A Fujitsu intelligens platformot vezet be az Ipar 4.0 támogatására

forrás: Prím Online, 2017. november 14. 08:39

A Fujitsu bemutatta az INTELLIEDGE ökoszisztémát, amely a hálózat peremén nyújtott (edge computing) feldolgozási funkciókkal bővíti a vállalat ipari célú IoT (Industrial Internet of Things, IIoT) képességeit. 

A Fujitsu INTELLIEDGE Edge Computing Appliance támogatja az Ipar 4.0 ipari folyamatainak optimalizálását, az adatok és az erőforrások biztonságos összekapcsolását az emberekkel és eszközökkel, és áthidalja a szakadékot a termelést működtető technológia (OT), valamint a helyben telepített és a felhőalapú informatikai környezet között.

 

A Fujitsu INTELLIEDGE célgépe felügyeli az OT-eszközöket, és olyan teljes képet biztosít a vállalatoknak termelési folyamataikról, amelyre korábban nem volt példa. Ezzel a tömeggyártásra jellemző költségszinten hoz áttörést az optimalizált egyedi gyártósorok monitorozása és felügyelete terén. A helyben vagy felhőben működő konzollal vezérelt INTELLIEDGE Edge Computing Appliance felügyeli az OT-környezet (pl. gyártás, energiatermelés, olaj- és gázipar) érzékelőinél keletkező óriási adattömeg gyűjtését, ellenőrzését és mozgatását.

 

Az INTELLIEDGE gyakran kis sávszélességű csatlakozáson keresztül kezeli a hálózat széle és a felhő között zajló adatáramlást és áttekintést ad a teljes ipari folyamatról – az ellátási láncban elérhető készletektől a rendeléskezelő rendszereken át a termelési folyamatsorig. Ez lehetővé teszi a gyártósorok teljes körű digitalizálását, az ellátási lánc automatikus optimalizálását és a „digital twin” koncepció alkalmazását, ami a termelési folyamatsor részletes szimulációját jelenti. Így a vállalat valós időben tekintheti át a működés valamennyi, digitálisan megjelenített folyamatát.

 

 

A Fujitsu által Németországban tervezett és gyártott Fujitsu INTELLIEDGE Edge Computing Appliance masszív, teljes körűen konfigurálható hardvere távoli helyszíneken és ipari környezetben is megbízhatóan, karbantartási igény nélkül működik. Az INTELLIEDGE célgépet nyílt forráskódú Linux CentOS operációs rendszerrel szállítjuk, de más oprendszerekkel is együttműködik. Az OPC-UA támogatásának köszönhetően az INTELLIEDGE gyorsan rendszerezi a hálózat peremén működő eszközöket. A Fujitsu „edge” megoldása a potenciális sérülékenységek megszüntetésével óvja a fontos céges adatokat, és az internetes támadások ellen is védelmet nyújt. Tanúsított személyazonosítási és titkosítási mechanizmusai védett kommunikációt tesznek lehetővé, és biztonságosan összekapcsolják egymással a hálózat peremének érzékelőit a helyben telepített vagy a felhőben futó IT-rendszerekkel.

 

„Az IoT világában most azon múlik a siker, mennyire képes a vállalat az adatokat rögzítve, elemezve és rájuk reagálva, valós időben optimalizálni a hálózat peremének rendszereit. A nevéhez hűen a hálózat peremén intelligensen működő INTELLIEDGE megoldás áthidalja a szakadékot a termelést működtető üzemi technológia és a felhőben vagy helyben telepített IT között, biztosítva ezzel a teljes digitalizált termelési lánc láthatóságát és egyszerű felügyeletét. A felhőplatformokkal zökkenőmentesen integrálható INTELLIEDGE a Fujitsu támogató technológiáinak portfólióját kiegészítve, valódi értékhez juttatja a gyártásban és az iparban működő ügyfeleket. Egyben a Fujitsu Ipar 4.0 megoldások tervezését és bevezetését támogató, professzionális szolgáltatási képességeinek is központi eleme” – nyilatkozta Andreas Rohnfelder, a Fujitsu Ipar 4.0 kompetenciaközpontjának vezetője.

 

Ár és piaci bevezetés

A Fujitsu INTELLIEDGE Edge Computing Appliance 2018 januárjától lesz rendelhető az EMEIA-régióban. Ára és specifikációja konfigurációtól és országtól függően változik.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az átütő hardver-szoftver integráció és a grafikus feldolgozást gyorsító technológia optimalizálja a mobil játékélményt

A Honor Pekingben jelentette be a GPU Turbo-t, egy forradalmian új, a grafikus feldolgozást gyorsító technológiát. A hardver-szoftver integrációval a GPU Turbo drámaian felgyorsítja a mobiltelefonok grafikus feldolgozó hatékonyságát és ezzel kellemesebb és gyorsabb élményhez juttatja a felhasználókat.

2018. június 22. 16:09

A Fujitsu új szolgáltatói programot indít az EMEIA-régióban

A Fujitsu elindítja új EMEIA-régióbeli szolgáltatói programját. A partnerek részére és bevonásukkal kidolgozott új program arra a hosszabb távú változási folyamatra reagál, amelynek során a különféle méretű ügyfelek a termékközpontú szemlélet irányából a szolgáltatásként nyújtott IT (IT-as-service) koncepció felé mozdulnak el. Ezt figyelembe véve a Fujitsu partnerkapcsolat építésére törekszik az üzleti modelljeiket a változásokhoz igazító szolgáltatókkal.

2018. június 22. 12:10

A Sparklab by NN legújabb projektjei

Második szakaszát zárta a Sparklab by NN, az NN Biztosító inkubációs programja, amelynek keretében újabb három magyar kezdeményezés részesült mentoráló támogatásban. A Sparklab célja olyan technológiai újítások piacra vitelének elősegítése, amelyek az emberi életminőség javításában játszhatnak szerepet. Az idén összesen 44 országból jelentkeztek ötleteikkel a startupok és egyéb cégek. Közülük az inzulinrezisztencia, a mozgásszervi problémák, valamint a gyermekkori elhízás leküzdését segítő kezdeményezések kaptak lehetőséget prototípusaik kifejlesztésére.

2018. június 22. 10:57

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Media Markt és Lumenet az Év Internetes Kereskedői 2018-ban

2018. június 6. 15:17

Forbes: 1,1 milliárd dollárral nőtt a Huawei márkaértéke egy év alatt

2018. május 29. 09:52

100 millió dolláros tőkeinjekciót kapott a HMD Global

2018. május 22. 15:16

A Magyar Telekom 2018. első negyedéves eredményei

2018. május 9. 17:23
cloudappsportal.com