Újabb termékek a Dell Technologies kínálatában

forrás: Prím Online, 2020. február 24. 09:24

A Dell Technologies új peremhálózati megoldásokat jelentett be, melyek segítenek a vállalatoknak feldolgozni és értékes információvá alakítani a legváltozatosabb helyekről származó, több milliárd eszközben rejlő adathalmazt. A bővített portfólió olyan innovációkat tartalmaz mint a kompakt edge szerver, egy kisméretű moduláris adatközpont, továbbfejlesztett telemetriafelügyelet és egy streamelemző platform.

A Gartner Inc. kutatása szerint „a digitális üzleti projektek eredményeként 2022-re a vállalatok által generált adatok 75 százalékát hagyományos centralizált adatközpontokon vagy felhőkön kívül fogják létrehozni és feldolgozni – ami nagy növekedést jelent a napjainkra jellemző, kevesebb mint 10 százalékhoz képest.”*

 

Bár az „edge-nek”, azaz a peremhálózatnak számos definíciója van, ezek gyakran figyelmen kívül hagyják a teljes képet: a peremhálózat nem egyetlen hely. Inkább úgy határozható meg, mint jellemzők és korlátok halmaza, beleértve a sávszélességet, az informatikai képességeket, a biztonságot, az üzemeltetési környezetet, a rendelkezésre álló helyet és a teljesítményt. A sikeresnek bizonyuló technológiai vezetők újragondolják az alkalmazások és az infrastruktúra elhelyezését, és olyan közel viszik azokat az adatok létrehozási pontjához, amennyire csak lehetséges. Ezzel csökkenthető a késleltetés, és javítani lehet a válaszidőkön. Így valós idejű megállapításokat lehet tenni a peremhálózatokon, amelyek birtokában megalapozott döntéseket lehet hozni, és növelni lehet a versenyképességet.  

 

„Ahogy belépünk a következő adatévtizedbe, a kihívást már nem az fogja jelenteni, hogy lépést tartsunk az egyre növekvő adatmennyiséggel, hanem az, hogy értékes információkat nyerjünk ki a peremhálózatokon, a főbb adatközpontokban és a nyilvános felhőkben tárolt különböző adattípusokból és azok érintkezési pontjaiból. Mi egy olyan portfóliót kínálunk, amelyet úgy terveztünk meg, hogy az ügyfelek le tudják győzni a peremhálózati műveletek korlátait, a peremhálózat elhelyezkedésétől függetlenül elemezni tudják az adataikat, és átfogó üzleti következtetéseket tudjanak levonni belőlük” – mondta Jeff Boudreau, a Dell Technologies Infrastructure Solutions Group elnöke.

 

Dell EMC PowerEdge XE2420 szerver – nagy kapacitású számítási képességek és robusztus biztonsági megoldások peremhálózati környezetekhez

Az új Dell EMC PowerEdge XE2420 egy kompakt, csekély mélységű nagy teljesítményű szerver, amelyet a peremhálózati környezetekben gyakran felmerülő helykorlátos és kihívást jelentő üzemeltetési feltételekhez terveztek. Ez a rendszer képes gondoskodni például az 5G megvalósításához nélkülözhetetlen peremhálózatokat kiépítő telekommunikációs vállalatok számára szükséges teljesítményről, rendelkezésre állásról és biztonságról.

 

 

A PowerEdge XE2420 rugalmas, alacsony késleltetésű, kétfoglalatos rendszert biztosít, amelyhez szerverenként akár négy gyorsító és 92 TB tárhely is hozzáadható az egyre növekvő üzletialkalmazás-igények, illetve az elemzések kezelése céljából. Nagyobb terhelést jelentő környezetekhez tervezték, Network Equipment-Building System (NEBS) tanúsítvánnyal rendelkezik, tűri a magasabb működési hőmérsékleteket, és opcionálisan szűrős kerettel is elérhető, ha számolni kell a fokozott porképződéssel. Az elölről hozzáférhető bemenet/kimenet és áramellátás pedig megkönnyíti a helyszíni szervizelést. 

 

 

Dell EMC Modular Data Center Micro 415 – egy extrém és zord környezetekben is használható adatközpont

A speciális igényeknek is megfelelő új, kisebb méretű Dell EMC Modular Data Center Micro 415 (MDC Micro) előre beépített, vállalati szintű adatközpontot áramellátást, hűtést és távoli felügyeletet kínál egy akkora helyen, amely még egy parkolóhelynél is rövidebb és keskenyebb. Így az ügyfelek teljes adatközpontokat helyezhetnek üzembe olyan helyszíneken, amelyek különben nem lennének alkalmasak erre a célra, például telekommunikációs adótornyok lábánál. Az MDC Micro extrém magas hőmérsékleteknek ellenálló házai, kulcszáras ajtói, opcionálisan megrendelhető füstérzékelő és tűzoltó készülékei megerősített fizikai védelmet biztosítanak a peremhálózaton használt informatikai eszközöknek.

