Pénzbeli ajándék a magyar hallgatóknak Németországban

forrás: Prím Online, 2020. július 15. 10:49

A Német Szövetségi Oktatási és Kutatási Minisztérium fokozza a Corona-támogatást a külföldi hallgatók számára: Júliusban és augusztusban a német kormány pénzügyi támogatást kínál, amelyet nem kell visszafizetni. A német egyetemekre beiratkozott hallgatók, akik a Covid-19 világjárvány következményei miatt sürgősségi helyzetbe kerültek, kérelmezhetnek ideiglenes pénzügyi támogatást.

A MyGermanUniversity, egy olyan portál, amely a német egyetemeket támogatja a nemzetközi hallgatók toborzásában, ez a segítség különösen a külföldi hallgatók számára fontos, mivel ebben a csoportban 75% -uk Németországban dolgozik tanulmányaik alatt, és így jobban ki vannak téve a pénzügyi nehézségeknek a világjárvány hatására. Tobias Bargmann, a MyGermanUniversity vezérigazgatója szorgalmazza az új támogatást: "Az átmeneti pénzügyi támogatás úgymond egy  ajándék a hallgatók számára. Így sok magyar hallgató folytathatja tanulmányait Németországban, további adósságtól való félelem nélkül". Hozzáteszi, hogy a világjárvány stresszesnek bizonyul, különösen a nemzetközi hallgatók számára, akik gyakran távol vannak a családjuktól, és hangsúlyozza, hogy a kormány intézkedései legalább enyhíthetik a pénzügyi gondot.

 

 

Annak érdekében, hogy a magyarországi hallgatók képesek legyenek igénybe venni az ideiglenes támogatást, be kell bizonyítaniuk, hogy jelenleg pénzügyi válságban vannak a világjárvány miatt, például azért, mert részmunkaidős állásukat megszüntették. A kérelmező helyzetétől függően az áthidaló támogatás havi 100 és 500 EUR között mozog. A MyGermanUniversity minden német egyetemre beiratkozott magyar hallgatónak javasolja ennek a lehetőségnek a használatát.

 

Nemzetközi összehasonlításban Németország kiemelkedik azon országok közül, amelyek szintén támogatják a külföldi hallgatókat a Covid-19 világjárványban. Ez illeszkedik a német felsőoktatás általános nemzetközivé válási stratégiájához, így Németország a nemzetközi hallgatók egyik legnépszerűbb úticélja. A MyGermanUniversity szerint mintegy 300 000 nemzetközi hallgató tanul a német egyetemeken.

Oktatás ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A Wolfram Research minősített oktatója lett az ELTE docense

Lóczi Lajos, az ELTE Informatikai Kar Numerikus Analízis Tanszékének docense elnyerte a cég minősített oktatója (Certified Instructor) címet. Ezzel a képesítéssel világszerte jelenleg mintegy 130-an rendelkeznek.

2020. augusztus 12. 19:45

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új energiacímkék jönnek a háztartási gépekre

2020. augusztus 4. 16:36

Online sportfogadás Magyarországon

2020. július 23. 20:39

Harmadával nőttek a kibertámadások a koronavírus miatt

2020. július 16. 09:36

Újdonságok a szegedi informatikatörténeti kiállításon

2020. július 3. 18:53
online sportfogadás