Segítünk megválaszolni az infrapanel méretezését érintő kérdéseket

forrás: Prím Online, 2021. március 6. 11:14

Mire érdemes fokozottan odafigyelni akkor, amikor az infrapanel méretezésének a helyes megválasztása a feladat? Mi múlik egyáltalán azon, hogy sikerüljön optimálisan dönteni a méretezés tekintetében?

Ezekkel a kérdésekkel foglalkozunk kiemelten a bejegyzés keretei között. Kiemeljük tehát az infrapanel méretezését érintő fontosabb szempontokat, kérdéseket és paramétereket.

 

Amiért az infrapanel méretezésének a kérdését nem javasolt elhanyagolni

 

Természetesen vitán felül álló tény, hogy az infrapanel a hatékonyságát tekintve elképesztően magas értékeket tud felmutatni. Viszont ezzel együtt nem szabad félvállról venni a méretezés kérdését vele kapcsolatban, ha tényleg a lehető legjobb hatásfokon szeretnénk használni.

 

Vagyis meg kell vizsgálni, hogy a fűteni kívánt helyiségnek milyenek a fizikai adottságai, a méretei, valamint az egyéb felmerülő körülményekkel és befolyásoló tényezőkkel is javasolt számolni. Hogyha ezekkel mind tisztában vagyunk, akkor jöhet az infrapanel méretezésének a megválasztása.

 

Az infrapanel méretezésével kapcsolatos alapvető irányelvek és szempontok

 

A kiinduló pontunk 35 W helyiségenként. Legalábbis ezt az értéket szokás meghatározni a magyarországi lakóépületek átlagos fűtési igényével kapcsolatban. Nyilván ez csak az elindulásban segít, mindenképp kalkulálni kell az egyéb körülményekkel.

 

Vagyis a szóban forgó épület szigetelésének a meglétével vagy hiányával, a helyiség hőmegtartó képességével, illetve a területével egyetemben. Továbbá az sem mellékes szempont, hogy a helyiséget rendszeresen használók részéről alapvetően milyen igények merülnek fel.

 

Hogy mindezt egyedül vagy szakember segítségével javasolt megtervezni? A választ mondhatni embere válogatja. Hogyha nem teljesen vagyunk biztosak a dolgunkban, akkor bizony kedvező döntésnek bizonyulhat egy hozzáértő szakembert is bevonni a kérdésbe.

 

Nemcsak a méretezés, hanem maga az elhelyezés is mérvadó egy infrapanel esetében

 

Nyilván a legfontosabb cél annak a biztosítása, hogy a felhasználni kívánt infrapanel érvényesülését semmilyen körülmény ne tudja negatív módon befolyásolni. Vagyis az elhelyezés kapcsán arra érdemes figyelni, hogy az infrapanel a lehető legnagyobb mértékben tudja fűteni a helyiséget.

 

Természetesen ezenfelül az sem hátrány, hogyha a helyiség paramétereit tekintve nem egy sarkot, hanem egy ideálisabb helyet választunk neki. Figyelve természetesen arra, hogy egy infrapanel a levegő helyett a környezetében megtalálható testeket fűti.

 

Hogyha a felsoroltak mindegyikét számításba vesszük, akkor az infrapanel méretezésén túl az elhelyezése kapcsán is helyesen járhatunk el. Ennek köszönhetően a készülék kiemelt hatékonysággal dolgozhat és szolgálhatja az érdekeinket.

 

Szponzorált cikkek ROVAT TOVÁBBI HÍREI

A múlt feltárása, a jövő segítségével!

Kevés izgalmasabb terület létezik a régészetnél. Vajon mi rejtőzik a régi idők, épületek falai mögött? Felfedezések, meglepetések sokasága, amire nem igazán lehet felkészülni. Egy ilyen terepmunkát azonban nem lehet csak úgy, ásóval elvégezni, és még Indiana Jonesnak is óriási segítség egy-egy digitális, innovatív, 21. századi eszköz!

2024. április 15. 18:46

Egy forradalmi, izgalmas ajándék ötlet: quadot a gyereknek!

Amennyiben valaki unja már a sablonos játékokat, vagy azt, hogy a gyerek mindig a számítógép előtt ül, és kimozdítaná kicsit a komfortzónájából, akkor olykor szélsőséges döntést kell hozni! Aki ült már quadon, pontosan tudja, hogy ez nem más, mint első látásra szerelem. Az élmény pedig már a gyerekeknek is elérhető – természetesen biztonságos körülmények között.

2024. április 1. 22:37

Hasznos tanácsok Máltára utazóknak

Málta egy gyönyörű kis európai szigetország, mely több ezer éves múltjával, csodás látnivalóival, kellemes éghajlatával tökéletes helyszín nyaraláshoz, kikapcsolódáshoz. 

2024. április 1. 22:32

Hogyan tisztítsuk a felniket hatékonyan?

Az autó ápolása, karbantartása nélkülözhetetlen feladat. Ha nincs gazdája, az sok szempontból megbosszulhatja magát, ezért műszaki és esztétikai okokból is érdemes odafigyelni a tisztaságra. A látványos elemek mellett a sokat kapó, érzékeny részeket is érdemes gondozni, mint például a felniket.

2024. április 1. 22:27

A tökéletes vízparti élmény: mobilstégek a vízben

A vízparti élet legszebb pillanatai közé tartozik, amikor egy stégen szinte a víz felett sétálhatunk, napozhatunk vagy horgászhatunk. Sokan azt gondolják, hogy ez az élmény csak a nyaralók és a drága szállások kiváltsága, pedig könnyen megvalósítható mindenki számára.

2024. április 1. 22:22

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Ingyenes digitális platform segít a tanároknak és diákoknak az érettségire való felkészülésben

2024. április 20. 11:36

Itt a világ első, Swarovski kristályba ágyazott autós kijelzője

2024. április 10. 14:55

A csevegőprogramokat vizsgálta az NMHH

2024. április 2. 13:14

Megvannak az IAB 2023-as Legjobb szakdolgozat pályázatának nyertesei

2024. március 25. 15:50