Fight- IT – IT Harcosok összecsapása

forrás: Prím Online, 2019. április 16. 13:57

Rendhagyó módon a programozás helyett az IT infrastruktúra területén szervezett versenyt egyetemistáknak az Óbudai Egyetem Neumann Kari Hallgatói Önkormányzata és a Morgan Stanley budapesti irodája. A verseny szervezői különdíjjal ösztönözték a női versenyzők indulását, amelyet a Morgan Stanley budapesti irodája ajánlott fel.

Egyes előrejelzések szerint az évtized végére akár 50 milliárd eszköz kommunikálhat egymással a dolgok internete (IoT) terjedésével. Az eszközök számának robbanásszerű növekedése egyaránt nagy kihívást jelent a szoftvereket létrehozó programozóknak és az IT infrastruktúra tervezéséért és üzemeltetéséért felelős szakembereknek. Mégis ez utóbbi terület – az IT infrastruktúra – talán kevesebb hangsúlyt kap, amikor az informatika kapcsán tapasztalható szakemberhiány kerül szóba. Ezen szeretne változtatni a Morgan Stanley és a Neumann HÖK Fight-IT versenye, amelyen a valós életből vett IT problémákat kellett megoldaniuk a versenyzőknek. 

 

A versenyen legjobban szereplő három csapat a pénzjutalom mellett nyílt napon vehet részt a Morgan Stanley budapesti irodájában, ahol a diákok betekintést nyerhetnek a cég IT munkatársainak mindennapos feladataiba is. Mindez jó alkalom a fiatalok számára, hogy „élesben”, munkakörülmények között is lássák, miként használható a gyakorlatban az iskolában megszerzett tudás.

 

 

„Az informatika területén megfigyelhető robbanásszerű technológiai fejlődés nem kerüli el a pénzügyi világot és a pénzügyi informatikát sem. Nemcsak a szoftverek fejlesztése, de az alkalmazásokat és komplex rendszereket kiszolgáló IT infrastruktúra tekintetében is egyre több szakemberre lesz majd szükség. Budapest a Morgan Stanley több mint 41 országban működő globális ügyvitelének egyik jelentős informatikai központja, ezért pontosan látjuk és érezzük, milyen nagy jelentősége van a pénzügyi informatikában a nagy megbízhatóságú, biztonságos, komplex globális nagyvállalati infrastruktúra tervezésének és üzemeltetésének, mindez hasonló kihívást jelent mint az IoT terjedése. Örömmel támogatjuk a tehetséges fiatalokat és a Fight-IT versenyt, amely rendhagyó módon inkább az IT infrastruktúrával kapcsolatos sokrétű tudás összemérésére helyezi a hangsúlyt.” – mondta el Kriváchy Gábor, a Morgan Stanley budapesti iroda informatikai részlegének vezetője. 

 

 

A Fight-IT verseny egyedi eleme, hogy a globális pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó vállalat szakemberei saját IT-s karrierjük során tapasztalt kihívások alapján állítanak össze olyan életszerű informatikai feladatokat, amelyek jól tükrözik a pénzügyi szektor aktuális kihívásait, ami még valóságközelibbé teszi a versenyt a hallgatók számára. A Morgan Stanley több programot is támogat, amelyekkel még vonzóbbá szeretné tenni a fiatalok számára az informatikát vagy az IT alaptudást biztosító ún. STEM (Science, Technology, Engineering and Mathematics) tudományágakat. Ezen közül is kiemelkedik a SMARTIZ program, amelyben középiskolás lányok tanulhatnak a matematika gyakorlatban alkalmazható oldaláról és szerezhetnek alapvető programozási, IT ismereteket. 

 

Az informatika kiváló karriert kínál mindkét nemnek, mégis, egyelőre alacsonyabb a nők száma ezen a területen. A női versenyzők indulásának ösztönzésére ezért a Morgan Stanley különdíjat ajánlott fel, amelyet az a versenyen legjobban teljesítő csapat vehetett át, amelynek legalább egy nőtagja is van.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Az SAP AI-alapú fejlesztéseivel a gyáripar is átalakul

A termelékenység, a hatékonyság és a precizitás újabb szintje érhető el azokkal az AI-alapú fejlesztésekkel, melyeket az SAP mutatott be az ellátási láncokhoz kapcsolódó megoldásaiban a Hannover Messe kiállításon. A valós idejű adatokból származó, mesterséges intelligencia által felfejtett következtetések abban segítenek a vállalatoknak, hogy jobb döntéseket hozzanak az ellátási láncok egészében, racionalizálják a termékfejlesztést és javítsák a gyártás hatékonyságát.

2024. április 25. 16:31

Az LG OLED evo televíziók már a negyedik egymást követő évben kapják meg a környezetbarát minősítést

Az LG 2024-es OLED evo televíziói megkapták a Carbon Trust*  szén-dioxid-kibocsátás csökkentéséről**  és szén-dioxid méréséről***  szóló tanúsítványait, valamint a Société Générale de Surveillance (SGS) környezetvédelmi védjegyét****, amellyel az LG folyamatos ESG-kezdeményezéseit immár negyedik egymást követő évben ismerték el. Az LG legújabb OLED tévéi továbbá kiérdemelték az Intertek újrahasznosítási tanúsítványát*****, amely immár második éve bizonyítja ezen a téren is az LG környezetvédelmi felelősségvállalását.

2024. április 25. 14:53

Megjelentek az első HMD okostelefonok

A Human Mobile Devices (HMD) bemutatta első saját gyártású okostelefonjait: megérkezett a HMD Pulse Pro, HMD Pulse+ és HMD Pulse. A Pulse kollekció már most lefekteti a HMD designalapjait: merész vonalvezetés, egyedi tónusok, modern és letisztult esztétika, elegáns kialakítás, előkelő formatervezés – és mindez elérhető áron.

2024. április 25. 13:15

A Samsung legújabb képernyői az AI TV-k új korszakát hozzák el

A Samsung az Unbox & Discover eseményen mutatta be 2024-es Neo QLED 8K és 4K, valamint OLED televíziókból és hangprojektorokból álló portfólióját. A világ egyik élvonalbeli televíziógyártójaként elismert Samsung idén bevezetett készülékei olyan hatékony, mesterségesintelligencia (AI)-alapú funkciókkal rendelkeznek, amelyek minőségibb otthoni szórakozást kínálhatnak.

2024. április 25. 11:38

Kiderült, hogy állnak a magyarok a robotokhoz

Idén is kitárta kapuit a HVG Állásbörze, ahol több mint száz munkaadóval személyesen és hibrid formában is találkozhattak azok az álláskeresők, akik ellátogattak április 17-19-e között a Papp László Budapest Sportarénába. Mindenki kedvence, a Bastion Group robotkutyája is jelen volt az eseményen, ahol hatalmas volt az érdeklődés a robotika iránt.

2024. április 25. 09:56

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50