Új rekord: soha nem festettek még ennyien egy képet

forrás: Prím Online, 2019. július 24. 14:28

Az ember talán azt gondolhatná, hogy a művészet és a festés valami magányos tevékenység, melyet kizárólag meg nem értett zsenik gyakorolnak csendes otthonukban. Hogy ez mennyire nem így van, azt jól mutatja az élményfestés egyre nagyobb népszerűsége.

Az Alkotásutca csapata azonban még ezen is csavart egyet a hétvégén, hiszen nem csak együtt, hanem ugyanazt a képet is festették rengetegen. Szám szerint 1111-en, ami rögtön egy rekord is ebben a soha nem látott kategóriában.

 

forrás: Alkotasutca.hu

 

A rekordkísérletnek a Szabihíd adott otthont, és korántsem volt egyszerű összehozni. Ugyan rögtön a meghirdetése után óriási volt az érdeklődés a közösségi médiában, azonban az időjárás közbeszólt. Így lett a rekord felállításának dátuma egy héttel későbbi a tervezettnél.

 

A vászonkép végül 2019. július 20-én készült el, reggel 8 órától este fél 9-ig. A festmény 1111 jelentkező keze munkáját dicséri, így a maga nemében egy teljesen egyedülálló alkotás.

 

Amit az időjárás az előző héten elvett azt a szerencse részben visszaadta. A rekordkísérlet kezdetekor még egy jógaóra zajlott a hídon, aminek a résztvevői egytől egyig beálltak festeni, így ők tették meg a képen az első ecsetvonásokat. Később sokan csatlakoztak hozzájuk turisták közül is, de szép számmal voltak olyanok, akik kimondottan az esemény miatt érkeztek. Egy nagymama például vidékről vonatozott órákat az unokájával ezért a közös programért.

 

Lesz még hasonló

Nagyon örülünk, hogy ennyi embernek sikerült örömet okozni, és egy ilyen közösségépítő programnak lehettünk a részesei. Biztosan lesz még hasonló kezdeményezésünk, mert szeretnénk az alkotás örömét minél többekhez eljuttatni. - mondta Nagy Lilla a szervezők nevében a kép elkészülte után kissé fáradtan és nagyon boldogan.

Kulcsszavak: Alkotásutca

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Civileket a Szigetre

Az idei évben is jelentkezhetnek a Szigetre azon civil szervezetek, melyek tevékenysége kapcsolódik a fesztivál Love Revolution filozófiájához és az erre épülő programok tematikájához. Az augusztus 5-11-ig tartó fesztiválra várják a szervezők a fiatalokat foglalkoztató témákban dolgozó, interaktív, többnyelvű programokkal szolgáló szervezetek jelentkezését. A civil Szigeten résztvevő szervezetek a saját tevékenységük megismertetésén túl a civilek közéleti szerepvállalásának fontosságára is felhívják a figyelmet.

2020. február 18. 19:15

Elkészült az ország legfrissebb randitérképe

Az elmúlt évben a teljes magyar lakosság közel 4%-a használt különböző internetes tárkereső szolgáltatásokat, akár weboldal, akár mobilalkalmazás formájában. Ez azt jelenti, hogy az egyedülállók harmada-negyede próbált meg társat találni az internet segítségével.

2020. február 14. 09:24

A magyar élvonal a VOLTon

A Telekom VOLT – az erős nemzetközi felhozatal mellett – hagyományosan a hazai élvonalban lévő zenekarok és előadók legnagyobb seregszemléje, a most bejelentett nevekkel együtt - csak a két nagyszínpadon - több mint 50 kedvenc lép majd fel a július 1-4-ig tartó soproni fesztiválon.

2020. február 6. 16:34

Unibet – online fogadás a minőség és a biztonság szolgálatában

A nagymúltú bukméker iroda, az Unibet több mint 20 éve van jelen a piacon, ezzel az egyik legrégebbi szerencsejáték szolgáltatónak számít. A fogadóiroda magas kezdőbónuszokkal, színes kínálattal és széleskörű funkcionalitással igyekszik kielégíteni a felhasználók elvárásait és igényeit.

2020. január 29. 20:51

Bet365 – két évtizede a sportfogadás szolgálatában

Közel 20 éves a Bet365 brit bukméker oldal, amely a különféle sportfogadásokon felül kaszinós játékokat is kínál a fogadni vágyó felhasználók számára.

2020. január 23. 20:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megjelent az NMHH 2020-as felügyeleti terve

2020. február 18. 10:35

Informatikai szakembereket keres az SAP Labs Hungary

2020. február 14. 10:33

20 éves Magyarország egyik legrégebbi email rendszere

2020. február 7. 09:03

A három legnépszerűbb rádiót négymillió ember hallgatja

2020. február 3. 10:01
online sportfogadás