Action plan, ami segíti a fontos feladatok elvégzését

forrás: Prím Online, 2019. október 15. 15:51

Action plan, vagyis akcióterv nélkül sajnos túlságosan sok esetben maradnak megvalósítás nélkül a fontosabb feladatok is. Egész egyszerűen nagyok a megvalósítandó célok, nehéz meglátni az elérendő köztes állomásokat, és végül a nagy tervekből nem lesz semmi.

Céges környezetben, ahol a hatékonyságnak és a kivitelezésnek nagy szerepe van, mindez komoly problémákat okozhat. Pontosan ezért van szükség olyan megoldások alkalmazására, amikkel át lehet hidalni a nagyobb feladatok egyes lépéseinek akadályait.

 

Az action plan pontosan ilyen. Jelen cikkünkben pedig azt fogjuk megvilágítani, hogy miként alkalmazható a hétköznapok során.
 


 

Miért nem valósul meg a legtöbb nagyobb horderejű feladat?

 

Sokan azért nem jutnak egyről a kettőre a rájuk bízott teendőkkel, mert nem látják át a megvalósítás folyamatát. Túlságosan nagy a kontraszt a kiindulási állapot és a végső cél között, aminek az áthidalása nem jelenik meg előttük.

 

Ebből a fajta bizonytalanságból szokott rendszerint következni a tétlenség, a halogatás, valamint a határidők kitolása. Valljuk be, hogy nem éppen nevezhető ez produktív és előremutató iránynak.

 

Akárcsak egy villanykörte a sötétben

 

Érdemes az akciótervre úgy gondolni, ahogyan egy villanykörte működik a sötétségben. Tűpontosan képes ugyanis megvilágítani a következő lépést, megkönnyítve ezáltal az előrehaladást. Nézzünk erre egy gyakorlati példát.

 

Egy csapat megbeszélésen több nagyobb horderejű feladatot is ránk osztanak. Hirtelen azt sem tudjuk, melyikhez hogyan nyúljunk. Ilyenkor kapcsoljuk be villanykörteként az action plan módszerét.

 

Vagyis azt vizsgáljuk meg minden egyes projekt kapcsán, hogy milyen lépéssel tudjuk elkezdeni a megvalósítást. Nem feltétlenül kell egyébként nagy dologra gondolni. Egy kisebb horderejű teendő is bőven elég a kezdeti lépésekhez, amellyel ki tudjuk jelölni az utat a határidőre történő kivitelezéshez.

 

Az akcióterv használata a mindennapok során

 

Persze nemcsak egy megbeszélés formájában kaphatunk nagyobb feladatokat. A mindennapjaink során is el kell végeznünk számos olyan teendőt, amelyek igenis fontosak. Pontosan ezért célszerű szokássá alakítanunk az action plan használatát.

 

Ne feledjük, első körben csak a kezdeti lépést kell meghatároznunk. Nem kell mindjárt a végső fázissal foglalkoznunk, inkább lássunk neki a megvalósításnak. A többit majd úgyis meg fogjuk látni menet közben.

 

Ez legyen tehát a vezérelv, amit a különböző munkák kivitelezése kapcsán alkalmazunk. Ha sikerül szokássá formálnunk ezt a fajta mindsetet, akkor rövid időn belül tapasztalni fogjuk, mennyivel produktívabbak is tudunk lenni.

 

Ezek a sikerek pedig még inkább arra fognak minket sarkallni, hogy belekezdjünk az összetettebb kihívások megoldásába is. Az action plan segítségével ugyanis könnyebb lesz a dolgunk.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Jó ötlet-e négyévszakos abroncsot használni?

Az idei tavasz sok különleges pillanatot tartogatott. Volt, hogy a szinte nyárias meleg néhány napra ismét fagyra váltott. Nagy volt a szárazság, és elmaradt a szokásos, május 1-jei hőség is, viszont időnként lecsapott egy-egy nagyobb zápor, majd hűvösség. Sokan egészen júniusig halasztják a téli-nyári gumicserét. Ilyenkor pedig felmerül a kérdés: nem érdemesebb-e hagyni az egészet, és négyévszakos gumira váltani?

2020. június 16. 19:51

Hogyan napozzunk biztonságosan?

Közeleg a nyár, és ahogy napról napra melegszik az idő, egyre többen vágyunk a szabadba. Nincs is jobb annál, mint a kánikulában a strandon pihenni, felváltva élvezni a hűs hullámokat és a melengető napsugarakat. A túlzásba vitt, illetve a védelem nélküli napozás azonban veszélyes is tud lenni, ezért mindig tudatosan készüljünk fel erre az időszakra, és tartsunk be néhány egyszerű, ám annál fontosabb szabályt.

2020. június 16. 19:43

Kéziszerszámok professzionális felhasználáshoz

Sok más területhez hasonlóan a villamossággal kapcsolatos munkáknál is roppant hasznos kelléknek bizonyulhat egy-egy praktikus kéziszerszám. Nemcsak a munka gyorsaságára lehetnek pozitív hatással ezek a kiegészítők, hanem a minőségét is kedvezően befolyásolhatják.

2020. június 16. 19:31

Ezért jó nyáron lakást vásárolni

Jön a nyár. Az ember legszívesebben a teraszon koktélt kortyolgatva, a vízparton ejtőzve, vagy fagylaltot kanalazva töltené az időt. Kinek van kedve ilyenkor költözni? Pedig a nyári ingatlanvásárlás nagyon is megéri! Mutatjuk, hogy miért!

2020. május 15. 11:14

Ezek a világ legnépszerűbb receptes oldalai

Manapság már nem kell egy könyvtárnyi szakácskönyvet tartanunk otthon, hogy új receptet tudjunk kipróbálni. Az internet számos lehetőséget kínál erre, elég az étel nevét vagy akár csak az alapanyagot beírnunk a keresőbe, és már szemezgethetünk is a jobbnál-jobb receptek, és a különböző receptes oldalak között. És ha rendelkezünk némi nyelvtudással, akkor nem kell csak a magyar oldalakat böngésznünk, bár itt is van recept és jó receptes oldal szép számmal. 

2020. május 15. 11:08

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új funkcióval bővült a WIWE

2020. június 15. 16:23

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32
online sportfogadás