Női MTB bringa - kezdőknek vagy profiknak?

forrás: Prím Online, 2021. március 2. 11:06

Vannak olyan hölgyek, akik szeretik a kihívásokat, így bizony szívesen kipróbálják magukat extrémebb terepen is, legalábbis ha bringázásról van szó. Az ilyen “amazonok” számára egyáltalán nem mindegy, milyen kerékpár áll rendelkezésükre, hiszen számukra ideális lehet a női MTB bringa. Tudd meg, hogy kinek ajánlottak igazán ezek a bringák, és ismerkedj meg a Cube páratlan termékeivel! 

Miben mások az MTB kerékpárok?

 

Ma már a kerékpárok számtalan típusa létezik, s ezek között a mountain bike az egyik legnépszerűbb darab. Ez a bringa a hegyi bringás utakhoz lett tervezve. De miben tér el a többi darabtól?

 

Robosztus, erős vázzal van ellátva, emellett masszív kerekei is támogatják a meredek utakon való közlekedést, ráadásul a laza talajon is könnyen tapadnak a kerekek. A könnyebb haladást a speckó teleszkópok segítik. Ha extrém, kihívásokkal teli utakkal nézünk szembe, akkor biztosan ezt a bringát kell választanunk. 

 

 

Női MTB bringa - speciális tervezés hölgyeknek

 

Az MTB a fiatal és középkorú hölgyek egyik nagy kedvence. Talán kicsit te is meglepődtél, hogy létezik külön női MTB. Nos, ennek megvan az oka.

 

A női MTB bringák egész más felépítésű vázzal vannak ellátva. Tulajdonképpen két professzionális váz is szóba jöhet. Az egyik ilyen az enyhén hajlított felső csővel ellátott, alacsonyabb váz, amely hasonló a férfi bringák vázához. A másik esetében pedig alul helyezkedik el a felső cső. A vázak készülhetnek karbonból, alumíniumból és acélból is. 

 

Ezekre a bringákra továbbá elég ritkán szerelnek fel sárvédőt és csomagtartót. A meredek emelkedőkön, lejtőkön a speciális teleszkópok, valamint a többsebességes váltórendszer segít minket. 

 

A női MTB kerékpárok tehát a hölgyek testfelépítéséhez, illetve a nehezített terephez egyaránt alkalmazkodnak. A MaxBike mountain bike-jai között te is megtalálod a hozzád illő bringát! 

 

Ha nehéz a döntés

 

Fontos, hogy mindig a felhasználási célnak megfelelően válassz kerékpárt! A saját és a bringa méretei is jól illeszkedjenek egymáshoz! Ha az ideális méretet szeretnéd belőni, akkor elég, ha tisztában vagy az átlépési magassággal vagy a testmagassággal. 

 

Inspiráció nőknek - női bringások

 

Vannak olyan hölgyek, akiket a történelem örök példaként fog emlegetni a jövő nemzedékei számára. 

 

A holland Annemiek van Vleuten a 2017-es UCI országúti kerékpár-világbajnokságon diadalmaskodott a női időfutamon. Pedig egy évvel előtte agyrázkódást szenvedett a riói olimpián, amikor arccal az aszfaltnak ütközött. Ez azonban nem állította meg, hiszen megfogadta, hogy ennek ellenére győzelmet fog aratni.

 

Clarie Lomas lovasbalesetet szenvedett, amelynek következtében mellkas alatt teljesen lebénult. Azonban 5 évvel később, a Londoni Marathonon már robotvégtagokkal sétált. Azóta ráadásul az Egyesült Királyságot is körbetekerte. 

 

Végül, Laura Trott légmellel született, emellett asztmás is.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mit érdemes tudni a fluktuációról?

A fluktuáció kifejezés általában automatikusan negatív érzéseket kelt. A rossz munkakörülményekkel, kevés fizetéssel és a be nem váltott ígéretekkel hozzák összefüggésbe, elsősorban munkavállalói megközelítésben.

2021. április 3. 10:43

Az autópálya-matricák díjkategóriái

Autópálya-matrica vásárlásakor nem csak arra kell figyelni, hogy garantáltan valamennyi használni kívánt díjköteles szakaszra megváltásra kerüljön az úthasználati jogosultság, de arra is, hogy ez használat csak a matrica érvényességi idején belül történhet. Ezenkívül nagyon fontos figyelni arra is, hogy a forgalmi engedély “J” mezőjében szereplő járműkategóriának megfelelő díjkategóriába tartozó autópálya-matrica kerüljön megvásárlásra.

2021. április 2. 10:14

Modern kültéri lámpák - a világítástechnika eszközei

A ház körüli világítást tudatosan kell megtervezni, s az már szinte biztos, hogy több lámpára is szükségünk lesz. Az már többnyire az udvar vagy a kert kialakításától egyaránt függ, hogy milyen típusú lámpát kell beszerezned.

2021. április 2. 09:16

Az élő rendezvények vonzanak? Nem vagy egyedül!

Egyre több és több online rendezvénnyel találkozunk, ami a jelenlegi helyzetben frissítő lehet a mindennapokban, ám mindannyian érezzük: valami mégis hiányzik, nagyon kellenének már az élő rendezvények. Vajon miért nincs olyan lehengerlő hatással ránk egy online esemény, mint egy live event?

2021. április 1. 10:38

Amit a B-vitaminról tudni kell

Bár sokféle B-vitamint létezik, ezek soha nem fordulnak elő önmagukban, egy-egy ételben mindig együtt vannak jelen. Egymás jótékony hatását kiegészítve segítenek az idegrendszer tökéletes működésében, valamint segítik a haj és a köröm növekedését, és azok megfelelő fényéhez is hozzájárulnak. 

2021. április 1. 10:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27