Az EOAT technológia éllovasa, az Onrobot új terméket dob piacra!

forrás: Prím Online, 2019. április 1. 11:02

Az egyedi end-of-arm toolokat fejlesztő, innovatív dán robotgyártó egy új robot adaptert dob piacra, amelynek segítségével robot kiegészítőik további robottípusok széles körével válnak kompatibilissé. Az új termék már a magyar felhasználók számára is elérhető!

Az end-of-arm toolok segítségével az együttműködő alkalmazásokat még egyszerűbb telepíteni, és teljesen új felhasználási lehetőségeket tesznek lehetővé. Az innovatív plug & produce végszerszámokkal a gyártóvállalatok kihasználhatják az együttműködő robotok összes előnyét: könnyű használhatóság, költséghatékonyság és biztonságos működés az emberek közvetlen közelében.

 

Az együttműködő robotkiegészítők vezető gyártóvállalata, az OnRobot bejelentette, hogy egy új terméket dob piacra: az OnRobot digitális I/O konvertert, amely lehetővé teszi, hogy a jövőben még több robotmárkával együtt tudjanak dolgozni, és ez által termékeiket még több gyártóhoz el tudják juttatni, akik más típusú robotokkal dolgoznak.

 

 

A konverternek tíz különböző típusa van, és nekik köszönhetően mostantól az OnRobot gripperek olyan robotkarokkal is kompatibilisek lesznek, mint a Techman, FANUC, Kawasaki, Yaskawa, KUKA és a Nachi. A digitális I/O konverterrel ezek a kobotkarok képesek lesznek együtt dolgozni az OnRobot gripperekkel, amelyhez mindössze minimális programozás lesz szükséges, így rövidül a feladatok közti átváltás ideje. Mindez pedig a termelés növekedéséhez járul hozzá, hiszen minél kevesebbet állnak a robotok, annál többet tudnak dolgozni. A különböző kobotkarok különféle módon értelmezik az I/O jeleket, ám az I/O konverter megoldást nyújt ennek a problémának az áthidalására, így a programozóknak nem kell azon aggódniuk, hogy a robot esetleg nem érti meg a neki küldött jeleket.

 

„Azt akarjuk, hogy a vásárlóink hozzáférjenek ahhoz a technológiához, amely lehetővé teszi számukra azt, hogy olyan feladatokat automatizáljanak, amelyeket korábban lehetetlen lett volna.” – mondja Enrico Krog Iversen, az OnRobot vezérigazgatója. „A célunk most az volt, hogy a kobotok az eddigieknél még könnyebben tudjanak együtt dolgozni a nagyobb teljesítmény érdekében – így a vállalatok sok időt, a fejlesztők pedig sok fejfájást spórolnak meg azáltal, hogy nem nekik kell az OnRobot grippereket egyenként a különböző márkájú robotokra kialakítaniuk.”

 

 

Az OnRobot további lépéseket tervez ebbe az irányba és újabb 5 robotmárkával kívánja bővíteni kompatibilitási portfólióját.

 

A digitális I/O konverter (csakúgy, mint a többi OnRobot termék) a magyar vásárlók számára az OnRobot magyarországi partnerein keresztül érhető el.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Új Webex fejlesztésekkel támogatja a Cisco a távmunkát és a visszatérést az irodákba

A távoli munkavégzést támogató biztonságos együttműködési megoldások az elmúlt időszakban kiemelten fontossá váltak – nemcsak az IT-vezetők számára. A Cisco piacvezető együttműködési megoldása, a Webex idén áprilisban félmilliárd bejelentkezést regisztrált, a résztvevők pedig összesen 25 milliárd percet töltöttek a platformon. Ez a megszokott forgalom háromszorosa volt. 

2020. július 4. 14:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15
online sportfogadás