Új innovációs stratégia a GEFCO-nál

forrás: Prím Online, 2018. június 26. 08:28

A GEFCO, a komplex ipari ellátási lánccal kapcsolatos szolgáltatások globális szereplője, az autóipari logisztika vezető európai vállalata bejelentette új Innovation Factory azaz Ötlet Gyár elnevezésű innovációs stratégiáját. Az új stratégia mérföldkövet jelent a vállalat életében. A kezdeményezés elsődleges célja, hogy a GEFCO csapatain belül támogassa az új ötletek megvalósítását és a kreativitás kibontakozását.

Az innováció vállalaton belüli előmozdítása – fizetett alkotói szabadság járhat

Az új intézkedéssel a GEFCO minden munkavállalót találékonyságra, és innovatív ötletek megvalósítására szeretne ösztönözni. Az „Ötlet Gyár” keretein belül megvalósuló fejlesztések később az üzleti bővülést is elősegíthetik. A vállalat célja, hogy ezen belső inkubátorszervezet létrehozásával felkarolja a kreatív, új és ígéretes ötleteket. 

 

Az „Ötlet Gyár” egész éven át várja az innovatív gondolatokat és projekteket a csapatoktól. A kezdeményezéshez a GEFCO bármely üzleti tevékenységével kapcsolatos újítással lehet csatlakozni, de a projektnek igazodnia kell a GEFCO innovációs irányaihoz, azaz konkrét vevői igényt kell kielégítenie, és alkalmasnak kell lennie arra, hogy a vállalat minden szegmensében bevezethessék.

 

A fenti követelményeknek megfelelő legjobb ötletek közül egy belső szakértőkből álló bizottság választja majd ki a megvalósításra szánt kezdeményezéseket. A kiválasztott öleteket előterjesztő csapatok meghívást kapnak az „Ötlet Gyárba”, ahol az adott projekt sikeres megvalósításához igénybe vehetik a vállalat erőforrásait és a belső szaktudást. A koncepció belső „próbáját” követően az innovátor csapat tagjainak fizetett alkotói szabadság jár, hogy maximálisan a tervek kidolgozására tudjanak koncentrálni.

 

„Nagy örömmel jelentjük be a GEFCO „Ötlet Gyár” megnyitását, melynek célja, hogy munkavállalóink körében előremozdítsuk a kreativitást és az innovációt.” – mondta Luc Nadal, a GEFCO igazgatótanácsának elnöke. „A GEFCO célja, hogy intelligens és rugalmas megoldásokat biztosítson ügyfeleinek az ellátási lánc minden területén., Meggyőződésem, hogy az „Ötlet Gyár” hozzájárul a korlátok lebontásához és a gyorsabb növekedéshez.”

 

Közös innováció 

A GEFCO jelenleg is sokat tesz a cégen belüli innovációs ökoszisztéma fejlesztéséért. Ennek egyik példája a „My car is there” szolgáltatás. Az okostelefonos alkalmazás lehetővé teszi az ügyfelek számára, hogy kövessék a legyártott gépjármű  “háztól-házig” történő szállítását. Ide tartozik továbbá a 360 fokos járműfényképező rendszer, amellyel a vevők még a szállítást megelőzően, interneten tekinthetik meg az új autójukat.

 

A vállalat folyamatosan figyeli az innovatív fejlesztéseket, úgynevezett „tesztelni és megismerni” hozzáállást képvisel az új technológiák irányában, továbbá startup vállalkozásokkal is együttműködik. A GEFCO „Ötlet Gyár” koncepciója összhangban áll a vállalat évekkel ezelőtt bevezetett innovációs szabályzatával, melyet, több közelmúltbeli együttműködési megállapodás is megerősített. Ilyen a vállalat által 2018 márciusában bejelentett együttműködés a Techstars globális hálózattal, mely világszerte több mint 1000 startup fejlődését karolta fel. Az együttműködés révén a GEFCO a Partech Shaker nemzetközi startup kampusszal is kapcsolatba került, ahol a világ különböző részeiről származó technológiai vállalatok a lehető legjobb környezetben fejlődhetnek.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A frekvenciaváltók mobil paraméterezése, az Eaton új drivesConnect alkalmazásával

Az EatonPowerXL frekvenciaváltó portfóliójának vezérlése mostantól mobiltelefonnal is megoldható: Az Eaton új drivesConnect alkalmazás bármelyik okostelefont vagy táblagépet képes ember-gép interfésszé alakítani, ezáltal még könnyebbé teszi a gépgyártók és az üzemeltetők számára a DE1, DC1 és DA1 frekvenciaváltók valamint az új DB1 (cold plate unit) sorozat paraméterezését, vezérlését és felügyeletét. 

2018. július 19. 15:23

A kiterjesztett valóság és a kobotok lesznek az automatizálás új hullámának főszereplői

A kiterjesztett valóság (augmented reality – AR) az a technológia, ami általában speciális headsetekkel, szemüvegekkel, vagy vetítésekkel jár, adatokat vagy grafikát helyez valós képekre, érzékelőkkel és kamerákkal ismeri fel a működtető mozdulatait a visszajelzés és az irányítás érdekében. 

2018. július 19. 12:11

Augusztusban új Huawei frissítés érkezik

A Huawei Fogyasztói Üzletága bejelentette a GPU Turbo idei frissítési ütemezését. A fejlesztésnek köszönhetően a vállalat okostelefonjai minden eddiginél nagyobb grafikai teljesítményre lesznek képesek, ezzel közel 60 százalékkal javul a játékok és VR alkalmazások képi minősége. 

2018. július 19. 09:50

A Honor két nagyszabású frissítéssel erősít augusztusban

A Honor augusztus 3-tól két nagyszabású frissítéssel erősíti a Honor 10-et: a forradalmi GPU Turbo telepítésével, amely egy úttörőnek számító hardver-szoftver integráció és feldolgozási technológia. Sőt mindezt egy automatikus képstabilizátor (AIS) fokozattal is párosítja a még élesebb képek érdekében.

2018. július 19. 08:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Véget ért a teljesen megújult CEBIT 2018

2018. június 25. 10:09

A Media Markt és Lumenet az Év Internetes Kereskedői 2018-ban

2018. június 6. 15:17

Forbes: 1,1 milliárd dollárral nőtt a Huawei márkaértéke egy év alatt

2018. május 29. 09:52

100 millió dolláros tőkeinjekciót kapott a HMD Global

2018. május 22. 15:16
cloudappsportal.com