Ipar 4.0 innovációkat támogat a Startup Campus berlini programja

forrás: Prím Online, 2018. július 6. 12:15

2018. június 26-án a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen rendezték meg az  „Industrie 4.0 Startups meet Hidden Champions selection day” elnevezésű eseményt. Az innovációk nemzetközi piacra vitelére szakosodott Startup Campus, és a baden württembergi Venture Forum Neckar befektetői csoport közös rendezvényén a nemzetközi nagyvállalati szegmenst a General Electric Digital, a hazai közép- vállalati szcénát pedig a Tungsram Csoport képviselte.

A „Industrie 4.0 Startups meet Hidden Champions selection day” rendezvénysorozat célja, a Németországban a gazdaság gerincét jelentő, saját szegmensükben világelső kis- és középvállalatok digitális transzformációjának elősegítése. Ennek érdekében világszerte olyan Ipar 4.0 termelési rendszerekhez kapcsolódó innovációkat keresnek, melyek biztosítják a németországi KKV szektor versenyképességét. 

 

Az eseményen részvevőket Dr. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára köszöntötte.  Az érdeklődők ezt követően meghallgatták Dr. Stefan Reinech a Venture Forum Neckar befektetői csoport elnökének, valamint Thomas Schulz a GE Digital közép- kelet európai hálózati Managerének előadását.

 

 

A megszólalók sorát Kovács László, BME I 4.0 Technológiai Központ vezetője folytatta. A beszédeket Joerg Bauer a Tungsram Csoport elnök vezérigazgatója zárta, aki első kézből mutatta be azon kihívásokat, melyek egy középvállalat digitalizációját kísérik. 

 

Az eseményen bemutatkoztak a Startup Campus ipar 4.0 portfólió csapatai, az Aeriu, a Haris Engineering, az SFI engineering, a Pozi.tech és AXS motion system.

 

A csapatok közül mind az öt megszerezte a jogot a 2018. július 24. -én Haibronnban megrendezésre kerülő, befektetői fórumon való részvételre. 

 

 

Az eseményt követően Galla Zoltán a Startup Campus németországi programjának vezetője hangsúlyozta: "Hiszünk abban, hogy a magyarországi innovatív kezdő vállalkozások számára, a hosszútávú együttműködéseken alapuló, szakmailag előkészített és iparági fókusszal rendelkező Programok lesznek képesek elősegíteni, a tőkeerős német KKV szektorral való együttműködést".

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

eTrends Monitor: a készpénzmentes fizetés már népszerűbb a netezők körében

2018. október 8. 10:12

Videót vetít, kezet fog, ölel, táncol a robot

2018. szeptember 21. 14:07

Mely területeken jelenti a fejlődés motorját a nyílt forráskód

2018. szeptember 19. 14:18

A drón vagy a Tesla gyorsul jobban?

2018. szeptember 18. 14:04
cloudappsportal.com