Az OnRobot bemutatja az “Eyes” 2.5D-s képfelismerő rendszert

forrás: Prím Online, 2020. április 21. 14:38

Az Eyes fejlett és megfizethető 2.5D-s látása mélységérzékeléssel és a tárgyak felismerésével látja el a vezető robotkarokat, melyhez zökkenőmentes integrációt, egyképes kalibrációt, és intuitív programozást biztosít, miközben mellőzi a létező képfelismerő rendszerek komplexitásait. Az Eyes rugalmasan rögzíthető a robotkarra, de akár azon kívül is, így ideális megoldást nyújt szinte az összes látásvezérlést igényelő strukturálatlan alkalmazás számára.

A robotkarok gyakran kapják azt a feladatot, hogy úgy vegyenek fel tárgyakat, hogy azok nincsenek egységesen rendezve, illetve különböző alakkal és mérettel rendelkeznek. A folyamatos pozicionálás érdekében a gyártóvállalatok gyakran fordulnak kiegészítő eszközökhöz, adagolókhoz, illetve egyéb felszerelésekhez, amelyek további kiadást és komplexitást jelentenek egy olyan alkalmazás számára, ami így a végén merevvé válik, nem képes a különböző típusú tárgyak kezelésére, és aminek új termék esetén átalakítása hosszabb időt igényel.

 

 

„Ügyfélbázisunk jelentős része nem szeretne egy rögzített pozícionáló állomást építeni ahhoz a termékhez, amit mozgatni szeretne.” – mondja Enrico Krog Iversen, az OnRobot vezérigazgatója. „Ügyfeleink örülnének neki, ha mindezt a komplikált, méretes és drága adagolók kihagyásával tudnák elérni, ám eddig a képfelismerő rendszerek túl távolinak tűntek. Az új Eyes képfelismerő rendszerünk most változtat ezen.”

 

Az egyéb, piacon jelenleg elérhető képfelismerő rendszerekkel ellentétben az Eyes-nak mindössze egy képet kell készíteni a kalibrációhoz és a tárgy felismeréséhez, valamint automatikus fókuszának köszönhetően különböző távolságokról is együtt tud dolgozni ugyanazzal az alkalmazással.

 

 

Az Eyes ideális tárgyak széles választékának válogatására, CNC gépek kiszolgálására olyan fém munkadarabokkal, melyeket alakjuk határoz meg, illetve számos egyéb felvétellel és lerakással járó feladatra, ahol fontos a tárgyak pozíciója. Az Eyes megfizethető és könnyen telepíthető 2.5D-s rendszere továbbá mélységérzékelést is nyújt.

 

„Egyre szélesebb körben terjed el a 2.5D technológia, ami tökéletesnek bizonyul a látásvezérelt alkalmazások számára.” – mondja Iversen. „A 2D-hez képest nem csak a hosszúságot és távolságot érzékeli, hanem az egyes munkadarabok magasságáról is információt szolgáltat, ami ideális olyan esetben, amikor a tárgyak magassága különbözhet, illetve amikor egymásra kell őket rakodni.”

 

 

Az Eyes könnyedén rögzíthető a robotkar csuklójára, de a roboton kívül is elhelyezhető, emellett pedig tökéletesen kompatibilis az összes vezető együttműködő és könnyű ipari robotkarral az OnRobot egyrendszeres megoldásának köszönhetően. A vállalat Gyorscserélőjén alapuló egységesített mechanikus és kommunikációs interfész mostanra már az összes OnRobot termék alaptartozéka lett.

 

Az új képfelismerő rendszer közvetlenül lép kapcsolatba más OnRobot eszközökkel, így rendkívül egyszerű az Eyes és bármelyik OnRobot gripper közös használata. A duális kialakításnak és a Duális Gyorscserélőnek köszönhetően a gripper szerszám-középpontját (TCP) az Eyes automatikusan be tudja állítani, így nincs lehetőség a különböző márkájú eszközök és a különböző szoftvercsomagok közötti esetleges inkompatibilitásra. Az optimális rögzítés az alkalmazástól függ. Amennyiben az Eyes a roboton kívül kerül telepítésre, akkor például nem kell a robot mellett húzódó kábelekre figyelni, és a rendszer képes javítani a ciklusidőt is, mivel mialatt az Eyes elkészíti a képet és feldolgozza azt, a robot egy másik művelettel foglalkozhat. 

Megoldás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Túl a százezren az okoseszközzel fizetők száma a K&H-nál

Átléptek egy határt a K&H-sok: májusban már 100 ezer felett volt az okoseszközzel fizetők száma, ami majdnem háromszorosa az egy évvel korábbinak. A vásárlások száma ennek köszönhetően masszív emelkedést mutat, az Apple Pay-hez, Google Pay-hez, Xiaomi Pay-hez és Garmin Pay-hez köthető tranzakciók száma 18 százalékkal nőtt áprilishoz képest. Az Apple Pay- és Google Pay-forgalom pedig éves szinten 150, illetve 883 százalékkal nőtt. A K&H-sok az országos bővülést is felülmúlták, az első negyedévben 302 százalékkal több alkalommal 292 százalékkal nagyobb összeget költöttek, mint egy évvel korábban, ehhez képest a teljes piac 158 és 177 százalékkal bővül. 

2022. július 5. 12:40

Itt a válasz a növekedő energiaárakra: három jövőálló eszköz

A megújuló energiaforrások, illetve a digitális megoldásokkal elérhető energiamegtakarítás jelentik a legkézenfekvőbb megoldást a világpiacon tapasztalható áremelkedésre. Egyre többen feszegetik azt a kérdést is, hogy vajon a földgázt és az atomenergiát lehet-e, kell-e fenntartható energiahordozóként kezelni. Az energiamenedzsment és ipari automatizálási megoldások területén vezető multinacionális vállalat, a Schneider Electric magyar szakértői harmadikként azt javasolják a vállalati felhasználóknak, hogy egyre inkább térjenek át az elektromosságon alapuló energiaellátásra a fosszilis energiahordozók helyett. 

2022. július 5. 11:24

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új vezető a Microsoft Magyarország élén

2022. július 1. 11:16

A hatás mechanizmusát keresik az IVSZ MENTA 2022 előadói

2022. június 30. 12:40

Az ESET új, hálózati szintű megoldást kínál a távközlési és internetszolgáltatók számára

2022. június 23. 11:24

A raktár nélküli webshopoké a jövő

2022. június 19. 13:24