Ezek a világ legnépszerűbb receptes oldalai

forrás: Prím Online, 2020. május 15. 11:08

Manapság már nem kell egy könyvtárnyi szakácskönyvet tartanunk otthon, hogy új receptet tudjunk kipróbálni. Az internet számos lehetőséget kínál erre, elég az étel nevét vagy akár csak az alapanyagot beírnunk a keresőbe, és már szemezgethetünk is a jobbnál-jobb receptek, és a különböző receptes oldalak között. És ha rendelkezünk némi nyelvtudással, akkor nem kell csak a magyar oldalakat böngésznünk, bár itt is van recept és jó receptes oldal szép számmal. 

A külföldi oldalak is a lehetőségek meglehetősen széles skáláját kínálják a receptgyűjtős oldalakon át, a különböző mesterszakácsok és séfek saját oldaláig. Ha elég nagy a kalandvágyunk és a kísérletező kedvünk számos nemzet konyháját kipróbálhatjuk, és a konyhánkba varázsolhatjuk a nemzetek ízeit. Ehhez persze nem kell feltétlen külföldi oldalakat böngésznünk, mert a hazai oldalakon is számos ország receptjei megtalálhatóak. A Nosalty, a Mindmegette és a Street Kichen is bővelkedik ilyen ételekben, de nem csak nálunk vannak népszerű receptgyűjtő oldalak. 

 


A leggyakrabban felkeresett receptes oldalak

 

Egy nemrégiben végzett felmérés alapján elkészítették azoknak a receptekkel foglalkozó weboldalaknak a listáját, ami a leggyakrabban keresnek fel az emberek a világ minden tájáról. Az első helyen az Allrecipes.com áll, havonta 25 millió látogatóval. Ez az oldal nem csak a receptes oldalak között áll az élen, de a világ 100 leglátogatottabb weboldala közé tartozik. Ha külföldi receptes oldalt keresünk, valószínű, hogy ez lesz az első, ami megjelenik a Google keresőben. A használata egyszerű, és rengeteg lehetőséget kínál a főzés szerelmeseinek. 

 

A második helyen a The Food Network végzet 23 millió látogatóval havonta. Amellett hogy recepteket, és videókat is találhatunk, számos Főzős tévé és rádióműsor epizód is található rajta, valamint rengeteg folyóirat is. A harmadik helyezett Food.com már jóval szerényebb eredménnyel büszkélkedhet a látogatók tekintetében, ugyanakkor több mint 500000 recept található rajta, és a keresési rendszere is egyszerű, tehát könnyen meg fogjuk tudni találni, amit keresünk. A legjobb receptes oldalak listájára még a Yummly.com, az Epicurious és a Betty Crocker is felkerült.

 

Magyarországon a legnépszerűbb receptoldalak a mindemegette.hu, a nosalty.hu, a receptneked.hu, de rengeteg feltörekvő vetélytárs van a piacon.

 

A legnépszerűbb szakácsok oldalai

 

Persze nem csak alapanyag alapján tudunk receptet keresni. Ma már szinte minden sztárséfnek és mesterszakácsnak van saját oldala, amin a saját receptjeiket osztják meg. Sokszor videó is társul hozzá, de a leghíresebb szakácsok, mint például Jamei Oliver vagy Gordon Ramsay a tévé műsoraik adását is elérhetővé teszik itt, így a legjobbaktól tanulhatjuk meg a jó ételek titkait. A leghíresebb szakácsok persze nem állnak meg itt. Manapság már az Instagram-ot is lehet szakácskönyvként használni.

 

Szinte minden híres szakácsnak van saját Facebook és Instagram oldala, ahol élő videóban és képekben mutatják be az új receptjeiket. A tavalyi évben is elkészült a leghíresebb Insta séfek listája. Ide azok kerültek fel, akinek a leggyakrabban látogatták az oldalát. Az első helyen a több mint 50000 követővel rendelkező Jan Hartwig három Michelin csillagos séf végzett. A tavalyi év győztesét, Ázsia legjobb női séjét, Bongkoch „Bee“ Santongun-ot szorította a második helyre. A harmadik hely a világszínvonalú dán szakács Rene Redzepi-é lett. 

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50