A számlázás is home office-ra hangolható

forrás: Prím Online, 2020. március 28. 10:22

Rengeteg cég és egyéni vállalkozó költözött home office-ba az elmúlt hetekben, hiszen a digitális lehetőségeknek köszönhetően ma már otthonról is intézhetjük napi feladatainkat. A kialakult járványügyi helyzetben érdemes minden fizikai kontaktust minimálisra csökkenteni, éppen ezért fontos, hogy számlaügyeink intézését is teljesen digitális útra tereljük. Ehhez nyújt segítséget a következő hónapokban a Számlázz.hu, akik több szolgáltatásukat is ingyenessé tették a járvány időszakában az otthoni munkavégzés, a zavartalan számlázás és könyvelés támogatására.

Sokan vannak, akik még most is a papír alapú számlázást választják, vagy egyszerűen nem használják ki az elektronikus számlázás minden lehetőségét. A jelenlegi helyzetben minden vállalkozás ott segít, ahol erre adottak a lehetőségei, a Számlázz.hu pedig az otthonról történő zavartalan számlázásban szeretné partnereit támogatni. Az ingyenessé tett szolgáltatásokkal most mindenkit arra ösztönöz a hazai vállalat, hogy személyes találkozás helyett maradjanak otthon és használják ki a digitalizált számlázási, vállalkozói eszközöket, valamint a közigazgatás elektronikus funkcióit.

 

Egyszerű regisztráció, könnyű átállás

Több mint 190 000 vállalkozás már ma is él az elektronikus számlázás adta lehetőségekkel a Számlázz.hu rendszerén keresztül, de rengetegen vannak, akik még mindig számlatömböt használnak. Pedig az átállás az év folyamán az új szabályok miatt egyébként is aktuális, hiszen 2020. július 1-jével eltörlik a jelenlegi 100 000 forintos jelentési értékhatárt, tehát az összes belföldi adóalanyok közötti ügyletről adatot kell szolgáltatni a NAV felé. 2021 januárjától pedig minden kibocsátott számlát jelenteni kell majd. Éppen ezért érdemes már most is az elektronikus számlázást választani, hiszen a regisztráció egyszerű és ingyenes, így akár azonnal sor kerülhet az első számla kiállítására.

 

 

Azonnal láthatjuk a bejövő számlákat

A Számlázz.hu-n lehetőség van arra, hogy a rendszeren belül részünkre kiállított számlákról azonnal értesítést kapjunk és letöltsük a számlát, megspórolva ezzel a mailen vagy postán küldött számlával való bajlódást. Az eredetileg havidíjas csomaghoz járó szolgáltatást most július 1-ig mindenki számára – az ingyenes csomagot használóknak is – díjmentesen elérhetővé teszi a hazai számlázórendszer.

 

Hozzáférést adhatunk a könyvelőnknek

Ugyancsak nehézkes feladat az otthoni munkavégzés mellett megoldani a számláink eljuttatását a könyvelőnek, pedig az élet nem áll meg, az adminisztrációnak is ugyanúgy tovább kell működnie a járvány időszakában is. A Számlázz.hu képes arra, hogy a kimenő és a Számlázz.hu rendszeréből kibocsátott bejövő számlák minden adatát online elküldje egy külső rendszer, például egy könyvelőprogram felé. A járványra való tekintettel, egészen július 1-ig bárki számára – az ingyenes csomagban is – díjmentesen elérhetővé teszi a számlázórendszer a könyvelői adatkapcsolatot, így a könyvelővel való kapcsolattartást is mindenki könnyedén megoldhatja online. 

 

Nem beszélve arról, hogy a Számlázz.hu stratégiai partnerének felhőalapú rendszere, a SMARTBooks Pénzügy a regisztrációtól 60 nap helyett most 90 napig érhető el ingyen a járvány időszakának megkönnyítésére, a könyvelők számára pedig a SMARTBooks Könyvelés a regisztrációtól 60 napig használható díjmentesen. Ennek köszönhetően a vállalkozások online feltölthetik és iktathatják minden bizonylatukat és dokumentumukat, így könyvelőjük azonnal hozzáfér az adatokhoz, illetve a cégek számlái, pénztárbizonylatai, rögzített banki kivonatai is azonnal könyvelhetőek személyes kontaktus nélkül.

 

Automatizálhatjuk rendszereinket

Mindezek mellett számos olyan kiegészítő lehetőség működik, amely online támogatja a mindennapokban a vállalatok és egyéni vállalkozók számlázási ügyeinek intézését. A nemrég hazánkban is elindult nyílt bankolás a K&H Bank és a MagNet Bank ügyfelei számára nyújt rengeteg könnyítést a mindennapokra, hiszen az autokassza szolgáltatás segítségével összeköthetjük számlázási fiókunkkal bankszámlánkat, de katás vállalkozóknak és webshopoknak is speciális szolgáltatásokat kínál a Számlázz.hu rendszere, melyek megkönnyíthetik a fizikai kontaktusoktól mentes mindennapokat. A lényeg, hogy lehetőségeihez mérten mindenki maradjon otthon a következő időszakban, a számlázás és hozzá kapcsolódó adminisztrációs feladatok pedig most már ebben senkit nem akadályozhatnak meg.

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Fényes jövő vár idén az adatközponti szektorra

Saját átalakulási folyamaton megy keresztül az adatközpontok piaca, amely magába foglalja a legmodernebb technológiák használatát a műveletek és az erőforrások elosztásának optimalizálása, valamint a biztonsági protokollok javítása érdekében. 

2024. március 28. 19:05

Országszerte elérhetővé válik a Netrevalók program

A Netrevalók program sikeres tavalyi indulása után idén az Informatikai és Könyvtári Szövetséggel kötött megállapodással országos szintűvé válik a kezdeményezés, és 27 fővárosi könyvtár mellett 48 vidéki intézmény is csatlakozik a programhoz. Így összesen már 45 településen lesz elérhető a generációk digitális edukálását célzó program. A digitális infrastruktúra fejlesztése érdekében a Magyar Telekom a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és az Informatikai és Könyvtári Szövetség részére 100- 100 darab monitort adományoz a programban résztvevő könyvtárak számára.

2024. március 28. 11:50

Tabudöntögető témákat feszegetnek a diákok a Megoldások a holnapért programban

Kiválasztották a Samsung és az EdisonKids által meghirdetett Megoldások a holnapért kihívás legjobb 50 diákcsapatát. A fenntarthatóság, a jövő oktatása és a közösség hívószavára összesen 120 jövőformáló és kreatív pályázat érkezett az ország számos pontjáról. A továbbjutók új készségekkel és ismeretekkel gazdagodhatnak a Megoldások a holnapért speciális tanulási platformján, hogy újszerű megoldást dolgozhassanak ki az általuk felvetett problémára. Az oktatási anyagok összeállításában, a diákok tervezői gondolkodásának elmélyítésében idén ismét kulcspartner a Cellux Csoport. A csapatokat támogató tanárok mentorálásában a Hősök Tere Alapítvány ad szakmai segítséget.

2024. március 28. 10:01

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50

A 2024-es év fordulópont lehet az IT munkaerőpiacon?

2024. március 20. 10:09

Nők az informatikában – Számít a nemek aránya a munkahelyen?

2024. március 12. 20:53

Szemünk előtt zajlik az e-kereskedelem mohácsi csatája

2024. március 6. 13:05