A Fujitsu intelligens platformot vezet be az Ipar 4.0 támogatására

forrás: Prím Online, 2017. november 14. 08:39

A Fujitsu bemutatta az INTELLIEDGE ökoszisztémát, amely a hálózat peremén nyújtott (edge computing) feldolgozási funkciókkal bővíti a vállalat ipari célú IoT (Industrial Internet of Things, IIoT) képességeit. 

A Fujitsu INTELLIEDGE Edge Computing Appliance támogatja az Ipar 4.0 ipari folyamatainak optimalizálását, az adatok és az erőforrások biztonságos összekapcsolását az emberekkel és eszközökkel, és áthidalja a szakadékot a termelést működtető technológia (OT), valamint a helyben telepített és a felhőalapú informatikai környezet között.

 

A Fujitsu INTELLIEDGE célgépe felügyeli az OT-eszközöket, és olyan teljes képet biztosít a vállalatoknak termelési folyamataikról, amelyre korábban nem volt példa. Ezzel a tömeggyártásra jellemző költségszinten hoz áttörést az optimalizált egyedi gyártósorok monitorozása és felügyelete terén. A helyben vagy felhőben működő konzollal vezérelt INTELLIEDGE Edge Computing Appliance felügyeli az OT-környezet (pl. gyártás, energiatermelés, olaj- és gázipar) érzékelőinél keletkező óriási adattömeg gyűjtését, ellenőrzését és mozgatását.

 

Az INTELLIEDGE gyakran kis sávszélességű csatlakozáson keresztül kezeli a hálózat széle és a felhő között zajló adatáramlást és áttekintést ad a teljes ipari folyamatról – az ellátási láncban elérhető készletektől a rendeléskezelő rendszereken át a termelési folyamatsorig. Ez lehetővé teszi a gyártósorok teljes körű digitalizálását, az ellátási lánc automatikus optimalizálását és a „digital twin” koncepció alkalmazását, ami a termelési folyamatsor részletes szimulációját jelenti. Így a vállalat valós időben tekintheti át a működés valamennyi, digitálisan megjelenített folyamatát.

 

 

A Fujitsu által Németországban tervezett és gyártott Fujitsu INTELLIEDGE Edge Computing Appliance masszív, teljes körűen konfigurálható hardvere távoli helyszíneken és ipari környezetben is megbízhatóan, karbantartási igény nélkül működik. Az INTELLIEDGE célgépet nyílt forráskódú Linux CentOS operációs rendszerrel szállítjuk, de más oprendszerekkel is együttműködik. Az OPC-UA támogatásának köszönhetően az INTELLIEDGE gyorsan rendszerezi a hálózat peremén működő eszközöket. A Fujitsu „edge” megoldása a potenciális sérülékenységek megszüntetésével óvja a fontos céges adatokat, és az internetes támadások ellen is védelmet nyújt. Tanúsított személyazonosítási és titkosítási mechanizmusai védett kommunikációt tesznek lehetővé, és biztonságosan összekapcsolják egymással a hálózat peremének érzékelőit a helyben telepített vagy a felhőben futó IT-rendszerekkel.

 

„Az IoT világában most azon múlik a siker, mennyire képes a vállalat az adatokat rögzítve, elemezve és rájuk reagálva, valós időben optimalizálni a hálózat peremének rendszereit. A nevéhez hűen a hálózat peremén intelligensen működő INTELLIEDGE megoldás áthidalja a szakadékot a termelést működtető üzemi technológia és a felhőben vagy helyben telepített IT között, biztosítva ezzel a teljes digitalizált termelési lánc láthatóságát és egyszerű felügyeletét. A felhőplatformokkal zökkenőmentesen integrálható INTELLIEDGE a Fujitsu támogató technológiáinak portfólióját kiegészítve, valódi értékhez juttatja a gyártásban és az iparban működő ügyfeleket. Egyben a Fujitsu Ipar 4.0 megoldások tervezését és bevezetését támogató, professzionális szolgáltatási képességeinek is központi eleme” – nyilatkozta Andreas Rohnfelder, a Fujitsu Ipar 4.0 kompetenciaközpontjának vezetője.

 

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu INTELLIEDGE Edge Computing Appliance 2018 januárjától lesz rendelhető az EMEIA-régióban. Ára és specifikációja konfigurációtól és országtól függően változik.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Budapesten nyomtat először vasúti fékalkatrészt a Knorr-Bremse

A Knorr-Bremse csoport vasúti üzletága Budapesten indította el a 3D fémnyomtatás bevezetésének vizsgálatát. Az új technológiától a prototípusok, az egyedi gyártóeszközök és pótalkatrészek gyártási idejének jelentős csökkenését várja a Knorr-Bremse Rail Systems Budapest.

2018. március 21. 16:45

Májusban indul a Startup Campus London ötödik szemesztere

A Cambridge-i Future: Hungary rendezvényen jelentették be a Startup Campus London ötödik szemeszterének indulását.  Az Enterprise Hungary által életre hívott programba bekerülők, 4 szombati alkalomból álló térítésmentes kurzuson vehetnek részt Londonban, a világ egyik legsikeresebb egyetemi inkubátorában.

2018. március 21. 13:35

A Xerox és az EFI együttműködése a nyomtatás következő generációjának alapjait teremti meg

A Xerox és az EFI (Electronics For Imaging) februárban mutatta be az új Fiery DFE-t, azaz nyomtatásvezérlő szerverét, mely új és igen hasznos lehetőséget biztosít a nyomdák számára az értéknövelt nyomtatás területén. Segítségével elérhetővé váltak az olyan egyedi és különleges applikációk, melyek akár fémes (arany, ezüst), vagy clear lakk hatású szárazfestékeket használnak.

2018. március 21. 12:21

A Fujitsu IoT-infrastruktúra megoldása az ingatlankezelőknek is jól jön

Svédország legnagyobb ingatlankezelő vállalatainak egyike, az Akademiska Hus, a Fujitsut bízta meg felhőalapú IoT-infrastruktúra megoldása fejlesztésével. A megoldással a cég digitalizálja irodai környezete működését, ösztönzi a további növekedést, és mérsékli ügyfelei energiaköltségeit. Az ingatlanfejlesztő Csoport a Fujitsu PRIMEFLEX for VMware Cloud Foundation jól skálázható IT-architektúráját fogja bevezetni, amely a VMWare integrált hibridfelhő-platformjának rugalmasságával és skálázhatóságával ötvözi a Fujitsu PRIMERGY szerverek nagy teljesítményét és energiahatékonyságát.

2018. március 21. 11:09

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A webáruházak körében az online marketing az abszolút győztes

2018. március 7. 10:51

Közel az idő, amikor már nem lesz kormány

2018. február 20. 13:25

Gyorsuló vágykeltők – Minden út a fogyasztáshoz vezet!

2018. február 8. 10:28

Stratégiai program indul a blokklánc és fintech fejlesztések ösztönzésére

2018. január 26. 15:12
cloudappsportal.com