Action plan, ami segíti a fontos feladatok elvégzését

forrás: Prím Online, 2019. október 15. 15:51

Action plan, vagyis akcióterv nélkül sajnos túlságosan sok esetben maradnak megvalósítás nélkül a fontosabb feladatok is. Egész egyszerűen nagyok a megvalósítandó célok, nehéz meglátni az elérendő köztes állomásokat, és végül a nagy tervekből nem lesz semmi.

Céges környezetben, ahol a hatékonyságnak és a kivitelezésnek nagy szerepe van, mindez komoly problémákat okozhat. Pontosan ezért van szükség olyan megoldások alkalmazására, amikkel át lehet hidalni a nagyobb feladatok egyes lépéseinek akadályait.

 

Az action plan pontosan ilyen. Jelen cikkünkben pedig azt fogjuk megvilágítani, hogy miként alkalmazható a hétköznapok során.
 


 

Miért nem valósul meg a legtöbb nagyobb horderejű feladat?

 

Sokan azért nem jutnak egyről a kettőre a rájuk bízott teendőkkel, mert nem látják át a megvalósítás folyamatát. Túlságosan nagy a kontraszt a kiindulási állapot és a végső cél között, aminek az áthidalása nem jelenik meg előttük.

 

Ebből a fajta bizonytalanságból szokott rendszerint következni a tétlenség, a halogatás, valamint a határidők kitolása. Valljuk be, hogy nem éppen nevezhető ez produktív és előremutató iránynak.

 

Akárcsak egy villanykörte a sötétben

 

Érdemes az akciótervre úgy gondolni, ahogyan egy villanykörte működik a sötétségben. Tűpontosan képes ugyanis megvilágítani a következő lépést, megkönnyítve ezáltal az előrehaladást. Nézzünk erre egy gyakorlati példát.

 

Egy csapat megbeszélésen több nagyobb horderejű feladatot is ránk osztanak. Hirtelen azt sem tudjuk, melyikhez hogyan nyúljunk. Ilyenkor kapcsoljuk be villanykörteként az action plan módszerét.

 

Vagyis azt vizsgáljuk meg minden egyes projekt kapcsán, hogy milyen lépéssel tudjuk elkezdeni a megvalósítást. Nem feltétlenül kell egyébként nagy dologra gondolni. Egy kisebb horderejű teendő is bőven elég a kezdeti lépésekhez, amellyel ki tudjuk jelölni az utat a határidőre történő kivitelezéshez.

 

Az akcióterv használata a mindennapok során

 

Persze nemcsak egy megbeszélés formájában kaphatunk nagyobb feladatokat. A mindennapjaink során is el kell végeznünk számos olyan teendőt, amelyek igenis fontosak. Pontosan ezért célszerű szokássá alakítanunk az action plan használatát.

 

Ne feledjük, első körben csak a kezdeti lépést kell meghatároznunk. Nem kell mindjárt a végső fázissal foglalkoznunk, inkább lássunk neki a megvalósításnak. A többit majd úgyis meg fogjuk látni menet közben.

 

Ez legyen tehát a vezérelv, amit a különböző munkák kivitelezése kapcsán alkalmazunk. Ha sikerül szokássá formálnunk ezt a fajta mindsetet, akkor rövid időn belül tapasztalni fogjuk, mennyivel produktívabbak is tudunk lenni.

 

Ezek a sikerek pedig még inkább arra fognak minket sarkallni, hogy belekezdjünk az összetettebb kihívások megoldásába is. Az action plan segítségével ugyanis könnyebb lesz a dolgunk.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Kalauz LED izzókhoz

Az elmúlt évtizedben a hagyományos izzókat folyamatosan felváltották a LED égők, de mit kell tudni erről a technológiáról és mik az előnyei? Cikkünkből kiderül!

2020. október 12. 10:26

Hozd össze a családot kooperatív társasjátékkal!

A társasjátékozás remek időtöltés és kikapcsolódás az egész család számára, persze csak ha nem vérre menő küzdelemmé válik, amelyet hisztirohamok és veszekedések sorozata követ. Ahhoz, hogy valóban jól érezzük magunkat a játék során, és igazi családként tudjunk működni, érdemes kipróbálni a kooperatív társasjátékokat, ahol közösen küzdhetünk egy közös cél eléréséért.

2020. október 11. 10:30

Az örökrózsákról röviden

Biztosan neked is van olyan ismerősöd, aki előszeretettel osztja meg a különböző élményeit, így tuti, hogy nem maradhatott ki a képek közül egy vagy több rózsadoboz. Ezek különleges ajándékok, hiszen akár évekig is gyönyörködtethetik a tulajdonosát. Lássuk, hogy mit is kell tudni róluk!

2020. október 11. 09:18

Jótékonykodj gyógyszerkészítményekkel!

Mit szólnál, ha azt mondanám, hogy egy nagyszerű társadalmi szerepvállalási program részese lehetsz, mindezt kényelmesen, otthonról? A következő cikkben egy olyan jótékonysági programról lesz szó, amely életbevágó gyógyszerkészítményekhez juttatja azokat, akik nem engedhetik meg maguknak a vásárlást. Légy részese, hiszen minden pozitív tettet visszakapunk az életben!

2020. október 10. 08:54

Miről ismerszik meg egy profi konténeres szállítócég?

Ha szükséged van valamire, akkor mindegy, hogy honnan szerzed be? Az attól függ, igaz? Mert ha egy pár ezer forintos termékről van szó, akkor valószínűleg az ár dönt, nem az, hogy kitől veszed. De ha szolgáltatásról van szó, akkor nagyon nem mindegy, hogy milyen az a cég, akitől a szolgáltatást igénybe veszed. Nincs ez másképp a konténeres szállítócégek esetében sem, akiktől szolgáltatást vásárolhatunk, melynek nem mindegy, hogy milyen a minősége.

2020. október 8. 10:37

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Van még idő jelentkezni az „Az Év Honlapja” pályázatra!

2020. október 15. 12:15

EasyBID – Header Bidding megoldás az Adverticumtól

2020. október 8. 15:45

A Bosch új koronavírus tesztje 39 perc alatt ad megbízható eredményt

2020. szeptember 30. 14:58

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11
online sportfogadás