Átadták az Év információvédelmi dolgozata díjakat

forrás: Prím Online, 2021. szeptember 17. 16:11

2021. szeptember 15-én a Hétpecsét Információbiztonsági Egyesület XCVII. fórumán hibrid környezetben kerültek átadásra az „Év információvédelmi dolgozata” díjak. Idén volt díj nélkül maradt kategória, új kategória és más meglepetés is, szóval a zsűri kihasználta a lehetőségeit.

Gasparetz András, az Egyesület elnöke, a díjak átadása előtt ismét örömét fejezte, ki, hogy egyre több felsőoktatási intézményből érkezik pályamunka. Eddig 11 egyetemről érkezett dolgozat és 9-ből lett díjazott. Ez a sokszínűség a zsűrit nehéz helyzet elé is állítja, hiszen képletesen szólva nem csak az almát és a körtét kell összehasonlítani, hanem dinnye is van a kosárban. Az információvédelem különböző területeiről (IT, jog, HR, szervezés, oktatás, …) érkező dolgozatok bírálatát az Egyesület úgy oldja meg, hogy a hasonlatnál maradva alma-, körte-, és dinnye-tenyésztőket is vár a zsűribe. Az értékelés kétfordulós. Az első körben 12 szakember értékelte a pályamunkákat a kiadott szempontrendszer alapján pontozva. A második körben hagyományosan a nyári hétpecsétes piknik szakmai programja a döntés véglegesítése.

 

Gasparetz András, Fehér Tamás, Csiktusnádi-Kiss Kenéz, Bódis Péter, Dr. Tarján Gábor, Dr. Ködmön István

 

2021-ben a beérkezett dolgozatok magas száma és értékelendő színvonala alapján BsC kategóriában két hallgató kapta meg az „Év információvédelmi szakdolgozata” díjat., az ezzel pénzjutalmát és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. felajánlásából egy-egy porcelánbaglyot.

 

Fehér Tamás a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Kar Információrendszerek tanszék hallgatója. Dolgozata: Információbiztonság irányítási rendszer alapelvek alkalmazása okosotthon környezetben. Konzulense: Kovács Tibor

 

Csiktusnády-Kiss Kenéz a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem - Villamosmérnöki és Informatikai Kar Automatizálási és Alkalmazott Informatikai Tanszék hallgatója. Dolgozata: Szabadon hozzáférhető arcfelismerési könyvtárak adatvédelmi szempontú vizsgálata. Konzulense: Dr. Gulyás Gábor György

 

2021-ben a zsűri döntése alapján MsC kategóriában nem adta ki a Év információvédelmi diplomadolgozata” díjat.

 

2021-ben az információvédelem oktatásában felfedezhető arányeltolódásokat figyelembe véve pályázatokat fogadtunk be olyan hallgatóktól, akik egyéb iskola- vagy nem iskolarendszerben végezték, amelynek keretében záródolgozatot készítettek a tanulmányi követelményei alapján, vagy olyan szerzők, akik a témakörben tanulmányt tettek közzé. A kiírásra jelentkezett pályamunkák száma és szakmaisága alátámasztotta döntésünk helyességét. A zsűri döntése alapján ennek a kategóriának első nyertese Bódis Péter lett, aki dolgozatával KÜRT Információbiztonsági és Adatmentő Zrt. különdíját is megnyerte az Egyesület pénzjutalmán és a Herendi Porcelánmanufaktúra Zrt. által felajánlott porcelánbagoly mellett.

 

Bódis Péter a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Közigazgatási Továbbképzési Intézet Szakirányú Továbbképzési Osztály Elektronikus információbiztonsági vezető szakirányú továbbképzési szak hallgatója. Dolgozata: Az információbiztonság tudatosításának automatizált lehetősége. Konzulense: Kiss Tamás László

 

A különdíjat Kmetty József a KÜRT Zrt. vezérigazgatója adta át, Bódis Péternek.

E-világ ROVAT TOVÁBBI HÍREI

Több mint 900 településen érhető el a DIGI mobilszolgáltatása

A  28  újonnan  csatlakoztatott  településsel  októbertől kezdődően több mint 900 településen érhető el a DIGIMobil szolgáltatás, ezzel az lakosság több mint 90%-nak biztosítva a kültéri lefedettséget.

2021. október 28. 13:18

Magyar diákok az unió egyik legbefolyásosabb digitális innovációs egyetemi képzésén

Az Európai Unió egyik vezető, digitális innovációkra összpontosító intézete, az EIT Digital, azaz az Európai Innovációs és Technológiai Intézet Digitális Tudásközpontja október 15-én nagyszabású virtuális eseményre hívta össze 300 új hallgatóját. 

2021. október 28. 12:03

Új Kingston SSD asztali gépekhez és laptopokhoz

Kingston Digital Europe Co LLP bemutatta asztali PC-khez és laptopokhoz szánt, újgenerációs PCIe 4.0 NVMe M.2 SSD meghajtóját, a KC3000-et. A Kingston az SSD-t a legújabb Gen 4x4 NVMe vezérlővel és a piacon elérhető legnagyobb sebességet igénylő, nagy teljesítményigényű felhasználóknak szánt 3D TLC NAND technológiával látta el.

2021. október 28. 10:37

Sokaknak segít a Civilút Alapítvány

Hiánypótló és egyben szemléletformáló internetes platformot hozott létre a Civilút Alapítvány egy évvel ezelőtt - kifejezetten a szenior korosztály számára. A www.odaado.hu oldalon az idősebb korosztálynak szóló cikkek, a Tudástárban hasznos olvasnivalók, videók vannak. Sőt, az oldalon kereshetők olyan vállalkozók, iparosok, intézmények, amelyek törődéssel fordulnak az idősek felé, gondoskodónak, azaz odaadónak vallják magukat. Az Odaadó Program egy olyan kezdeményezés, amely egyszerre segíti az idősebbeket és a helyi vállalkozókat. A regisztráció a felhasználóknak és a szolgáltatóknak is ingyenes.

2021. október 28. 08:59

Egymilliárd euróval estek vissza a globális jogdíjak 2020-ban

Kisebb volt a 2020-ban a beszedett jogdíjak globális visszaesése, mint arra számítottunk: 9,9%-os, vagyis több mint egymilliárd eurós volt a csökkenés, amit a 123 országban működő jogkezelők és az általuk képviselt alkotók elszenvedtek. De 2020 őszén még 20, vagy akár 35%-os zuhanást vártak. A visszaesés Európában volt a legnagyobb (16,9% csökkenés); Magyarországon az Artisjus 17,7%-kal kevesebb jogdíjat tudott beszedni, mint 2019-ben.

2021. október 27. 21:10

Kövess minket a Facebookon!

Cikkgyűjtő

További fontos híreink

Hosszabbít Az Év Honlapja Pályázat

2021. október 15. 18:12

Google: környezetbarát keresési funkciók érkeztek

2021. október 7. 17:13

Radikális változások jönnek a Google keresésben: itt a MUM!

2021. szeptember 30. 19:07

Megújul a Vodafone vezetékes internet és TV portfoliója

2021. szeptember 29. 11:20