Így szabadulhatsz meg gyorsan minden lomtól, szeméttől, törmeléktől

forrás: Prím Online, 2020. augusztus 24. 20:22

Felgyülemlett az udvarban a lom? Lakásfelújítás után sok építési törmelék maradt a mesterek után? Megörököltél egy ingatlant egy halom kacattal, és szeretnél tőlük mielőbb megszabadulni? Akkor számodra a legkényelmesebb és leggyorsabb megoldás a konténerrendelés, melyet megpakolva egyszerre szabadulhatsz meg minden szeméttől, lomtól és törmeléktől.

Milyen hulladéktól szeretnél megszabadulni?

 

Nem mindegy, hogy milyen hulladéktól szeretnél megszabadulni. Értem ez alatt azt, hogy veszélyes hulladékot nem rakhatsz a konténerekbe, csak ha külön olyan céget hívsz, aki kifejezetten ezekre specializálódott, de esetükben is van esély arra, hogy csak a telephelyen veszik át a veszélyes hulladékot, és a szállítást nem fogják vállalni. Ugyanakkor konténerrel még így is nagyon sokféle hulladéktól tudsz megszabadulni. Megszabadulhatsz az építési törmeléktől, a lomtól, fától, fémtől, cseréptől, csövektől, csempétől, stb. 

 

Mekkora mennyiségről van szó?

 

Mielőtt konténert rendelnél, érdemes nagyjából megsaccolni, hogy mekkora mennyiségről is van szó. Ezt köbméterben kell megsaccolnod, mert a konténerek is így vannak méretezve. Érdemes kis ráhagyással számolni, mert inkább nagyobb konténert rendelj, mintsem kétszer kelljen a konténer ürítéséért fizetned. Sokkal jobban jössz ki, ha nem centized ki a szeméthegy méretét.

 

Honnan szeretnéd elszállítani a szemetet?

 

Fontos kérdés a szállítás helyszíne. Nem mindegy, hogy mekkora hely áll rendelkezésre a fel- és lerakodáshoz. Általában kb. 2 autónyi helyre van szüksége a szállítójárműnek a konténer elhelyezéséhez és felvételéhez. Emellett arra is ügyelni kell, hogy elég hely legyen a járműnek a beálláshoz, mind a szélességre, mind a magasságra való tekintettel. Ebben tudnak segíteni a szállítást végző cégnél. Ahogy abban is, hogy milyen engedélyt (és honnan) kell beszerezned akkor, ha közterületre kívánod elhelyezni a konténert. Mert pl. lakás esetén vagy kertes háznál amennyiben nincs elég hely az udvaron, akkor bizony közterületre kell lerakni a konténert. 

 

Nagyon szimpatikus a Budapest Konténer, akik segítőkészek, a honlapjukon pl. kerületenként összeszedték, hogy pontosan hova kell fordulnod engedélyért. 

 

Még építkezel? Akkor ez lehet, hogy érdekelni fog

 

A fent említett Budapest Konténernél van egy olyan szolgáltatás (amivel máshol nem találkoztam), hogy szóródó anyagot szállítanak a konténer lerakásakor. Ez azt jelenti, hogy egy körrel megoldhatod a szóródó anyag (sóder, homok, termőföld) odaszállítását, valamint a konténer bérlését is. Pl. megérkezik a sóder a konténerrel, majd a visszaúton már viszik is el a felpakolt építési törmelékeket. Két legyet ütsz egy csapásra. Az ilyen innovatív és ügyfélbarát kezdeményezések sokat jelentenek egy építkezésnél, a rugalmasságról árulkodnak. Érdemes ezekre odafigyelni.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

GLS csomagpont - a kényelmes megoldás

Csomagot szeretnél rendelni, de nem tudod megoldani, hogy otthon várd a futárt? Kényelmes megoldás lehet számodra a GLS csomagpont! Mindössze annyit kell tenned, hogy kiválasztod a hozzád legközelebb eső csomagpontot, ahol a futár leadhatja küldeményedet. Az átvételt akkor ejtheted meg, amikor csak szeretnéd. 

2020. szeptember 17. 18:53

Az örök kedvenc - a bébihinta

A babahinták a legkedveltebb gyerekjátékok közé tartoznak. Egész évben használhatjuk őket az időjárástól függetlenül is, de a lakásba is felszerelhetünk egyet. Ha nem szeretnénk fúrni-faragni, választhatunk hintáztató szerkezeteket is, amiben a kisgyerekek a hintázás élményét élhetik át. Hintázni jó. Fejleszt, megnyugtat és felnőttkorig elkísér. Ki tudna ellenállni a függőhinták, függőágyak hívogató kényelmének, amik egyre nagyobb számban vannak jelen kertekben, erkélyeken? 

2020. szeptember 5. 20:09

Védd meg biciklidet, és tartsd távol az illetékteleneket láncos lakattal!

A biciklizár nélkülözhetetlen eszköze a kerékpározásnak, mivel bármikor úgy adódhat, hogy csak pár percre is, de magára kell hagynod hű utazótársadat. Hiába, hogy rálátásod nyílik a szabadon hagyott biciklidre, egy tolvajnak akár 1-2 óvatlan pillanat is elég ahhoz, hogy eltulajdonítsa azt, ami a tiéd. Még ha észre is veszed, hogy valami nincs rendben, nem biztos, hogy időben odaérsz.

2020. szeptember 4. 18:49

Minőségi pergető orsók a ragadozó halas horgászatokhoz

A korszerű pergető orsókra elsősorban a kidolgozottság, a könnyű felhasználás, valamint a megbízhatóság jellemző. Ezekre a tulajdonságokra persze szükség is van, ha eredményesek szeretnénk lenni a ragadozó halas horgászatok alkalmával.

2020. szeptember 3. 20:04

A fűszeres vermut és felhasználása

A vermutot szokás ürmösborként is emlegetni, ugyanis nagy mennyiségben használnak fel ürömfüvet a készítése során. Azonban a fűszerezés nem merül ki ennyiben, számos további növényt és fűszert használnak fel annak érdekében, hogy egy egyedi ízvilággal rendelkező fűszeres bor legyen a végeredmény.

2020. szeptember 1. 20:00

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

A vírusveszély miatt idén online rendezik meg a cégvezetők csúcskonferenciáját

2020. szeptember 21. 10:11

Virtuális nézőteret nyit a Budai Szabadtéri Színház

2020. szeptember 9. 12:11

Év Informatikai Vezetője díj 2020

2020. augusztus 27. 11:07

Early Bird kedvezménnyel indul ‘Az Év Honlapja’ pályázat

2020. augusztus 13. 14:58
online sportfogadás