Ezek a világ legnépszerűbb receptes oldalai

forrás: Prím Online, 2020. május 15. 11:08

Manapság már nem kell egy könyvtárnyi szakácskönyvet tartanunk otthon, hogy új receptet tudjunk kipróbálni. Az internet számos lehetőséget kínál erre, elég az étel nevét vagy akár csak az alapanyagot beírnunk a keresőbe, és már szemezgethetünk is a jobbnál-jobb receptek, és a különböző receptes oldalak között. És ha rendelkezünk némi nyelvtudással, akkor nem kell csak a magyar oldalakat böngésznünk, bár itt is van recept és jó receptes oldal szép számmal. 

A külföldi oldalak is a lehetőségek meglehetősen széles skáláját kínálják a receptgyűjtős oldalakon át, a különböző mesterszakácsok és séfek saját oldaláig. Ha elég nagy a kalandvágyunk és a kísérletező kedvünk számos nemzet konyháját kipróbálhatjuk, és a konyhánkba varázsolhatjuk a nemzetek ízeit. Ehhez persze nem kell feltétlen külföldi oldalakat böngésznünk, mert a hazai oldalakon is számos ország receptjei megtalálhatóak. A Nosalty, a Mindmegette és a Street Kichen is bővelkedik ilyen ételekben, de nem csak nálunk vannak népszerű receptgyűjtő oldalak. 

 


A leggyakrabban felkeresett receptes oldalak

 

Egy nemrégiben végzett felmérés alapján elkészítették azoknak a receptekkel foglalkozó weboldalaknak a listáját, ami a leggyakrabban keresnek fel az emberek a világ minden tájáról. Az első helyen az Allrecipes.com áll, havonta 25 millió látogatóval. Ez az oldal nem csak a receptes oldalak között áll az élen, de a világ 100 leglátogatottabb weboldala közé tartozik. Ha külföldi receptes oldalt keresünk, valószínű, hogy ez lesz az első, ami megjelenik a Google keresőben. A használata egyszerű, és rengeteg lehetőséget kínál a főzés szerelmeseinek. 

 

A második helyen a The Food Network végzet 23 millió látogatóval havonta. Amellett hogy recepteket, és videókat is találhatunk, számos Főzős tévé és rádióműsor epizód is található rajta, valamint rengeteg folyóirat is. A harmadik helyezett Food.com már jóval szerényebb eredménnyel büszkélkedhet a látogatók tekintetében, ugyanakkor több mint 500000 recept található rajta, és a keresési rendszere is egyszerű, tehát könnyen meg fogjuk tudni találni, amit keresünk. A legjobb receptes oldalak listájára még a Yummly.com, az Epicurious és a Betty Crocker is felkerült.

 

Magyarországon a legnépszerűbb receptoldalak a mindemegette.hu, a nosalty.hu, a receptneked.hu, de rengeteg feltörekvő vetélytárs van a piacon.

 

A legnépszerűbb szakácsok oldalai

 

Persze nem csak alapanyag alapján tudunk receptet keresni. Ma már szinte minden sztárséfnek és mesterszakácsnak van saját oldala, amin a saját receptjeiket osztják meg. Sokszor videó is társul hozzá, de a leghíresebb szakácsok, mint például Jamei Oliver vagy Gordon Ramsay a tévé műsoraik adását is elérhetővé teszik itt, így a legjobbaktól tanulhatjuk meg a jó ételek titkait. A leghíresebb szakácsok persze nem állnak meg itt. Manapság már az Instagram-ot is lehet szakácskönyvként használni.

 

Szinte minden híres szakácsnak van saját Facebook és Instagram oldala, ahol élő videóban és képekben mutatják be az új receptjeiket. A tavalyi évben is elkészült a leghíresebb Insta séfek listája. Ide azok kerültek fel, akinek a leggyakrabban látogatták az oldalát. Az első helyen a több mint 50000 követővel rendelkező Jan Hartwig három Michelin csillagos séf végzett. A tavalyi év győztesét, Ázsia legjobb női séjét, Bongkoch „Bee“ Santongun-ot szorította a második helyre. A harmadik hely a világszínvonalú dán szakács Rene Redzepi-é lett. 

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Ezért jó nyáron lakást vásárolni

Jön a nyár. Az ember legszívesebben a teraszon koktélt kortyolgatva, a vízparton ejtőzve, vagy fagylaltot kanalazva töltené az időt. Kinek van kedve ilyenkor költözni? Pedig a nyári ingatlanvásárlás nagyon is megéri! Mutatjuk, hogy miért!

2020. május 15. 11:14

Ezek a világ legnépszerűbb receptes oldalai

Manapság már nem kell egy könyvtárnyi szakácskönyvet tartanunk otthon, hogy új receptet tudjunk kipróbálni. Az internet számos lehetőséget kínál erre, elég az étel nevét vagy akár csak az alapanyagot beírnunk a keresőbe, és már szemezgethetünk is a jobbnál-jobb receptek, és a különböző receptes oldalak között. És ha rendelkezünk némi nyelvtudással, akkor nem kell csak a magyar oldalakat böngésznünk, bár itt is van recept és jó receptes oldal szép számmal. 

2020. május 15. 11:08

A BDSM főbb jellemzői

Manapság már senkinek nem jelenik meg a kérdőjel a feje felett, ha azt olvassa valahol, hogy BDSM. De vajon miért van ez? Tisztában vagyunk vele, hogy mit is jelent, vagy csak töredék ismereteink vannak néhány könyv és film alapján? Milyen kellékei vannak, és milyen szabályokat kell betartania annak, aki biztonságosan szeretné csinálni?

2020. április 17. 10:16

Ételek, amelyekkel felturbózhatod az immunrendszered

Nagyon fontos jó karban tartani az immunrendszered, nincs ez másként a vírusok és járványok idején sem. Most, a koronavírus kapcsán kulcsfontosságú, hogy az immunrendszer kellően fel legyen készülve az esetleges fertőzésre, hogy a híreknek megfelelően ne döntsön le a lábadról, hanem maximum enyhe megfázásként suhanjon át rajtad a vírusfertőzé

2020. április 14. 09:47

A mosható szájmaszkok használata mellett szóló érvek

Manapság gyakran merül fel kérdésként, hogy vajon a mosható szájmaszk használata jobb választásnak minősül-e az eldobható változatokhoz képest. Pontosan ennek igyekszünk utánajárni a cikk keretei között, külön figyelmet szentelve a mosható maszk alkalmazásával kapcsolatos fontosabb tudnivalóknak.

2020. április 8. 10:25

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Fél évig ingyenes az Adverticum „DataMe DMP adatok" szolgáltatása

2020. április 30. 09:47

Az LG történetének legjobb üzemi eredményét érte el 2020. első negyedében

2020. április 29. 17:15

Gigafelvásárlás az oktatási piacon

2020. április 21. 10:32

Az ABB ingyenessé tette a digitális szolgáltatásokat

2020. április 20. 09:20
online sportfogadás