 

  

Dell EMC iDRAC9 Datacenter szoftver – távoli hozzáférés az egységes és biztonságosabb szerverfelügyelet érdekében

Az új Dell Remote Access Controller (iDRAC 9 Datacenter) egy olyan beágyazott felügyeleti technológia, amely a peremhálózati műveletek megértéséhez nélkülözhetetlen streameltadat-elemző lehetőséget ad hozzá minden Dell EMC PowerEdge szerverhez. Az iDRAC 9 Datacenter segítségével az ügyfelek megfelelhetnek a peremhálózati környezetek üzembehelyezési, biztonsági és üzemeltetési feltételeinek. A távoli üzembe helyezésnek köszönhetően az első beállítás után szerverenként akár 99,1 százalékkal is csökkenhet a rendszergazdai beavatkozásra fordított idő a manuális üzembe helyezéshez képest. Az iDRAC9 streamelt telemetriai adataival az ügyfelek trendeket mutathatnak ki, finomhangolhatják a műveleteket, és prediktív elemzéseket állíthatnak össze a csúcsteljesítmény elérése, az állásidő csökkentése és a kockázatok elkerülése érdekében.

 

 

Az új, egyszerűsített és automatizált tanúsítványengedélyezést arra tervezték, hogy beavatkozás nélküli biztonságot nyújtson a peremhálózatokon és a központokban egyaránt. Az akár 20 metrikát tartalmazó, szerverenként közel 2,9 millió adatpontot biztosító új jelentésnek köszönhetően az ügyfelek informatikai részlegei kihasználhatják az MI-műveletek nyújtotta előnyöket. Például olyan adatokon alapuló egyéni rutinok fejlesztéséhez, amely adatokat elemezni szeretnék egy vagy több iDRAC9-támogatással rendelkező rendszeren, függetlenül a rendszerek üzembehelyezési helyétől.

 

Dell EMC Streaming Data Platform – peremhálózati adatok tárolása és elemzése

Az új Dell EMC Streaming Data Platform lehetővé teszi a peremhálózatokról streamelt adatok fogadását és elemzését. A vállalatok így egyetlen megoldással kezelhetik valamennyi adatukat, ezáltal leegyszerűsíthetik az infrastruktúra-felügyeletet, és kulcsfontosságú üzleti megállapításokhoz juthatnak. A platform lehetővé teszi a bevitt adatok automatikus skálázását, az előzményekkel együtt lehívható rétegzett adattárolást, és a korábbi és valós idejű üzleti adatok egységes elemzését egyaránt.

 

________________

* Gartner. „Top 10 stratégai technológiai trend 2020-ban”, 2019. Október

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A magyar 3D nyomtató is felveszi a harcot a koronavírussal

A koronavírus elleni harc világszerte jelentős erőket mozgatott meg, 3D csoportok alakultak, hogy orvosi eszközöket, alkatrészeket, védő felszereléseket gyártsanak a kórházaknak. A magyar 3D nyomtató is beszállt ezekbe a folyamatokba, hogy a lehető leghamarabb a hazai orvosok és önkormányzatok segítségére siessen. A CraftUnique Kft. éppen ezért 3D nyomtatott arcvédő pajzsokat és ajtónyitó segédeszközöket – tenyér használata nélkül használható – adományoz több intézménynek.

2020. március 30. 16:21

A hazai webshopok üzemeltetői körében kutatott a Virgo csoport

A webáruházakat működtető cégek kétharmada fejlesztene, de jó részük tanácstalan, hogy merre induljon el – derül ki a Virgo csoport iparági kutatásából. Az eredmények szerint az üzemeltetők számára legfontosabb szempont a webshop működésének gyorsasága, valamint jelentős igény van a magyar nyelvű terméktámogatásra.

2020. március 30. 11:27

A marketing kiemelt feladata ma az, hogy motorizálja a gazdaságot

Sokat változott a környezet, sokat változtak a gazdasági kilátások és még többet változott a marketingkommunikációs szakma szerepe és súlypontja az utóbbi alig két hét leforgása alatt. Hatalmas szervezési, üzleti és szakmai feladatcsomagot kaptak a szervezetek, amelyet tudatosan kell menedzselniük. A Magyar Marketing Szövetség (MMSZ) képviselői szerint jelen körülmények között a marketingszakma kiemelt felelőssége éppen abban áll, hogy lendületben tartsa, illetve motorizálja a hazai gazdaságot.

2020. március 30. 10:16

Online feladatbankkal segíti az informatika érettségire készülő diákokat a Neumann Társaság

Internetes feladatbankkal segíti a Neumann Társaság és ELTE IK a programozás érettségire készülő diákok, illetve az őket felkészítő tanárok munkáját. A Mester.inf.elte.hu című honlap adatbázisa a 2005 és 2017 közötti összes közismereti emelt és szakmai programozás érettségi feladatot tartalmazza. Az oldalra a diákok hat különböző programnyelven feltölthetik a kódjukat, a szerver pedig automatikusan kiértékeli a munkájukat. A rendszerben a tanárok nyomon követhetik diákjaik tevékenységét.

2020. március 30. 09:21

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hogyan legyenek a gyerekek és a tanárok biztonságban a digitális oktatás ideje alatt is?

2020. március 25. 10:43

Hasznos tippek, hogy előnyünkre fordítsuk a bezártságot!

2020. március 24. 16:55

Koronavírusos átverést azonosított az ESET

2020. március 18. 09:11

Javaslatcsomag szülőknek és pedagógusoknak a HiperSuli digitális tanáraitól

2020. március 15. 11:53
online sportfogadás