Segítünk megválaszolni az infrapanel méretezését érintő kérdéseket

forrás: Prím Online, 2021. március 6. 11:14

Mire érdemes fokozottan odafigyelni akkor, amikor az infrapanel méretezésének a helyes megválasztása a feladat? Mi múlik egyáltalán azon, hogy sikerüljön optimálisan dönteni a méretezés tekintetében?

Ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk kiemelten a bejegyzés keretei között. Kiemeljük tehát az infrapanel méretezését érintő fontosabb szempontokat, kérdéseket és paramétereket.

 

Amiért az infrapanel méretezésének a kérdését nem javasolt elhanyagolni

 

Természetesen vitán felül álló tény, hogy az infrapanel a hatékonyságát tekintve elképesztően magas értékeket tud felmutatni. Viszont ezzel együtt nem szabad félvállról venni a méretezés kérdését vele kapcsolatban, ha tényleg a lehető legjobb hatásfokon szeretnénk használni.

 

Vagyis meg kell vizsgálni, hogy a fűteni kívánt helyiségnek milyenek a fizikai adottságai, a méretei, valamint az egyéb felmerülő körülményekkel és befolyásoló tényezőkkel is javasolt számolni. Hogyha ezekkel mind tisztában vagyunk, akkor jöhet az infrapanel méretezésének a megválasztása.

 

Az infrapanel méretezésével kapcsolatos alapvető irányelvek és szempontok

 

A kiinduló pontunk 35 W helyiségenként. Legalábbis ezt az értéket szokás meghatározni a magyarországi lakóépületek átlagos fűtési igényével kapcsolatban. Nyilván ez csak az elindulásban segít, mindenképp kalkulálni kell az egyéb körülményekkel.

 

Vagyis a szóban forgó épület szigetelésének a meglétével vagy hiányával, a helyiség hőmegtartó képességével, illetve a területével egyetemben. Továbbá az sem mellékes szempont, hogy a helyiséget rendszeresen használók részéről alapvetően milyen igények merülnek fel.

 

Hogy mindezt egyedül vagy szakember segítségével javasolt megtervezni? A választ mondhatni embere válogatja. Hogyha nem teljesen vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor bizony kedvező döntésnek bizonyulhat egy hozzáértő szakembert is bevonni a kérdésbe.

 

Nemcsak a méretezés, hanem maga az elhelyezés is mérvadó egy infrapanel esetében

 

Nyilván a legfontosabb cél annak a biztosítása, hogy a felhasználni kívánt infrapanel érvényesülését semmilyen körülmény ne tudja negatív módon befolyásolni. Vagyis az elhelyezés kapcsán arra érdemes figyelni, hogy az infrapanel a lehető legnagyobb mértékben tudja fűteni a helyiséget.

 

Természetesen ezenfelül az sem hátrány, hogyha a helyiség paramétereit tekintve nem egy sarkot, hanem egy ideálisabb helyet választunk neki. Figyelve természetesen arra, hogy egy infrapanel a levegő helyett a környezetében megtalálható testeket fűti.

 

Hogyha a felsoroltak mindegyikét számításba vesszük, akkor az infrapanel méretezésén túl az elhelyezése kapcsán is helyesen járhatunk el. Ennek köszönhetően a készülék kiemelt hatékonysággal dolgozhat és szolgálhatja az érdekeinket.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Mit érdemes tudni a fluktuációról?

A fluktuáció kifejezés általában automatikusan negatív érzéseket kelt. A rossz munkakörülményekkel, kevés fizetéssel és a be nem váltott ígéretekkel hozzák összefüggésbe, elsősorban munkavállalói megközelítésben.

2021. április 3. 10:43

Az autópálya-matricák díjkategóriái

Autópálya-matrica vásárlásakor nem csak arra kell figyelni, hogy garantáltan valamennyi használni kívánt díjköteles szakaszra megváltásra kerüljön az úthasználati jogosultság, de arra is, hogy ez használat csak a matrica érvényességi idején belül történhet. Ezenkívül nagyon fontos figyelni arra is, hogy a forgalmi engedély “J” mezőjében szereplő járműkategóriának megfelelő díjkategóriába tartozó autópálya-matrica kerüljön megvásárlásra.

2021. április 2. 10:14

Modern kültéri lámpák - a világítástechnika eszközei

A ház körüli világítást tudatosan kell megtervezni, s az már szinte biztos, hogy több lámpára is szükségünk lesz. Az már többnyire az udvar vagy a kert kialakításától egyaránt függ, hogy milyen típusú lámpát kell beszerezned.

2021. április 2. 09:16

Az élő rendezvények vonzanak? Nem vagy egyedül!

Egyre több és több online rendezvénnyel találkozunk, ami a jelenlegi helyzetben frissítő lehet a mindennapokban, ám mindannyian érezzük: valami mégis hiányzik, nagyon kellenének már az élő rendezvények. Vajon miért nincs olyan lehengerlő hatással ránk egy online esemény, mint egy live event?

2021. április 1. 10:38

Amit a B-vitaminról tudni kell

Bár sokféle B-vitamint létezik, ezek soha nem fordulnak elő önmagukban, egy-egy ételben mindig együtt vannak jelen. Egymás jótékony hatását kiegészítve segítenek az idegrendszer tökéletes működésében, valamint segítik a haj és a köröm növekedését, és azok megfelelő fényéhez is hozzájárulnak. 

2021. április 1. 10:34

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Új pályázatokat indít az EIT Digital

2021. április 8. 14:15

Stabil üzleti teljesítmény mellett tovább növekedett tavaly a Huawei

2021. március 31. 13:35

Április végéig lehet jelentkezni a MOL frissdiplomás programjára

2021. március 17. 11:05

Mától Budapest nagy részén elérhető a Vodafone 5G hálózata

2021. március 4. 16:27