Új rekord: soha nem festettek még ennyien egy képet

forrás: Prím Online, 2019. július 24. 14:28

Az ember talán azt gondolhatná, hogy a művészet és a festés valami magányos tevékenység, melyet kizárólag meg nem értett zsenik gyakorolnak csendes otthonukban. Hogy ez mennyire nem így van, azt jól mutatja az élményfestés egyre nagyobb népszerűsége.

Az Alkotásutca csapata azonban még ezen is csavart egyet a hétvégén, hiszen nem csak együtt, hanem ugyanazt a képet is festették rengetegen. Szám szerint 1111-en, ami rögtön egy rekord is ebben a soha nem látott kategóriában.

 

forrás: Alkotasutca.hu

 

A rekordkísérletnek a Szabihíd adott otthont, és korántsem volt egyszerű összehozni. Ugyan rögtön a meghirdetése után óriási volt az érdeklődés a közösségi médiában, azonban az időjárás közbeszólt. Így lett a rekord felállításának dátuma egy héttel későbbi a tervezettnél.

 

A vászonkép végül 2019. július 20-én készült el, reggel 8 órától este fél 9-ig. A festmény 1111 jelentkező keze munkáját dicséri, így a maga nemében egy teljesen egyedülálló alkotás.

 

Amit az időjárás az előző héten elvett azt a szerencse részben visszaadta. A rekordkísérlet kezdetekor még egy jógaóra zajlott a hídon, aminek a résztvevői egytől egyig beálltak festeni, így ők tették meg a képen az első ecsetvonásokat. Később sokan csatlakoztak hozzájuk turisták közül is, de szép számmal voltak olyanok, akik kimondottan az esemény miatt érkeztek. Egy nagymama például vidékről vonatozott órákat az unokájával ezért a közös programért.

 

Lesz még hasonló

Nagyon örülünk, hogy ennyi embernek sikerült örömet okozni, és egy ilyen közösségépítő programnak lehettünk a részesei. Biztosan lesz még hasonló kezdeményezésünk, mert szeretnénk az alkotás örömét minél többekhez eljuttatni. - mondta Nagy Lilla a szervezők nevében a kép elkészülte után kissé fáradtan és nagyon boldogan.

Kulcsszavak: Alkotásutca

Színes ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jótékonysági akciók a STRAND Fesztiválon

Augusztus 20-24. között több száz programot vonultat fel Zamárdiban az idei STRAND Fesztivál. A szervező VOLT Produkció fontosnak tartja a közönség érzékenyítését, ennek érdekében az idei évben két ügyet is a zászlajukra tűztek: a hazai- és világsztárok bevonásával segítik a rászoruló gyerekek iskolakezdését, illetve a tanári pálya megbecsülése érdekében a MédiaUnióval közös kampányt is szerveznek. Az idei STRAND Fesztiválra százezernél is több vendéget várnak.

2019. augusztus 19. 11:57

Új vígjáték sorozat indul az HBO GO-n

A Danny McBride, John Goodman, Edi Patterson és Adam Devine főszereplésével készült Az erényes Gemston-ék című sorozat kilencrészes évadja augusztus 19-én indul az HBO GO-n és az HBO-n egy egyórás epizóddal, melyet aztán hetente újabb félórás epizód követ.

2019. augusztus 18. 12:23

A nők sokkal kritikusabbak a másik kinézetét illetően

Több ezren próbálkoztak már bejutni a Szépvagy.hu társkereső oldalra annak júliusi indulása óta, de ez egyelőre csak keveseknek sikerült. Az említett oldal egy zárt társkereső szolgáltatás, ahová csak az kerülhet be, akit a már bent lévők beszavaznak. Mivel a szavazás a feltöltött fotó alapján történik, így az első benyomás, a szimpátia, a másik kinézete fog dönteni arról, hogy a többiek beengedik-e az oldalra.

2019. augusztus 18. 10:01

Fesztivál maratonnal vár a hosszúhétvégén a PLÁZS

A PLÁZS augusztus 16. és 20. között egy fesztiválnak is beillő programsorozattal várja a felüdülésre vágyókat. A nappali balatoni és medence parti lazulást éjszaka feneketlen bulizás váltja, az öt nap alatt itt is hőhullámként csap le a Balatoni Retro Láz, Fritz Kalkbrennerrel jön a Gold Beach Electric Fest, a We Love Balaton pedig Don Diabloval erősít.

2019. augusztus 16. 08:57

Majka duplázik a PLÁZSon augusztus 10-én!

Nincs is jobb hely most a kánikula ellen, mint a Balaton partja. Pláne, ha a pancsolás és hűsölés mellett éjszaka belevethetjük magunkat az önfeledt szórakozásba. A siófoki PLÁZSon természetesen ezen a hétvégén sem lesz hiány buliból: pénteken PoolParty, Bailando - Latin Nights és Metzker Viki várnak, míg szombaton Majka tér vissza a nyáron másodjára egy masszív koncerttel a Hősök társaságában.

2019. augusztus 9. 15:03

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Mit mér és mire panaszkodik a magyar netező?

2019. augusztus 19. 09:35

A Magyar Telekom 2019. második negyedéves eredményei

2019. augusztus 8. 11:32

Új tulajdonosa van a UPC-nek

2019. augusztus 1. 12:20

A Bosch és a Daimler megvalósítja a vezető nélküli, automatizált parkolást

2019. július 31. 16:53
online sportfogadás