Elkészült az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége Etikai Kódexe

forrás: Prím Online, 2018. február 19. 10:45

A pénzügyi tranzakciók digitalizálásával párhuzamosan szükséges olyan szabályokat teremteni, amelyek a lakosságot, a felhasználókat és a szolgáltatókat is védi, ezért a tavaly áprilisban létrehozott készpénzkímélő elektronikus fizetési szolgáltatást nyújtó társaságok szakmai szervezete az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége (EFISZ) megalkotta az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége Etikai Kódexét (EFISZ Etikai Kódex).

Magyarországon az elektronikus és mobilfizetési szolgáltatások rohamos fejlődésnek indultak, ezért az önállóan szerveződött Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége a tagjai számára, a követendő vagy elkerülendő magatartásnormákat, szabályokat, viselkedési elemeket felvázoló Etikai Kódexet hozott létre és fogadott el az EFISZ 2018. január 22-i közgyűlésén.

 

A közgyűlés által elfogadott Etikai Kódex tartalmazza az etikai alapelveket és lefekteti az Elektronikus Fizetési Szolgáltatók Szövetsége tagjainak szolgáltatásival és működéseivel összefüggő alapvető etikus normákat. A Kódex alapján létrehozásra kerül az alapítók által delegált tagokból álló EFISZ Etikai Bizottság is, amely az etikai ügyekben hivatalból, vagy etikai panasz kérelem alapján eljár, illetve az etikai szempontból vitás kérdésekben elvi etikai állásfoglalást ad ki.

 

Az EFISZ Etikai Kódex azzal a céllal készült, hogy a Magyarországon elektronikus fizetési szolgáltatást nyújtók szakmai - etikai normagyűjteményeként szolgáljon, és alkalmazásával megvalósuljon a fogyasztókkal szembeni tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat tilalmáról szóló törvény preambulumában is elismert szakmai önszabályozás. Támogatja a Kódex a bizalom és együttműködés erősítését a szolgáltatók között, valamint a szolgáltatók és a fogyasztók között, és a jogszabályalkotók irányába egyaránt, annak érdekében, hogy megfelelő és arányos jogi keretrendszer alakulhasson ki.

 

„A közgyűlésünk által elfogadott Etikai Kódex támogatni kívánja a hatékony együttműködést a szolgáltatók között, segítve az egységes és kiszámítható kommunikációt a szolgáltatók és a fogyasztók között, illetve a jogszabályalkotók irányába is. A Kódexben foglalt deklarált magatartási normarendszerrel egyik kiemelt célunk, hogy kialakuljon egy megfelelő és arányos jogi keretrendszer, amely hozzájárulhat ahhoz, hogy megerősödjön az elektronikus fizetési szolgáltatásokhoz fűződő közbizalom is” - nyilatkozta Veres Mihály az EFISZ elnöke.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Fujitsu mérsékli a vizuális ellenőrzést támogató MI-megoldások költségeit

A Fujitsu a Laboratories of Europe a mai napon két olyan új technológiát mutatott be, amely jelentősen mérsékli a vizuális ellenőrzést támogató MI-megoldások létrehozásának költségeit. Az új megoldás olyan új típusú, normál (sérülésmentes) adatokkal betanítható hibaészlelő technológiát használ, amely jelentősen mérsékli az adatsorok összeállításának költségét, és lehetővé teszi a korábban nem észlelt minták azonosítását. 

2019. július 22. 17:19

Mit mond rólad a digitális profilod?

A megfelelő tanulmányok és szakmai gyakorlat elengedhetetlen a kívánt állás megszerzéséhez, azonban ma már nem biztos, hogy csupán ezek elegendőek is. Napjainkban egyre fontosabbá válik az is, hogy meg tudjuk különböztetni magunkat a többi jelölttől: azaz legyen egy jól körülhatárolható, könnyen felismerhető személyes márkánk. Bár ezt sokszor nem tartjuk szem előtt, személyiségünket a legtöbb ember felé online jelenlétünk reprezentálja. A METU szakértői most néhány tippel segítenek abban, hogyan építhetjük tudatosan az énmárkánkat az online térben.

2019. július 22. 09:04

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A Vodafone megkapta az engedélyt a UPC felvásárlására

2019. július 18. 17:06

A 4iG megvásárolja a T-Systems Magyarországot

2019. július 9. 11:43

A Bosch repülni tanítja az autókat

2019. június 21. 14:03

Több mint 1000 milliárd forintot költenek el Magyarországon az e-kiskereskedelemben

2019. június 4. 11:26
online sportfogadás