Balatonról indulnak a világ első Electrojetjei!

forrás: Prím Online, 2018. augusztus 2. 18:14

Az idei évben, a Balaton mellől indul, kizárólag magyar mérnökök és fejlesztők munkájának köszönhetően, a Narke TheElectrojet sorozatgyártása.

A NARKE TheElectrojet fejlesztéséről év elején már olvashattak az érdeklődők. A még akkor Pannon Teslának titulált projekten, valamint a most debütáló, sorozatgyártásra kész terméken is látszik, hogy a NARKE, a vízi közlekedés generációváltásának egyik fontos szereplője lehet. 

 

Az ötlet néhány évvel ezelőtt pattant ki Tóthfalussy György és Rádi Péter fejéből. Mérnöki elkötelezettségük a tiszta energia iránt, valamint a fejlesztő csapatban oroszlánrészt vállaló, elektromos hajózás területén nagy tapasztalattal rendelkező, COMO elektromos yachtot megalkotó Juhász György és Réder Ákos páros együttműködése meghozta a várt eredményt. A csapat gyorsan bővült, ma már több mint 40-en dolgoznak a Narke fejlesztésén és a sorozatgyártás előkészítésén, külsős szakipari cégek, valamint saját szakemberek a Balatonvilágoson felépített fejlesztő és gyártó központban.

 

 

Az Electrojet egy saját fejlesztésű, vízhűtéses, háromfázisú aszinkronmotort és egy Li-ion akkumulátor telepet rejt magában, amelyek átlagos használat mellett akár másfél órás üzemidőt és 55 km/h-s végsebességet biztosítanak. A Karbonszál erősítésű kompozit test rendkívül letisztult és kifinomult megjelenést kölcsönöz, ezt támogatja a személyre szabható okos kijelző, amelyről leolvasható többek között az UV-sugárzás mértéke, a töltöttségi szint, a megtett távolság, a kikötő távolsága, de még a bejövő hívásokat és üzeneteket is jelzi.

 

A Narke TheElectrojet elektromos meghajtása és környezetbarát technológiája mellett a sebesség adta maximális szabadság élményét teremti meg a vízen. Egy teljesen új műfaj, amelynek minden egyes részlete - a letisztult formatervezéstől kezdve, az alapanyag felhasználáson át, a környezettudatos elektromos meghajtásig - e célnak megfelelően teszi tökéletessé, mely kedvtelési célú kisgéphajó vezetői engedéllyel használható.

 

 

Már a névadás is kifejezi az alkotók, tervezők szándékát: a Narke eredetileg egy elektromos rája faj, amely az Indiai-, illetve a Csendes-óceánban cirkál. Akárcsak a rája, az Electrojet is, légies, és a lehető leghatékonyabban használja energiáját.

 

Részese lehetsz ennek a határtalan élménynek, amely biztonságos élvezetet nyújt akár Neked, akár az egész családodnak, mindezt benzingőz, és zavaró hang nélkül, így biztosan nem szennyezve a környezeted sem. 

 

A projekt most egy újabb mérföldkőhöz érkezett: a tesztelési időszak befejeztével, a világon elsőként Magyarországon előrendelhető a Narke TheElectrojet augusztus közepétől.

 

 

Narke az E.ON energiájával!

A magyar tervezésű Electrojet együttműködik az E.ON-nal a jármű népszerűsítésében. Az energiavállalat hisz abban, hogy az e-mobilitás a jövő közlekedésének alapja. Évek óta az e-közlekedéshez kapcsolódó szolgáltatásokat is nyújt, nemcsak töltőket értékesít, hanem elvégzi a kivitelezést, biztosítja a folyamatos üzemeltetést. 

 

Az E.ON, mint a balatoni régió szolgáltatója mindig örömmel támogatja a helyi kezdeményezeseket. Ilyen a hazai fejlesztésű, világújdonságnak számító Narke, amely magyar startupként teszi izgalmassá és környezetkímélővé a vízi élményeket, miközben nemzetközi szinten is megméretteti magát.

 

 

A Narke TheElectrojet jövő a jelenben, amely a high-tech és a design megoldásokat úgy építette egybe, hogy azok együtt maximális élményt és környezetbarát megoldásokat alkossanak.

 

Az Electrojet azok számára készült, akiknek amellett, hogy a vizek és a sebesség szerelmesei, fontos a technológia, a környezettudatosság, és a design összekapcsolódása. Eddig ismeretlen, új élmény a vizeken, akár sportolásra, akár utazásra használod egyedül vagy barátaid, szeretteid körében!

 

A Narke TheElectrojet a legújabb, elektromos jármű generációt képviseli, elterjedése segíthet, hogy megőrizzük a természetet a következő nemzedékeknek.

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Megéri-e az elektromos autózás?

Az elektromos autók használata ugyan már nem új keletű dolog, mégis még mindig nagyon megosztó témának számít. Vannak megrögzött ellenzői és szinte már vallásos áhitattal tisztelői is ennek a közlekedési eszköznek, de az igazság vélhetően valahol a kettő között lesz. Nagyban múlik ugyanis sok dolog azon is, hogy milyen felhasználói szokásaid vannak a mindennapokban. A következő cikkben azonban összegyűjtöttük az elektromos autózás néhány pozitívumát.

2023. június 19. 09:31

Mire jók a chatbotok?

Éjjel-nappal elérhető chates ügyfélszolgálatot fenntartani igen költséges. A legtöbb weboldal számára nem is érné meg. Van azonban egy módszer, amivel jelentősen lehet növelni a felhasználói élményt, mégpedig chatbot használatával.

2023. június 16. 10:27

Hogyan válassz szoftverfejlesztő céget 5 lépésben?

Ha jelentős tőkét, erőforrásokat és időt fektetsz be egy szoftverfejlesztési projektbe, akkor egyáltalán nem mindegy, hogy milyen cégnek szervezed ki az adott feladatot.

2023. április 24. 09:12

Hát persze hogy dráma!

A Super Bowl reklámjai kapcsán szinte minden évben születik egy cikk Amerikában élő és dolgozó barátunk, Horváth Laci tollából, az idén azonban a marketing mellett szó esik az izgalmakról és a bírókról is...

2023. február 15. 23:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09