Action plan, ami segíti a fontos feladatok elvégzését

forrás: Prím Online, 2019. október 15. 15:51

Action plan, vagyis akcióterv nélkül sajnos túlságosan sok esetben maradnak megvalósítás nélkül a fontosabb feladatok is. Egész egyszerűen nagyok a megvalósítandó célok, nehéz meglátni az elérendő köztes állomásokat, és végül a nagy tervekből nem lesz semmi.

Céges környezetben, ahol a hatékonyságnak és a kivitelezésnek nagy szerepe van, mindez komoly problémákat okozhat. Pontosan ezért van szükség olyan megoldások alkalmazására, amikkel át lehet hidalni a nagyobb feladatok egyes lépéseinek akadályait.

 

Az action plan pontosan ilyen. Jelen cikkünkben pedig azt fogjuk megvilágítani, hogy miként alkalmazható a hétköznapok során.
 


 

Miért nem valósul meg a legtöbb nagyobb horderejű feladat?

 

Sokan azért nem jutnak egyről a kettőre a rájuk bízott teendőkkel, mert nem látják át a megvalósítás folyamatát. Túlságosan nagy a kontraszt a kiindulási állapot és a végső cél között, aminek az áthidalása nem jelenik meg előttük.

 

Ebből a fajta bizonytalanságból szokott rendszerint következni a tétlenség, a halogatás, valamint a határidők kitolása. Valljuk be, hogy nem éppen nevezhető ez produktív és előremutató iránynak.

 

Akárcsak egy villanykörte a sötétben

 

Érdemes az akciótervre úgy gondolni, ahogyan egy villanykörte működik a sötétségben. Tűpontosan képes ugyanis megvilágítani a következő lépést, megkönnyítve ezáltal az előrehaladást. Nézzünk erre egy gyakorlati példát.

 

Egy csapat megbeszélésen több nagyobb horderejű feladatot is ránk osztanak. Hirtelen azt sem tudjuk, melyikhez hogyan nyúljunk. Ilyenkor kapcsoljuk be villanykörteként az action plan módszerét.

 

Vagyis azt vizsgáljuk meg minden egyes projekt kapcsán, hogy milyen lépéssel tudjuk elkezdeni a megvalósítást. Nem feltétlenül kell egyébként nagy dologra gondolni. Egy kisebb horderejű teendő is bőven elég a kezdeti lépésekhez, amellyel ki tudjuk jelölni az utat a határidőre történő kivitelezéshez.

 

Az akcióterv használata a mindennapok során

 

Persze nemcsak egy megbeszélés formájában kaphatunk nagyobb feladatokat. A mindennapjaink során is el kell végeznünk számos olyan teendőt, amelyek igenis fontosak. Pontosan ezért célszerű szokássá alakítanunk az action plan használatát.

 

Ne feledjük, első körben csak a kezdeti lépést kell meghatároznunk. Nem kell mindjárt a végső fázissal foglalkoznunk, inkább lássunk neki a megvalósításnak. A többit majd úgyis meg fogjuk látni menet közben.

 

Ez legyen tehát a vezérelv, amit a különböző munkák kivitelezése kapcsán alkalmazunk. Ha sikerül szokássá formálnunk ezt a fajta mindsetet, akkor rövid időn belül tapasztalni fogjuk, mennyivel produktívabbak is tudunk lenni.

 

Ezek a sikerek pedig még inkább arra fognak minket sarkallni, hogy belekezdjünk az összetettebb kihívások megoldásába is. Az action plan segítségével ugyanis könnyebb lesz a dolgunk.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ipari technológia a fogászatban?

A XXI. századi technológia nem kerülte el a fogászatokat sem. A komolyabb fogklinikák a modern tudomány adta vívmányokat használnak. Az egyik legfontosabb irány a CAD/CAM technológia, amelyet ipari gyártások során is alkalmaznak.

 

2021. szeptember 15. 09:07

Glett kisokos mindenkinek

Egy építkezésnél vagy felújításnál alapvető fontosságú, hogy az esztétikai szempontokon felül az alapanyagok kiválasztásakor az anyag funkciója és tulajdonságai legyenek azok, amelyek befolyásolják döntésünket.

2021. szeptember 2. 09:51

Milyen magassági ágvágót érdemes vásárolni?

Az ágak metszése az egyik legtöbb erőkifejtést igénylő munka. Akár száraz, akár zöld ágról van szó, minden esetben a feladathoz legalkalmasabb készüléket kell kiválasztani. A professzionális magassági ágvágóknak köszönhetően nem okozhat gondot a sűrű lombkorona és néhány magasan lévő ág. Mutatjuk, hogy mire érdemes figyelni a vásárlás során.

2021. szeptember 2. 09:15

A szépségápolás elengedhetetlen kellékei

Minden szakmában fontos, hogy hozzuk a kellő professzionalitást, s ebben a rendelkezésre álló eszközök is segítenek nekünk. A kozmetikai, körmös szakmában például minden kelléknek megvan a maga szerepe.

2021. szeptember 1. 13:10

5 CSOK tévhit, amin talán még te is meglepődsz

Hoztam neked 5 CSOK tévhitet, a legjellemzőbbeket. Egy CSOK igényléssel akár 10 millió forintnyi támogatáshoz is hozzájuthatunk, és akár maximum 3%-os kamatozású hitelt is igényelhetünk.

2021. szeptember 1. 10:02

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Tapasztalja meg a legendás játékot

2021. szeptember 20. 18:29

A világon egyedülálló drónra szerelhető szállítódobozt fejlesztettek

2021. szeptember 15. 14:15

Öt érmet is elhoztak a magyar diákok a juniorok informatikai diákolimpiájáról

2021. augusztus 31. 09:58

A Xiaomi várakozásokat felülmúlóan teljesített a második negyedévben

2021. augusztus 26. 14:46