Miért egyre népszerűbb az őzhús fogyasztása?

forrás: Prím Online, 2019. december 16. 19:08

Az őzhúsokat egyre többen kedvelik, ennek köszönhetően az éttermekben is gyakori az étlapon. Ismerje meg, hogy miért népszerűbb évről-évre az őzhús, és miért lett számos ember számára a marhahús alternatívája!

Erősíti az immunrendszert

 

Az őzhús kiváló forrása a cinknek. A cink olyan ásványi anyag, amely elengedhetetlen az immunrendszer megfelelő működéséhez. Mivel a cink hatékony méregtelenítő, ezért az őzhúst fogyasztók nagyobb eséllyel kerülik el a fertőző, influenzás betegségeket. 

 

Magasabb koncentrációt eredményez

 

Számos kutatás szerint a koncentrációs és memóriás, illetve kognitív képességeket egyaránt befolyásolják az étkezési szokások. Az őzhús számos olyan tápanyagot tartalmaz, amely pozitív hatással bír az agy működésére. Az őzhúsban magas arányban található B12-vitamin például segít a tanulásban és az információk megjegyezésében. Az őzhúst fogyasztók a közérzetet fokozó, depressziót csökkentő B6-vitaminban sem szenvednek hiányt.

 

Extrém alacsony a zsírtartalma

 

100 gramm őzhúsból készült steak mindössze 1.9 gramm zsírt tartalmaz, és ebből csupán 0.9 gramm a telített zsír. A marhahúshoz viszonyítva az őzhús több mint 50%-kal kevesebb zsírral rendelkezik. 

 

Magas a fehérjetartalma

 

100 gramm őzhúsban 20.9 gramm fehérje található, amely kimagasló arányú a húsok között. A magas fehérjetartalom miatt kiváló választás lehet az olyan szintén egészséges húsok helyett, mint a csirke vagy a pulyka. Emiatt természetesen az őzhús kifejezetten népszerű a sportolók között, hiszen egy adag étel is jelentősen hozzájárul a fehérjeszükséglet fedezéséhez.

 

Egyre többen választják a marhahús helyett

 

A Matusz-Vad Webáruházban kapható őzhús fogyasztása egyre népszerűbb a marhahússal szemben, köszönhetően a tudatosabb étkezési szokásoknak. Az őzhús a marhahúshoz viszonyítva fele annyi kalóriát tartalmaz, így számos étrendben megengedett. Az őz lapockák, illetve combok fehérje- és ásványianyag tartalma magasabb, mint a marhahúsé.

 

A megfelelően elkészített őzhúsok az emberek többségének tetszését azonnal elnyerik. Természetesen nem mindenkinek ugyanolyan az ízlése, így vannak, akik kevésbé kedvelik a vadhúsokat. Azonban a vörös húst fogyasztók között szinte biztos, hogy minden esetben sikert arat az őz is.

 

Milyen őzhúsok a keresettek?

 

Népszerű az őz gerinc, amely egészben sütve és tűzdelve, de akár párolva is elkészíthető. Az őzhúsok másik népszerű része a letisztított őzcomb, ami szintén elkészíthető az előbb felsorolt technikákkal. Természetesen az őz lapocka, illetve a nyak és oldalas is egyre gyakrabban jelenik meg az éttermek kínálatában és a háztartásokban egyaránt.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Szemre is abszolút tetszetős lépcsővilágító lámpák

Manapság már a lakberendezés fontos részét képezi a lépcsők megvilágításához használatos lámpák gondos megválasztása. Az igényesen kialakított lépcsővilágítás ugyanis kategóriákat képes javítani az otthon hangulatán.

2019. december 18. 10:44

A tervezést segítő szoftverek használata a versenyképesség feltétele

Az ipari automatizálással, a speciális feladatok ellátására megalkotott célgépek elterjedésével a gyártási folyamatok felgyorsultak, ezért a termékek előállítása egyre rövidebb időt vesz igénybe. Ahhoz, hogy az ötletek ennél is gyorsabban testet ölthessenek, a tervezési fázist is rövidebbre kell fogni, ez pedig tervezést segítő szoftverek alkalmazásával valósulhat meg.

2019. december 16. 20:46

Miért egyre népszerűbb az őzhús fogyasztása?

Az őzhúsokat egyre többen kedvelik, ennek köszönhetően az éttermekben is gyakori az étlapon. Ismerje meg, hogy miért népszerűbb évről-évre az őzhús, és miért lett számos ember számára a marhahús alternatívája!

2019. december 16. 19:08

Amit a fürdőszoba költöztetésénél figyelembe kell venni

Amikor költözés előtt állunk, a pakolás heteket is igénybe vehet, főleg, ha munka mellett próbáljuk elvégezni a szükséges teendőket. A konyha és a nappali bedobozolása után úgy érezhetjük, hogy a fürdőszobával már csak a pakolászás könnyebbik fele van hátra, hiszen a fürdő a többi helyiséghez képest kicsi, és amúgy sem tárolunk ott túl sok mindent.

2019. december 13. 12:48

Hogyan pakolj, hogy minden beférjen?

Egy repülőút már magában izgalmas, hát még akkor, ha nem férsz a bőröndödbe. Mit kéne kihagyni vagy éppen átpakolni ahhoz, hogy mindennek legyen helye, esetleg van más jó megoldás is? Lássunk néhány tippet az ideális utazásért!

2019. december 12. 17:27

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Életet menthet az ÉletMentő applikáció

2020. január 23. 14:20

Így válthatja le személyi igazolványunkat, útlevelünket egy okostelefon

2020. január 16. 14:39

Újra fesztiváloznak a marketingesek

2020. január 9. 08:01

Digitális biztonsági trendek 2020-ban a Sophos szerint

2020. január 3. 11:44
online sportfogadás