A HIPA kitüntette a Morgan Stanley budapesti irodáját

forrás: Prím Online, 2018. december 16. 10:26

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) kutatása alapján a Morgan Stanley budapesti irodája nyerte a Centre of Excellence of the Year díjat. Az iroda folyamatosan gyarapodott az alapítása óta eltelt 12 évben, és mára a Morgan Stanley globális hálózatának kulcsfontosságú részévé vált.

„Irodánk 2006-ban egy 30 fős matematikai modellező részleggel nyitotta meg kapuit, és az elmúlt tizenkét évben a Morgan Stanley globális hálózatának fontos, mintegy 2000 kiváló szakembert foglalkoztató technológiai és analitikai központjává vált. Rendkívül büszkék vagyunk erre az elismerésre, amit főként a Magyarországon dolgozó kollégáink professzionális és magas színvonalú munkájának köszönhetünk – mondta el Fogarasi Norbert, a Morgan Stanley budapesti irodájának vezetője. – Budapest több területen is támogatja a vállalatcsoport tevékenységét. Dolgozóink közel fele informatikával – főként a bank működéséhez szükséges infrastruktúra- és alkalmazásfejlesztéssel – foglalkozik, de jelentős a pénzügyi, kockázatelemző, matematikai modellező, valamint az operációs és a jogi dokumentációs részlegeken dolgozók száma is.”

 

„A technológia és a digitalizáció jelentősége a pénzügyi szolgáltatásokban napról napra nő, ami tovább erősíti magyarországi központunk fontosságát. A kockázatelemző és matematikai modellező munka kulcsszerepet játszik a vállalat életében, és budapesti irodánkban immár 300 kolléga dolgozik ezeken a területeken. A matematikus, fizikus vagy akár mérnök vagy pénzügyi diplomával rendelkező munkavállalók számára kiemelkedő perspektívát kínál ez az elemző terület, sőt az MTA kutatóintézeteiből is érkeztek már hozzánk munkatársak” – összegezte Fogarasi Norbert.

 

A díjról

A Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) idén negyedik alkalommal végzett átfogó kutatást a Magyarországon működő üzleti szolgáltató központok körében, és díjazta az ágazat legjobbjait. Idén minden eddiginél több, 71 vállalat vett részt a Magyar Szolgáltatóipari és Outsourcing Szövetséggel (HOA) és a Budapesti Corvinus Egyetemmel közösen elvégzett kutatásban.

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A DokiApp-ot választották az év applikációjának

2021. január 18. 14:59

Zsinórban hatodszor az Év Honlapja a mateking.hu

2021. január 7. 09:55

Fejlett technológia és ügyfélszám bővülés az Adverticum Zrt-nél.

2020. december 18. 08:54

Új vezérigazgató a Telenor Magyarország élén

2020. december 16. 19:05
online sportfogadás