A tálca nélküli zuhanykabinok sajátosságai

forrás: Prím Online, 2019. november 18. 08:45

Új fürdőszoba kialakításánál vagy a régi felújításánál sok minden merül fel a helyiség kialakításával kapcsolatban, ám a központi kérdés mindig az, hogy kád vagy zuhany kerüljön a helyiségbe.

Zuhany? Igen!

 

Főleg a kisebb alapterületű fürdőszobák esetén a praktikum is a zuhanykabin kialakítása mellett szól, de sokan eleve a zuhanyzást részesítik előnyben a kádfürdőhöz képest. A közvélekedés szerint a kád ideálisabb választás kisgyermekes családok vagy idősek számára, de ez tévedés! A tálca nélküli zuhanykabinok vagy az alacsony tálcás modellek használata mindenki számára ideális lehet akadálymentes kialakításuknak köszönhetően. Ma már a zuhanyzást favorizálóknak sem kell lemondaniuk a wellness-élményről, hála a modern hidromasszázs és esőztető funkciókkal ellátott zuhanypaneleknek.

 

A tálca nélküli zuhanykabin - a legújabb trend

 

Bár a tálcával rendelkező zuhanykabinok számtalan különböző formával és felszereltséggel rendelkeznek, az igazán egyedi megoldásokat mégis a tálca nélküli társaik kínálják. Ezeknél a típusoknál lehetőség nyílik minden egyes részlet aprólékos megtervezésére. A zuhanykabin formáját és méretét teljesen fürdőszobánk adottságaihoz igazíthatjuk, tervezhetjük akár kétszemélyesre is. Sőt, egy fürdőszobánk stílusával harmonizáló csapteleppel és zuhanyfejjel ellátott többfunkciós zuhanypanel a szállodák luxusát hozza el otthonunkba.

 

A tálca nélküli zuhanykabin kulcsa: a jó zuhanyfolyóka

 

A tálca nélküli zuhanykabin kialakításánál a későbbi kényelmes használat érdekében nagyon fontos a megfelelő zuhanyfolyóka kiválasztása. Mivel nincsen tálca vagy magasabb perem, amely megakadályozná a víz kifolyását, ezért az ideális lefolyónak olyan áteresztő képességgel kell rendelkeznie, amely lehetővé teszi a víz azonnali elvezetését. Ennek érdekében magas – akár 60 liter/perc – vízátfolyási értékekkel rendelkeznek. A vizes környezet miatti extrém igénybevétel miatt kiemelt fontossággal bír, hogy a zuhanyfolyóka mindig minőségi rozsdamentes acélból készüljön.

 

A minimalista tálca nélküli zuhanykabinok különlegességét a burkolatok egysége adja, így nem mutat jól, ha ezeket ormótlan lefolyók beépítésével törik meg. Szerencsére léteznek már olyan dizájnos darabok, amelyek a padlóba építve szinte észrevétlenül megbújnak, vagy ha látszanak, igényes kialakításukkal emelik fürdőszobánk fényét. 

 

Fontos a szakszerű beépítés!

 

A tálca nélküli zuhanykabinok esetén külön figyelmet kell fordítani a padló kialakítására, hiszen annak enyhe mértékben lejtenie kell ahhoz, hogy a zuhanyfolyókán vagy az összefolyón keresztül a víz lefolyhasson. Ehhez a munkához nélkülözhetetlen a megfelelő szakember segítsége, hiszen a jól kialakított zuhany és lefolyó kialakításával rengeteg kellemetlenséget spórolhatunk meg magunknak és szomszédainknak is.

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Amit a fürdőszoba költöztetésénél figyelembe kell venni

Amikor költözés előtt állunk, a pakolás heteket is igénybe vehet, főleg, ha munka mellett próbáljuk elvégezni a szükséges teendőket. A konyha és a nappali bedobozolása után úgy érezhetjük, hogy a fürdőszobával már csak a pakolászás könnyebbik fele van hátra, hiszen a fürdő a többi helyiséghez képest kicsi, és amúgy sem tárolunk ott túl sok mindent.

2019. december 13. 12:48

Hogyan pakolj, hogy minden beférjen?

Egy repülőút már magában izgalmas, hát még akkor, ha nem férsz a bőröndödbe. Mit kéne kihagyni vagy éppen átpakolni ahhoz, hogy mindennek legyen helye, esetleg van más jó megoldás is? Lássunk néhány tippet az ideális utazásért!

2019. december 12. 17:27

Minden, amit a vezeték nélküli video kaputelefonról tudni kell

Mindenki szeretné tudni, hogy ki várakozik kapujában, ki csenget és kér bebocsátást otthonába. Nem csak kíváncsiságképpen, de biztonsága érdekében egyaránt, mivel az otthon az a hely, ahol nem csak értékei, hanem szerettei védelméről is gondoskodni kell. Nem mindegy, hogy a szomszéd szaladt-e át egy kis cukorért, a várva várt vendégek érkeztek meg, vagy egy idegen ellenőrzi otthonunk gyenge pontjait.

2019. december 9. 17:05

A tökéletes gardróbszekrény

A gardróbszekrény a ruhásszekrények koronázatlan királya: elfér benne minden holmink, és azokat a polcoknak, akasztóknak és fiókoknak hála, rendszerezetten és áttekinthetően tudjuk tárolni. Azonban mielőtt lecsapunk az első szimpatikus darabra, gondoljuk át, hogy biztosan minden szempontból megfelelő lesz-e.

2019. december 9. 16:56

Macskaházak

Felelős gazdiként tudjuk, hogy mennyire fontos kutyáink számára a kényelem és a biztonság, ezért mikor házat nézünk nekik, figyelembe vesszük nem csak a saját, de kedvencünk igényeit is. És ez nincs másként a másik négylábú kedvencünk esetében sem!

2019. december 9. 16:42

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Elálltak a felek a T-Systems tranzakciótól

2019. december 11. 10:28

Kihirdették a 2019-es Az Év Honlapja pályázat díjazottait!

2019. december 3. 18:18

Megtartották Magyarország eddigi legnagyobb informatikai versenyét

2019. november 26. 11:05

Önvezető autós parkolás először Magyarországon!

2019. november 18. 14:23
online sportfogadás