így az otthoni főzés nemcsak egy feladat, hanem egy élvezetes tevékenység lehet.

2024. március 1. 14:33

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Magyar fejlesztők programján ámul a világ: Már nem csak tanul, teremt is a magyar MI

2024. február 27. 20:28

Magyar siker a bahreini Forma 1-en

2024. február 21. 16:15

Közös mentorprogramot indít a Corvinus és az OTP

2024. február 20. 11:27

Megvannak ‘Az Év Honlapja’ 2023 díjazottjai!

2024. február 8. 09:30