Átadták az Év információvédelmi dolgozata díjakat

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 17. 16:11

2021. szeptember 15-én a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület XCVII. fórumán hibrid környezetben kerültek átadásra az „Év információvédelmi dolgozata” díjak. Idén volt díj nélkül maradt kategória, új kategória és más meglepetés is, szóval a zsűri kihasználta a lehetőségeit.

Gasparetz András, az Egyesület elnöke, a díjak átadása előtt ismét örömét fejezte, ki, hogy egyre több felsőoktatási intézményből érkezik pályamunka. Eddig 11 egyetemről érkezett dolgozat és 9-ből lett díjazott. Ez a sokszínűség a zsűrit nehéz helyzet elé is állítja, hiszen képletesen szólva nem csak az almát és a körtét kell összehasonlítani, hanem dinnye is van a kosárban. Az információvédelem különböző területeiről (IT, jog, HR, szervezés, oktatás, …) érkező dolgozatok bírálatát az Egyesület úgy oldja meg, hogy a hasonlatnál maradva alma-, körte-, és dinnye-tenyésztőket is vár a zsűribe. Az értékelés kétfordulós. Az első körben 12 szakember értékelte a pályamunkákat a kiadott szempontrendszer alapján pontozva. A második körben hagyományosan a nyári hétpecsétes piknik szakmai programja a döntés véglegesítése.

 

Gasparetz András, Fehér Tamás, Csiktusnádi-Kiss Kenéz, Bódis Péter, Dr. Tarján Gábor, Dr. Ködmön István

 

2021-ben a beérkezett dolgozatok magas száma és értékelendő színvonala alapján BsC kategóriában két hallgató kapta meg az „Év információvédelmi szakdolgozata” díjat., az ezzel pénzjutalmát és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. felajánlásából egy-egy porcelánbaglyot.

 

Fehér Tamás a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kar Információrendszerek tanszék hallgatója. Dolgozata: Információbiztonság irányítási rendszer alapelvek alkalmazása okosotthon környezetben. Konzulense: Kovács Tibor

 

Csiktusnády-Kiss Kenéz a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - Villamosmérnöki és Informatikai Kar Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék hallgatója. Dolgozata: Szabadon hozzáférhető arcfelismerési könyvtárak adatvédelmi szempontú vizsgálata. Konzulense: Dr. Gulyás Gábor György

 

2021-ben a zsűri döntése alapján MsC kategóriában nem adta ki a Év információvédelmi diplomadolgozata” díjat.

 

2021-ben az információvédelem oktatásában felfedezhető arányeltolódásokat figyelembe véve pályázatokat fogadtunk be olyan hallgatóktól, akik egyéb iskola- vagy nem iskolarendszerben végezték, amelynek keretében záródolgozatot készítettek a tanulmányi követelményei alapján, vagy olyan szerzők, akik a témakörben tanulmányt tettek közzé. A kiírásra jelentkezett pályamunkák száma és szakmaisága alátámasztotta döntésünk helyességét. A zsűri döntése alapján ennek a kategóriának első nyertese Bódis Péter lett, aki dolgozatával KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. különdíját is megnyerte az Egyesület pénzjutalmán és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. által felajánlott porcelánbagoly mellett.

 

Bódis Péter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatási Továbbképzési Intézet Szakirányú Továbbképzési Osztály Elektronikus információbiztonsági vezető szakirányú továbbképzési szak hallgatója. Dolgozata: Az információbiztonság tudatosításának automatizált lehetősége. Konzulense: Kiss Tamás László

 

A különdíjat Kmetty József a KÜRT Zrt. vezérigazgatója adta át, Bódis Péternek.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Tánc a járványon át: Hogyan tanított egy kvantumfizikus táncolni egy kobotot

A világjárvány kezdetén Dr. Merritt Moore még nem gondolta, hogy a jövőben egyetlen táncpartnere egy kobot lesz. Ez azonban nem akadályozta meg abban, hogy a feje tetejére állítsa a tánc világát, miközben gyönyörű és egyedi előadásokat hoz létre új robotpartnerével.

2021. november 30. 09:53

Egymilliónál is több The Frame tévé kelt el 2021-ben

A Samsung idén több mint egymillió darab The Frame televíziót értékesített világszinten, ez az első Lifestyle TV modell, amely milliós eladást ért el egy éven belül. A 2017-es bemutatkozása óta Észak-Amerikában és Európában is a kiemelkedően népszerű készülék összesített eladásai az év végéig meghaladhatják a kétmilliót.

2021. november 29. 20:59

Így csábítja vissza sok cég a korábbi kollégáit

A volt alkalmazottak nagyszerű, ám korábban méltatlanul hanyagolt lehetőséget jelentenek a cégek toborzási erőfeszítései számára – mondja Fremda Balázs, a Morgan Stanley budapesti irodájának HR igazgatója. A vállalat 15 éve működő technológiai és analitikai központja a „bumerángozó” kollégák számának növekedését tapasztalta az elmúlt években. A visszatérők szerint az érdekes karrierlehetőségek, a támogató közösség, illetve a magánélet és a munka egyensúlya a fő tényezői a visszatérésnek.

2021. november 29. 19:27

Együtt küzd a Bridgestone és a Michelin a fenntarthatóságért

A Bridgestone Csoport és a Michelin Group közösen veszi fel a kesztyűt az újrahasznosított ipari korom felhasználása és a jobb anyagkörforgás megteremtése érdekében. A két vállalat november végén, egy amszterdami eseményen, a „Smithers Recovered Carbon Black Conference”-n mutatta be fenntartható törekvéseit. A becslések szerint világszerte évente közel egymilliárd abroncs éri el használati idejének végét. Az új gumiabroncsok gyártásában viszont a felhasznált korom csak kevesebb mint 1%-a származik újrahasznosított elhasznált gumiabroncsokból, köszönhetően a nem megfelelő ellátási láncnak. 

2021. november 29. 17:58

Péntek 13., az idei év legsikeresebb vállalkozói kombinációja

A Fiatal Vállalkozók Hete keretén belül adták át a 13. Országos Fiatal Vállalkozói Díjat. Ezzel az elismeréssel a Fiatal Vállalkozók Országos Szövetsége minden évben azt a 18-40 év közötti vállalkozót tünteti ki, aki fiatal kora ellenére komoly értéket teremt pénzügyileg és társadalmilag egyaránt. Az Év Fiatal Vállalkozója díj 2021-es nyertese ezúttal egy mára milliárdos cégcsoportot felépítő zalaegerszegi polihisztor, Péntek Károly, a Windoor cégcsoport tulajdonosa lett.

2021. november 29. 16:26

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Dr. Charaf Hassan a Vodafone Magyarország Alapítvány kuratóriumának új elnöke

2021. november 18. 16:49

A Magyar Telekom 2021. harmadik negyedévi eredményei

2021. november 9. 21:45

Magyar innováció nyert ezüstérmet az év egyik legfontosabb egészségügyi startup versenyén

2021. október 30. 14:59

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12